NAÇİZANE DÜŞÜNCELER

14-03-2016

Petrolspor 2.yarının başlarında yakaladığı çıkış grafiğini haftalar geçtikçe tersine çevirerek hayallerimizi, umutlarımızı ve çok arzuladığımız üst ligi başka bahara bıraktı.

Son maçta da  güçlü rakibi Gölcükspor ile 2-2 berabere kalarak buna devam etti. Güçlü dediğime bakmayın. Grupta sıralamaya baktığınızda alınan 1 puanın iyi olduğunu düşünenler olabilir. Bende onlara şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki oynanan futbollara baktığımızda bunun böyle olmadığını bir kez daha gördük. Gölcükspor’un bu kadar puanı nasıl topladığını anlamış değilim. İç sahaya gelen rakiplerin çoğu için de aynı fikir geçerli. Onlara baktığımda kesinlikle Petrolspor'un puan sıralamasında hakkettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Beceriksizlik mi?

Kapasitesizlik mi?

İmkan ve şartlar mı? adına ne derseniz deyin bu böyle.

***

Erteleme maçı Bergamaspor ile eksik olan maçı oynayacağız ama bu maç öncesi teknik heyete naçizane bir kaç önerim olacak.

Gerçi yerel basında olduğumuz için yorumlarımızı da yerel düşünüp dikkate alırlar mı bilmiyorum ama ben bir yazar dışında Petrolspor’a gönül vermiş bir taraftar olarak yazacağım.

Bilmediğimiz bir şey yoksa seri galibiyetler aldığımız takımın kadrosu ve sistemi neden değişti?

Defansın göbeğinde Ramazan ve Onur Şirin iyi işler yapıyorken neden kulübeye çekildi?

İlla da Taner Arı oynaması gerekiyorsa onu ön liberoda neden düşünmezsiniz?

Böylelikle Veysel Kılıç'ta bu pozisyondan kurtulur ve ileride tekniği ile daha verimli olmaz mı?

Aykut Karaman’ı asıl mevkisi dışında oynatmak tercih olabilir ama bunu iddianız devam ederken denemeniz ne derece doğru.

Oyuncu değişikliklerinde geç yapılan müdahaleler sizce de problem değil mi?

Geriye düştüğünüzde yapacağınız ilk şey hemen hücum hattına takviye yapmak değil mi dir?

***

Ama sanırım sezonun basından beri yazıp çizdiklerimiz havada kalmış.

Başarılı dönemlerde övdüğümüz teknik heyeti, başarısızlıklarda da eleştirmek kadar doğal bir şey olamaz.

Tüm bu puan kayıplarının da tek sorumluları olarak ta görmediğimizi altını çizerek belirtmek istiyorum. Form düşüklüğü yaşayan futbolcular, yönetimin tercihleri ve maddi sıkıntılar gibi unsurlar da aynı kümenin elemanları.

Bugün oynanacak Bergama maçında umarım teknik  heyet yazdıklarımızla hem fikir hareket ederler.

Çok risk görmüyorum ama düşme hattından uzaklaşıp, sonrasında oynayacağımız karşılaşmalarla önümüzdeki senenin hazırlığına ivedilikle başlamalıyız.

Takımda oturmuş oyuncular elde tutulup, kafada soru işareti bırakan futbolculara bu maçlarda şans verip ona göre seçim yapılmalı diye düşünüyorum.

Önceki seneler gibi takımı dağıtmanın kimseye fayda sağlamadığını hep birlikte gördük. Kalan maçlarla önümüzdeki sezon için görüşlerimizi ve fikirlerimizi yazmaya devam ederiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?