MÜSLÜMANIN VAZİFESİ

02-05-2021

Müslümanın vazifesi; İmanını öğrenmek, yaşamak, insanlara tebliğ etmektir. Bunun için neye? Niçin? Neden? İnandığının farkında olması gerekir. Allah’ın mesajı  Kur’an-ı Kerimle tanışmak, yaratılış gayesine vakıf olmak, Allah’a kulluk bilincine erişmekle inancının farkına  varır. Vahyin şahsiyet inşa edici gayesi gerçekleşir. ‘’Ey iman edenler! Hep birlikte teslimiyet yoluna girin ve şeytanın  adımlarını  izlemeyin!  Çünkü  O sizin apaçık düşmanınızdır.’’ (Bakara suresi;208.ayet). ‘’Allah’a davet eden, dürüst ve erdemli davranan ve elbette ben kayıtsız şartsız Allah’a teslim olanlardanım diyenden daha güzel sözlü kim olabilir? ‘’(Fussilet suresi;33.ayet). İslam’la insan arasına giren somut ve soyut her türlü engelin kaldırılması da Müslümanın vazifesidir.

  Bu gün dünya sanalla idare ediliyor. Dijital teknoloji insanları sevk ve idare ediyor. Müslümanın  vazifesi ; bu Dijital teknolojiyi iyi kullanarak, Allah’ın nizamı İslam’ı dünyaya hükümran etmektir. Her  Müslüman bunun gayretinde olmalı. Bu Müslümanlığımızın ve samimi kulluğumuzun gereğidir. İman edenlerin birlikte, küfürle mücadele etmeleri  şarttır. Bunun için geleceği  temsil eden gençliğin Kur’an-ı Kerimle tanışması  gerekir. Kur’an-ı Kerim gençliğin tutan eli, gören gözü, söyleyen dili olmalıdır. Gençlik her an Allah ne der diye hareket etmelidir. Hakkın tahakkuku, batılın yok edilmesi üstün gayret ve çabayı gerektirir. Gaye; inanç ve fikir hastalarını sağlığına kavuşturmaktır.  ‘’ Ey (Kur’an-a) iman edenler! Allah’a karşı sorumluluğunuzun gereğini hakkıyla yerine getirin! Ve(Allah’a) tam teslim olmadan can verecekseniz, sakın ölmeyin!(Al-i imran suresi;102.ayet) (Madem ölmemek mümkün değil, o halde Allah’a teslim olarak yaşayın. Aksi halde sizi ölümden bin beter ceza bekler.

  Tebliğ ve davet Müslümanın en önemli vazifesidir. ‘’Hep birlikte Allah’ın ipine( Kur’an-a) sımsıkı yapışın ve birbirinizden ayrılmayın! Ve Allah’ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın: Hani siz bir birinize düşman iken kalplerinizin arasını uzlaştırdı da, sizi oradan kurtardı! İşte bu şekilde Allah size mesajını açıklar ki doğru yolu bulasınız.’’(Al-i imran suresi;103.ayet.)      ‘’Öyleyse sizler hayra çağıran, meşru ve iyi olanı öneren, kötü ve yanlış olandan da sakındıran bir ümmet olun! (Ümmet saparsa onu düzeltecek bir maya topluluk bulunsun) İşte onlar, evet onlardır sonsuz mutluluğa erenler.’’( Al-i imran suresi;104.ayet) ‘’ Kendilerine hakikatin apaçık belgeleri geldikten sonra parçalanıp birbirine düşen kimseler gibi olmayın.(yasak olan görüş farklılığı değil, bu farklılıkların inanç birliğini parçalamasına izin vermektir.) İşte bunlar var ya, korkunç bir azaba müstahak olanlardır.’’(Al-i imran;105.ayet)

Bu gün Plandemi ve Pandeminin hüküm sürdüğü dünya hayatındayız.  Allah’a karşı hükümranlığını ilan, senin soyun tanrıyı bile yendi düşüncesiyle hareket eden kabala örgütünün maşaları  BillGeyst in kanunlarıyla dünyayı sevk ve idare etmektedirler. Dünyayı cehenneme çevirmeye çalışan Siyonistler sosyal, ekonomi ve insan bilincini kontrol altına alarak  gayelerine ulaşma çabası içindedirler. Covid/19 aşısıyla insanlık deneysel fare haline getirilmiştir. Şunu asla unutmamak gerekir, oyun kuranların en hayırlısı Allah! Müslümanın vazifesi; insanlığı Allah’ın mesajı Kur’an-ı kerim ile tanıştırarak, Allah’ın ipine sarılarak insanlığın kurtuluşuna vesile olmaktır.

  Müslümanın bu gün en önemli vazifesi :Tevhit hakimiyeti için çalışmaktır. Aksi halde kişi nifak içindedir. Kendi çıkarlarına uygun fetvalar üretse de, konum ve durumu değişmez. Müslüman hayatın her anında Allah’a teslim olandır. Allah’ın boyası ile boyanması Müslümanın vazgeçilmez özelliğidir. Günde beş vakit salatı ikame ederken ‘’ yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yardım dileriz, bizi doğru yola ilet’’(Fatiha suresi) inde değip de kabalaya alet olmak çelişkidir.  Müslümanın bu gün en önemli görevi küfrün sistemini yıkmaktır.Sanal gerçeklik insanlığın sonu.Nano  teknolojiile insan anten haline gelecek. Dijital teknoloji dünyayı sevk ve idare ediyor. Tasarlanmış dünyanın sevk ve idaresinden kurtulup, dijitali Allah’ın rızasına göre kullanıp, Allah’ın nizamı İslam’ı , hükümran kılmakher Müslümanın vazifesidir.

  Her şeyin kuralı vardır. Kural dışı çabalar, istenen şeyi elde etmeyi mümkün kılmaz. Resul Muhammedin hayatı, İslam’ı hükümran kılmanın örneğidir. İslam’ın ve samimi kulluğumuzun gereği iman edenlerin bir araya gelip İslam cemaatini oluşturmaları, birlikte İslam’ı yaşayarak, küfürle mücadele etmeleri şarttır. İslam cemaati oluşumu ile özlenen, Allah’a kulluk bilinciyle dünya ve ahiret saadetine kavuşulur. Toplumu Kur’an-ı Kerim ile tanıştırıp, Rabbi ile konuşur hale getirmek her Müslümanın vazifesidir. Bu vazife bilinç, inancını yaşamak ve diğer insanlarında iman etmelerine,imanlarını yaşamalarına vesile olmayı gerektirir. İman kuvveti, ciddiyet, vakar,insaf,yüksek ahlak ve değersiz şeylerden uzak kalmayı gerektirir. Kalp mutmain olur. Davranışlarımız imanımızın testidir. İslam’a bağlı, muttaki insan olduğumuzu ispat edecektir. Ne mutlu Müslümanın vazifesini idrak ederek hayatını yaşayanlara.

Selam ve Dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?