MİSYON VE VİZYONUN İNŞASI

29-01-2019

Duygu ve ahlakın, yaşanabilir, İslam’ın oluşumu, Kur’anı dinamik bir ruhla okumaktır.

Aşk ve ahlaki hukuka bağlı kalmaktır. Bunun içinde Kur’an-ı diriliş maksadına uygun şekilde, dinamik ve tenkitçi aklın eşliğinde, aşk ve muhabbetle okumak gerekir. “Ey iman edenler: siz kendinizi düzeltmeye bakın. Siz doğru gittikten sonra, öte taraftan sapanlar size zarar vermezler. Sonunda hepiniz Allah’a varacaksınız. O size neler yaptığınızı haber verecektir.” (maide suresi: 105.ayet)

Münzemmil suresinin ilk on bir ayetinde dokuz emir var. Emreden Allah, emredilen insan. Sırta alınan yük, yapılması gereken fiil var. Sana güçlü ve etkili söz vahye diyoruz. Kelam’ullah: Sorumluluk açısından ağırlığı dağın dayanamayacağı ağırlıkta olan. Sen ey vahiy yükünü alan kişi gece kalk. Takviye al. Bilincin, İmanın, bakışın sağlam olmalı. Oda gece kıyam ile mümkündür. Gecenin abidi olmadan, gündüzün mücahidi olamazsın. Uykuna emrini geçirki, Allah’a kul olma bilincinde olasın. Kur’an-ı sindire, sindire oku, hücrelerine geçir. Kur-an namaz kabının içine geçirilen ruhtur. Kur-an’ı Allah’a oku, namaz; insanın Allah karşısındaki esas duruşudur.

Namazsız Müslüman’ın günü yoktur. Bizim, bir dakikada okuduğumuzu Allah Resulü dört saatte okuyordu. Kur-an’ı Ruhumuza girmesi için. Peygamberimiz gibi okumalıyız. “o inkar edenler dediler ki, o Kur-an, ona hepsi birden topluca indirilseydi ya. Biz onu, gönlüne iyice yerleştirelim diye, böyle indirdik. Ve son derce güzel okuyuş ile tane tane okuduk.’’(Furkan suresi:32.ayet).

Kur-an’ı anlamak için oku ki, yaşayasın. Tecvitten ter tile geçmek lazım. Vahiy bizim için, insin. Bizi etkilesin. Gece dirilişi kalbin dirilişidir. Sadece Allah’a sığın. Dayan, Rabbimiz bizi terbiye ediyor. Yaratılış gayemize bizi yönlendiriyor. Allah’a kulluğundan vazgeçme. Sabret, sana yapılanlara göğüs ger. Geri adım atma.

Cenneti kazanmanın yolu, Allah’a kulluğu elde etmektir. Gündemini Allah belirlesin. Sana has olsun. Vahiy aydınlığın olsun.

Müddessir suresi; misyon ve vizyon inşasının devamı. Yatan iyi, kalk, aktif ol. Çevreni uyar. Sığ düşünen doğru yolu bulamaz.

Tefekkür et.

Ön yargı ile hareket etme.

Ön bilgi elde ederek hareket et.

Rabbini Yücelt, Allah’u Ekber.

Elbiseni, kalbini, bedenini temizle.

Ve temiz tut.

Vizyon inşası; Şirkten, günahtan, isyandan uzak dur. Yaptığın iyiliği unut, çıkar için yapma. Allah için yap. Kulluğa sabret. Allah için ne kadar katlanırsan, o kadar seviyorsun. Küfür ön yargıdır. İman ön bilgidir. Tasavvurdaki milimetrik sapma eylemlerde kilometrelerce sapmaya neden olur.

Kur-an’ı Kerim hidayettir. Şifre kitabı değil. Kuranı Kerime iman, kuruntudan şüpheden arınmaktır.

Vahiyle uyananlara ne mutlu.

Allah’ım kalbimizi nifak ve riyadan temizle. Senden değişmeyen ebedi mutluluk istiyoruz. Amin.

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?