NAZARLIK OLSUN

21-09-2015

Sezona müthiş başlangıç yapan ve sonrasında bu seriyi devam ettiren Petrolspor, ligde ilk mağlubiyetini Bergama Belediyespor deplasmanında aldı.

4.hafta sonunda grubun lideri olan Bergama elbette kolay lokma değildi.

Namağlup liderliği elinde tutan İzmir temsilcisi Petrolspor’u yenerek çıkışlarına devam etmek istiyorlardı.    

Böylesi zorlu bir deplasmanda nasıl bir performans sergileyeceğimiz merak konusuydu. Çoğunluk bu deplasmandan alınacak 1 puanın çok değerli olacağı kanısındaydı.

Takıma güvenimiz elbette sonsuz ama rakibin performansına bakıldığında işlerin kolay olmayacağını düşünüyordum açıkçası. Ve maalesef sonuç tahmin ettiğim gibi oldu. Bergama Belediye kendi evinde 3-0'lık farklı skorla kazanmasını bildi.

Bu mağlubiyetin nedenleri var elbette. Ancak sezonun henüz başı ve gruptaki ilk mağlubiyetimiz. Bu açıdan bakıp çok ta olumsuz eleştiri yapmanın doğru olmayacağını düşünüyorum.

Geçmiş haftalarda alınan güzel sonuçlara nazar boncuğu olsun diyelim. Yaptığım kesinlikle Polyannacılık değil zira takım gerçekten iyi yolda.

Geçen seneye göre sergilenen futbol daha izlenebilir durumda. (Türkiye kupasında Cizrespor maçını saymazsak eğer. Onu da sıcağa bağlamış kapatmıştık.) Ayağa paslar, takım halinde pres, organize ataklar ve yakalanan gol pozisyonları bunun göstergesi.

Petrolspor’umuzda hali hazırda sırıtan tek bölge savunma hattı. Özelikle savunmanın sağına Teknik heyetin bir önlem alması gerektiğini düşünüyorum.

Yazılarımda hiçbir zaman kötü performans sergileyen futbolcu ismi vermedim ama Fazlı Ayan kardeşimizin de biraz daha direnç göstermesi ve çıtayı yükseltmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kaybedilen henüz bir şey yok. Maratonun henüz başındayız ama Teknik heyetin ipleri mutlaka sıkı tutması gerekiyor.

Puan kayıpları hem takım motivesini düşürür hem de hedefe giden yolda işimizi zorlaştırır. Gruptaki takımlar zor ve her maç ateşten gömlek.

Yukarı hatta 5. hafta sonunda namağlup takımlar var halen. Kimse kolay maç kaybetmiyor. Bunun bilincinde olmamız ve en azından iç sahadaki maçlarımızı kayıpsız kapatmamız gerekiyor. Bu anlamda bu hafta grubun diğer zorlu takımlarından Van BBSK'yi ağırlayacağız. 6 puan değerindeki bu karşılaşmadan mutlak galibiyet almamız şart.

Yönetim, teknik ekip ve futbolcular eminim bunun farkında. İşin büyüğü taraftara düşüyor her zamanki gibi.

Kurban Bayramının son gününde güzel bir havada çoluk çocuk demeden stadın tıka basa dolacağını düşünüyorum.

Batmanlı sporseverlerin takımlarını yalnız bırakmayarak galibiyete etkileri olacağı şüphesiz.

Son sözüm Petrolspor'un taraftar grubu Yarasalara. Bu sene özellikle daha bilinçli ve daha organize oldukları görülüyor.

Her maç öncesi hazırladıkları pankartlar ve yaptıkları tezahüratlarla takımın ve yönetimin yanında olduklarını gösterdiler. Aslında alkışın büyüğü onların. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın. Hayalini kurduğumuz şampiyonluklara hep birlikte erişmek ümidiyle...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?