MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

24-08-2015

Uzun bir aradan sonra nihayet futbola “merhaba” dedik. Heyecanlı ve uzun bir maraton bizleri bekliyor.

Bu sezon 3. Lig 3.Grupta yer alan temsilcimiz Petrolspor, ilk maçını sahası ve seyircisi önünde oynamanın avantajını kullanmasını bildi. Rakip Sandıklıspor’un ilkyarıyı 1–0 önde tamamladığı maçın ikinci devresinde Petrolspor müthiş bir futbolla karşılaşmayı 4-1 kazanmasını bildi.

BARIŞ GÜVERCİNLERİ

Karşılaşma öncesi ve sonrasında muhteşem bir başlangıca imza atıldığının altını çizmek istiyorum. Maçın detaylarına inmeden önce en az maç kadar önemli bu anları yeniden hatırlayalım. Çok sıcak bir Batman gününde stada akın eden ve tribünleri dolduran taraftarlar heyecanla maçı bekliyorlar. Kulübün taraftar grubu Yarasalar pankartlarıyla stadın her tarafındaydı. Marşlarıyla, şarkılarıyla yeni sezona hazırlardı. Petrolspor yenilenen yüzü ve formalarıyla sahaya çıktığında tribünlerdeki coşku görülmeye değerdi. Ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde sporun barış ve kardeşlik olduğunu anımsatan görüntüler vardı maç öncesi.

Başkan Aydın Gülmez ve yönetimi, beraberlerinde getirdikleri beyaz güvercinleri misafir takım Sandıklıspor’un futbolcuları ile birlikte uçurdu. Görülmeye değer bu anlara stattaki taraftarların hep bir ağızdan “Savaşa Hayır” tezahüratları eşlik etti. Olması gereken buydu. Birazcık da olsa umutlanmış ve mutlu olmuştuk. Aydın Başkanı bu güzel davranışından dolayı tebrik ediyoruz.

SİHİRLİ DEĞNEK

Maça dönelim artık. Yepyeni kadrosu ve teknik heyetiyle Petrolspor’un nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Maçın başlangıç düdüğüyle kafalardaki bu soruya cevap arıyorduk.

Henüz maçın başları olmasına rağmen özellikle savunmanın sağından sıkıntılar kendini göstermeye başlamıştı. 10. dakikada erken gelen golle geriye düşen Petrolspor, herkesi şaşkına çevirmişti. Sandıklıspor ise bulduğu golden sonra savunmaya geçmiş, deplasmanda olmanın dezavantajından olsa gerek skoru korumaya yönelik bir taktiksel oyunu seçmişti.

Top Petrolspor’un ayağında dolaşsa da hücum bölgesine toplar aktarılamıyordu.

Kısır ve gerçekten sıkıcı bir oyun sergileyen Petrolspor’da daha maçın ilk yarısı olmasına rağmen kara liste oluşturmaya başlamıştım. Ta ki maçın 44.dakikasında Teknik Patron Orhan Kapucu’nun sihirli dokunuşuna kadar.

11 numaralı futbolcu Fazlı Ayan’ı çıkararak yerinde bir değişikliğe ilk imzayı atıyor. Devre arasında soyunma odasında ne oldu bilmiyorum ama 2. yarı değişen formalarla ruhlar da değişmiş gibiydi. Basan, koşan, ataklar bulmaya başlayan bir Petrolspor izlemeye başlamıştık. İlk yarıdaki sıkıcı futbolun yerini heyecanlı ve zevkli bir oyun almıştı.

İyi teknik direktör maçın seyrini ve kaderini değiştiren adamdır. Orhan Hoca bunu yaptı ve yapmaya devam etti. Devre başında hücuma aldığı Samet Taş maça damgasını vurdu.

Baskılı oyunu, asistleri ve golüyle hocasını mahcup etmeyen bir futbol sergiledi. Kara listeye aldığım birkaç futbolcu da bu devrede takımın güzel oyunuyla kendilerini göstererek affettirdiler. Emre Yakut’un bitmez tükenmez enerjisi ve Sabahattin Usta 10 numaranın hakkını vererek bu galibiyete imza atanlardan. Muhammet Kalkan ve Aykut Karaman’ı da es geçmek olmazdı. Yürekten futbollarıyla takıma sinerji kazandırdılar. Arka arkaya gelen gollerle maçı 4-1 çeviren Petrolspor lider başladığı sezonda haftayı lider tamamladı.

Maç sonrasını bu galibiyetten sonra tahmin etmiş olmalısınız. Her golden sonra yeri göğü inleten taraftar maç sonrası da coşkusunu futbolcularıyla paylaştı. Tüm takım, teknik heyet, yönetim taraftarlarla bir olup bu haklı zaferin tadını çıkardılar. İstenince neler olacağını gösteren takımızı ve yaptığı müdahalelerle galibiyeti getiren Hocamız Orhan Kapucu’yu yürekten kutluyorum. Ve alkışın büyüğü taraftarlarımıza ve tabi ki Yarasalara. En ufak bir sıkıntının yaşanmasına izin vermeden sadece takımlarını destekledikleri için galibiyette onların da payı büyük. Sıcak havada sıcacık yüreklerine sağlık. Bu zafer hepinizin…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?