MHP BEDEL ÖDÜYOR

14-04-2016

MHP Haziran seçimlerinden sonra işlediği ve sebep olduğu büyük hataların bedelini ödüyor.

Tüm partilere rol biçerek milli iradenin kararını anlamamakta ısrar etmiş; içinde bulunduğumuz bu günlerin dolaylı da olsa mimarlığını yapmış oldu.

Zaman, zaman en sert demeçlerle AKP’yi eleştiren kimi zaman da yerden yere vuran Sayın Bahçeli ne hikmetse keskin viraj alarak iktidarın destekçisi olmayı da ihmal etmedi.

Davranış bozukluğu sergileyen MHP, günümüzün politikasına ayak uyduramıyor.

İktidara talip olmayan MHP, varlığını ve ayakta durma çabasını sadece millik kavramıyla ne kadar sürdürebilir ki? Bu tür politikaların miadı doldu.

Türkiye’nin demir leydisi konumunda olan Meral Hanımı pasifize ederek bu günlerin ve geldiği bu hazin tablonun da ressamı olmuş oldu. Sayın Bahçeli aktif ve lider profili veremez hale geldi. Kendi sanal mezarını kendi elleriyle kazmış oldu.

Son çırpınışlar fayda vermeyecek vakti zamanı gelince jübile yapmak gerekmez mi?

Partiler “Zamanın Ruhuna” ayak uyduramazlarsa ruhsuz kalıp ex olmaya mahkûm olurlar.

Oysa gerçek liderler onurlu, duyarlı, yapılması gerekenleri rasyonel olarak yapmakta hiç vakit kaybetmeden yapmalılar.

Sağlıklı bir bedene musallat olan tehlikeli bir tümörü en mahir cerrahlardan da daha cesur ve bilgili olarak tümöre müdahale edip, hiç zaman kaybetmeksizin re-egsizyona gitmeliler. Liderlik vasfı bunu fazlasıyla gerektiriyor. Yazıktır ki Sayın Bahçeli bunu yapamadı.

Bol bol el öptürmekle öncelikle kendini kandırdı. Sonra da partiyi… İstenilmeyen bölünmelere sebep oldu.

Zamanın ruhu felsefesinde zaman çok önemli bir kavramdır zamanla zamana ayak uyduramayanlar zaman kaybetmeden şanlarına, şöhretlerine yakışırcasına gitmesini bilmeliler.

Direnç gösterip gitmek istemeyenler yazıktır ki gönderilirler tıpkı Sayın Bahçeli’nin şu an içinde bulunduğu durum gibi.

Eden bulur derler. Ettiğini bulanlar bulduklarına karşı direnç göstermemeliler direncin yarar sağlamadığı aksine zarara dönüştüğü zamanlarda var. Şu an Sn. Bahçelinin içinde bulunduğu ruh psikolojisi misali.

Allah’ın bir lütfü olan Haziran seçim sonuçlarında Ak Parti’nin muhalefet olarak kalmasını istemeyen ve milli iradenin kararını gayri milli bir davranışla perdeleyen MHP daha doğrusu Sayın Bahçeli’yi Ak Parti bile kurtaramayacaktır.

Kum saati çalışıyor. Zamanın ruhu bir ruh edasıyla dolaşıyor.

Teftiş ediyor büyük hatalara imza atanları kendi sisteminin çarklarının içine alıp öğütüyor.

Sayın Bahçeli bunu fazlasıyla hak etti diye düşünüyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?