MÜSLÜMANIN ANDI

28-10-2018

Ülkemiz gündemini işgal eden konulardan biride ANDIMIZ.

Fani birinin yazdığı, yıllarca her gün çocuklarımıza okutulan, son iktidarla kaldırılan andımız, Danıştay’ın aldığı kararla, tekrar gündeme oturmuştur. Bu karar cumhur ittifakını zedelemiş, siyasileri bir birine düşürmüştür.

İnanan ve inancını hayatına şahit kılan Müslümanlar olan bizimde, andımız konusunda görüş, düşünce ve tekliflerimiz vardır. Bu ülkenin % 90’nı Müslüman’dır. Müslümanların ana kaynağı, Kuran-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz bizlere  şöyle buyuruyor. Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla; Beni yoktan var edip üstün yeteneklerle donatan ve kulluk göreviyle yer yüzüne gönderen sonsuz şefkat ve merhamet sahibi Yüce Rabbimin adıyla, onun verdiği güç ve yetkiye dayanarak ve yalnızca  O’nun adına okuyor, söylüyorum. DE Kİ: BENİM TÜM İSTEK VE ARZUM, BÜTÜN İBADETLERİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH’A ARMAĞAN OLSUN.(Enam suresi-162. Ayet) Bu ayeti kerime; kuranın müminlere talim ettirdiği andıdır.

İnsanı Allah en güzel kıvamda yaratmış, kıvamını bulması için üstün yeteneklerle donatarak yolun başına bırakmıştır. Böylece insanı kendi kendine emanet etmiştir. Eğer insan emanete sadakat göstermek istiyorsa, kendisini Allah’a adayacaktır. Zira insanın kendisini armağan edeceği ve aldanmayacağı tek kapı Allah’ın kapısıdır. Allah dışındaki bir kapıya adanış, bin aldanıştır. Zira insanın değerini yalnızca Allah verir. Bu yüzden Allah’a armağan olana değer biçilmez. Dünyanın geçici duygu ve düşünceleriyle kendilerine değer biçenlerin sonu hüsrandır. Tabii ki, dünyanın geçici değerlerini de alan, satan olacaktır.

Biz; neye, niçin, neden inandığımızın farkında olan Müslümanlar olarak, dünya ve ahiret saadeti talep ederek, değerimizi Allah’ın vermesine razıyız. Bunun içinde, bize emanet edilen neslimizin, Allah’ın Rızasına göre yaşamalarını, Kuranı kerimi tek rehber ve ideal kabul etmelerini istiyoruz. İnancımızın gereğini yerine getirerek, okullarımızda eşsiz kelam kuranı kerimin; enam suresi-162. ayetinin ANDIMIZ olarak okutulmasını talep ediyoruz. Ancak böylece çocuklarımız kuranla inşa olacaktır. İnşallah.

Allah cümlemizi, Allah’a kulluk bilinciyle hareket eden ve yaşayanlardan etsin.

Amin.

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?