MHP’DEKİ SİYASİ DEPREM

25-02-2016

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hem kendisinin sağlığına hem de daha sağlıklı ve demokratik kararlara imza atmasını diliyorum.

Ancak bırakalım demokratça davranmasını bir kenara beyefendi il teşkilatlarının bir kaçını kapattı bile, bu hareketiyle muhaliflerine bir nevi göz dağı vermiş oldu.

Meral Akşener ile Aydın Koray yani muhalif gurup mahkemenin vereceği karar doğrultusunda pozisyon alacaklar.

Fakat anlaşılması zor olan bir davranışı var ki işte tam köşe yazılarına konu olacak nitelikte. Bahçeli, AKP’ye gaddarca yükleniyor. Sataştıkça sataşıyor hakaretlere varacak seviye de çatıyor aynı zamanda CHP’yi de boş geçmiyor. CHP’de nasibini alıyor sert bir dille onları da haşlıyor sonra terör konusunda hem AKP’nin vermiş olduğu mücadelenin samimi olduğuna inanmıyor. Çürütmeye çalışıyor çeşitli ve çelişkili garip örneklerle sonra da “Yanındayız” “Bu konuda Destekliyor” anlamında açıklamalarda bulunuyor.

Edebiyat, şiir güzel sanatlara düşkün bir görünüm sergileyen Devlet Bahçeli eski Türk düşünür ve filozoflardan örnekler vermeyi de ihmal etmiyor.

***

Şimdi gelelim konumuzun ana temasına peki! Sormazlar mı adama?

Siz bu kadar başarılı, bilgili ve MHP’ye çok artılar katabilecek bir liderseniz o halde bu kopmalara ne demeli? Ümit Özdağ’ın istifasının ardından başka istifalar da gelir mi?

Kurmaylarınız niçin sizi ve partiyi terk ettiler? Muhalif olmakla sizi yolcu etmeye çalışmalarındaki ana amaç ne?

İşte bu anlamda sorulacak, irdelenecek birçok tezatlar havada kalıyor niçin? Bu konuda Bahçeli’nin de doyurucu açıklamalar da bulunmadığı düşündürüyor.

Her şeye rağmen MHP’de deprem ve tsunami söz konusu. Kimseler yeterli ve aydınlatıcı bilgi, belge vermedikçe gerek MHP gerekse muhalif gurup tarafından bu gizem ve neler olup bittiği kamuoyuna anlatılmadıkça böyle anılacak, böyle sanılacak mutlaka gelecekte bu konu aydınlanır. Fakat sıcağı sıcağına neler olup bittiği ilgililerce aydınlatılmadığı sürece hem merak konusu olmaya devam edecek hem de tabanı kime hak vereceğini partide Meydana gelen bu depremin gerçek nedenlerini bilmiyor olacaklar.

Bahçelinin mutlaka hataları ve yanlış kararları olmuştur bu inkar edilemez. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra yaptıklarına söylemleriyle çok ters düştüğüne birlikte şahit olduk; hatta Kasım 2015 seçimlerine de yansıdı yansımasına bunları bir nebze siyasi hatalar olarak görmek mümkün. Gitmesi için kamuoyundan gizlenen, bilinmeyen daha önemli siyasi ayrışmalar mı? Var bekleyip göreceğiz.

 Anladığım kadarıyla Genel Başkan  Devlet Bahçeli gül bahçeleri konusunda yol ayırımında ya güllere gidecek ya da Bahçeden yolcu edilip bozkırlara gitmek zorunda bırakılacak Leydi Meral Akşener ve taraftarlarınca.

Bekleyip göreceğiz; Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli SONSÖZ okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?