MUHTEŞEM BİR TATİL

03-08-2018

Ne güzel sıcacık yaz mevsimi...

Benim gibi çocukların sevdiği en güzel mevsim, eğlenme, dinlenme yoğun okul temposundan farklı

Rahat bir nefes alma zamanı.

Koskoca 3 aylık yaz tatilinin ortasındayız.

Tatilinizin ilk başlarını bilmem ama bundan sonra geride kalan günleri iyi değerlendirmeye var mıyız?

Uçsuz bucaksız tarlalarda koşuşturmaya, aşırı terleyince ağaçların gölgesinde serinlemeye, ağaçlardan meyve toplamaya, doğallığını yitirmemiş  köylülerle köy sofrasında diz kırıp oturmaya, kırlardan çiçek toplamaya, toprak ananın döşeğinde sırtüstü yatıp gökyüzünü seyretmeye, koyunlardan süt sağmaya,sağdığınız sütü kaynatıp sabahın ilk ışıklarıyla beraber buram buram doğallık kokan sütünüzü yudumlamaya gerçekten var mısınız?

 Hadi bir değişiklik yapalım ya da macera ne derseniz deyin.

Bu hafta sonu ailenizi alıp yollara düşün bilmediğiniz bir köyde rasgele hiç tanımadığınız bir evin kapısını çalın.

Kapıyı açanlar karşısında görecekleri siz yabancılara şaşkın bi yüzle bakacaklar, ama onlara sadece''Allah Misafiriyiz” derseniz, sizlere tüm samimiyetiyle kucaklayacaklar, misafirperverlikleriyle sizi baş tacı edecekler.

Sadece bir  gün için şehirden vazgeçin ne iş,ne güç,ne de bilgisayardaki oyunlar ne de eğlence merkezleri  hepsini boş verin.

İnsanlığını henüz yitirmemiş mütevazı insanlarla zaman geçirin.

Özünüze doğallığa dönün, kırlarda bayırlarda gezin, bahçelerden sebzeler toplayın, maharetli annelerin elleriyle pişirdikleri tandır ekmeğinden yiyin, üzerine bide tereyağı hııııııım tadına da doyum olmaz ki ama ondan sonra da…

Kırlarda hoplayı zıplayan kuzuları kucağınıza alın, sevin koklayın korkmayın, tüylerine yapışanlara bakmayın öyle size itici gelmesin bu doğallığın gereğidir.

Akşamları köy meclisinde ince belli bardakta çayı eşliğinde köylülerle sohbet edin, yaşanmışlıklar üzerine yakılan ezgileri yaşlı amcalardan dinleyin.

Bir elleri kulaklarında söylerler ezgileri dinlemeye değer.  

Yaşlı ninelerden efsaneleşen hikâyeleri, ağıtları, masalları dinleyin.

Anlatırken bi bakarsınız kendilerini hikayeye kaptırıp, anaç elleriyle saçınızı okşayıp, sırtınızı sıvazlayarak anlatıverirler, sizde şaşacaksınız, garip ama sevgi dolu.

 Yaşanmışlıklarla dolu köy sokaklarında gezin, köylü çocuklarla arkadaşlık edin, sokak oyunları oynayın, gün batımında bir evin damına çıkın,elinize bir kitap alın,güneşin kızıl tonlarının tadını çıkararak kitabınızı okuyun.

Yavaş yavaş akşam vakti evlerine dönmekte olan sürüleri seyredin.

Gökyüzündeki yıldızlar altında açık havada uyuyun, yıldızları doya doya izleyin şehir ışıklarından dolayı şehirde böyle bir şansınız olmadığını unutmayın onun için tadını çıkarın.

Biliyorum şehirli biri için büyük bir macera, alacağınız zevki düşünürsek bu maceraya değer.

Eveeeeet….. Biraz cesaret göstermeye var mısınız?

Hadi o zaman muhteşem bir tatil sizi bekliyor...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?