MÜREKKEBİM KURUDU

09-04-2018

Petrolspor sezonun bitimine 5 hafta kala prestij maçlarına, İzmir ekibi Bergamaspor maçıyla başladı. Küme düşme potasında bulunan rakibine, iç saha avantajı ile acımaz dedik ama yanıldık. Bu sezon çoğu maçta bizi yanıltan temsilcimiz yine gerekeni yaptı ve hayallerimize noktayı koydu.

Bu saatten sonra kadro ve sistem üzerinden bir şeyler yazmanın anlamı olmayacağını bildiğim için bu analize girmeyeceğim. Azcık kalan mürekkebimi önemli bir kaç detayla bitireceğim. Öncelikle oynanan oyundan memnun olmadığım gibi son toplarda yapılan inanılmaz hataları söylemeden de geçemeyeceğim.

Bir ara içimden bir his ;"Bilerek atmıyorlar sanki" der gibi oldu. Sonra da ben, “olur mu canım’’ deyip vazgeçtim o kötü düşüncemden. Bir kaç net pozisyon skor 1-1 iken heba edilmesiydi belki de böyle düşünmezdim. Diğer konu ise daha önceden Tarık Hocanın "Batmanlı gençleri kazanıyoruz ve kazanmaya devam ediyoruz" demesinin ardından, bu karşılaşmada kadroda genç oyuncuları sahada görürüz dedim ama nafile. Ön liberoda Hasan Kılıç dışında farklı bir isim yoktu. Gerçi onu da bir hafta ilk 11’de oynattı, diğer hafta ilk 18’e bile almadığını hatırlatmak isterim. Bu durumun futbolcu üzerindeki olumsuz etkisini tartışmaya gerek yok sanırım.

Tarık hoca, Allah var son yarı devrede Kaan Çebi’yi oyuna aldı ama ona da eğer bir sakatlık yok ise daha fazla katlanamadı ve oyuna sürdüğü genç ismi tekrardan oyundan aldı. Şimdi sormak lazım! Şans verip sahaya sürdüğün Kaan’ı böylesi iddiasız bir karşılaşmada oyundan çıkarmak o gencin özgüvenini bitirmek değil midir? Oyuna aldığın Ramazan Kaya ekstra ne yaptı diye de sorarlar devamında.

Ayrıca son değişiklikte şans bulamayan Muhammet Uyanık, kale arkasında ısınmasını bırakıp kulübeye gidince yüzünden hüzün şiirleri akıyordu okuyabildiniz mi? Okuyamadınız, zira gözünüz 1 puana kilitlenmiş Bergamaspor karşısında zaman geçirmekten başka bir şey görmüyordu. Sizin bu saatten sonra yapacağınız tek şey kalan 4 haftada sahneyi gençlere bırakmak. Nasıl olsa kaybedilecek bir durum yok. En azından önümüzdeki sezon için belki bir iki ışık görürüz.

***

Gelelim iyi gün dostlarına! Takım play-off'u zorlarken yeri göğü inletenlerin sesini duymaz olduk. Biz ne sağırız ne de körüz. Hep iyinin ve güçlünün yanında olma sevdamız taraftarlığımız ile bağdaşıyor mu?

Evet, belki hayallerimiz yıkıldı! Belki bir kaç yıl daha bekleyeceğiz üst ligleri ama böylede yalnız bırakılmaz takım. "Nasıl olsa ne çıkıyor, ne de düşüyor" , "Bu takımdan bir şey çıkmaz dememiş miydim" düşünceleri ile şehrine olan değeri ve profesyonel ligde olan tek takımına olan saygılarını gözden geçirmeleri gerekir.

Gözünüz aydın bitti sezon. Tüm senenin tüm emek ve çabaları ile birlikte bitti. Hiç olmadığı kadar yakınken ve bu kadar gündeme gelmişken bitti. Türkiye'nin her tarafında kasaban takımları üst liglere çıkmaya hazırlanırken, biz de onları izleyip gıpta etmeye devam edelim. Olan tüm sezon elinden geleni yapan taraftara, bu takıma güvenenlere ve büyük umutlar biriktirdiğimiz düşüncelerimize oldu. Yazacak cümle kalmadı zaten. Mürekkebim de kurudu. Tıpkı hayallerimiz gibi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?