NE MAÇTI AMA!

12-03-2017

Özellikle iç sahada izlediğimiz karşılaşmalar için söyleyebilirim ki Petrolspor, bu sezonun en hareketli, en güzel, en kaliteli ve en heyecanlı maçını oynadı.

Yazacaklarımı düşünürken bile o anların heyecanını iliklerime kadar hissediyorsam varın gerisini siz düşünün.

Petrolspor adına 5 net pozisyonun kaçtığı, 2 topun direkte patladığı, rakibin kırmızı kart yiyerek 10 kişi kaldığı,Manisa teknik direktörü Levent Devrim'in kulübede çıkardığı olaylar ve daha fazlasının yaşandığı bir maçtan söz edeceğim sizlere.

Böylesi dopdolu bir maçın yorumunu da yazmayalı çok olmuştu.

Öncesinde düşüncelerimiz pekte iç açıcı değildi doğrusunu söylemek gerekirse.

Kötü giden ve iyiden iyiye düşme hattına yaklaşan bir Petrolspor, diğer taraftan play of hesabı yapan ve 4 haftadır kazanamayan ama yenilmeyen de bir Manisa var.

Mantık tartısında tarttığımızda dengenin bizden yana olmayacağı kesindi.

Evdeki hesap çarşıya uymadı misali Petrolspor ege temsilcisine kâbus oldu adeta.

Mustafa Ceviz önderliğinde maça çok konsantre ve azimli çıkan temsilcimizin sisteminde bir değişiklik yoktu.

 Gökhan Ünver'in yokluğunda mevkisinde Ramazan Özkabak'a yer veren teknik heyet, İleri uçta da Serhat Özyılmaz'a görev vermişti. Takımda herkes işini iyi yaptı ama Özellikle Tolga, Atilla ve Ramazan Kaya'nın güzel futbollarıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız bir ilk yarı izledik.

Serhat'ın maçın başında kaçırdığı net pozisyon, Veysel'in çok tehlikeli frikiği, Ramazan Kaya'nın müthiş füzesinin üst direkte patlaması ve Manisaspor savunmasını ablukaya aldıktan sonra Atilla ve Ramazan Özkabak'ın attıkları gollerle 2–0 önde kapattığımız bir yarı devre.

Bu futbol ve oyun anlayışı 2.yarı sahaya yansır mı diye düşünürken Manisa cephesi hemen iki oyuncu değiştirerek bu devreye müthiş başladı.

Baskı üzerine baskı yiyen Petrolspor kalesinde üst üste pozisyonlar verse de savunmada Ensar, tam bir görev adamı olduğunu bu maçta gösteriyor ve rakibin ataklarına direnç veriyordu.

Bu dakikaları gol yemeden atlatan Petrolspor, oyuna tekrar hâkimiyetini kurdu ve inanılmaz diyeceğimiz pozisyonlara bizi şahit ediyordu.

Mustafa kendi getirdiği topta kaleci ile karşı karşıya kaldı ama topu üst direğe nişanladı.

Sağlı sollu rakibi yoklarken savunmanın bir anlık hatasıyla golü kalesinde gören Petrolspor'da stresli dakikalar ve heyecanımızın tavan yaptığı anlar başlamış oldu.

Kenarda Manisa Teknik Direktörü Levent Devrim'in anlamsız davranışıyla gerilen maçta, Başkan Aydın Gülmez'in kenara inip hocayı sakinleştirmesi ile nabızlar bir nebze de olsa düştü.

Futbol adına ise ise tempo bir an olsun düşmedi. Bulduğu golle morallenen Manisa cephesi önde basayım derken geride bıraktığı boşluklar Petrolspor'a avantaj sağlıyordu.

Öyle iki pozisyon var ki saç baş yoldurur derler ya öyle birşeyler yaşadık.Son dakikalara doğru Mustafa ve Atilla'nın 4 dakika arayla yakaladıkları pozisyonda oyuna sonradan giren Osman'a yaptıkları asistlerde Osman'ın boş kaleye bu topları gönderememesi herkesi hayrete düşürdü.

Farklı ve rahat kazanabileceğimiz maçı kaçan pozisyonlarla strese sokan ekibimiz, yüreğimizin ağzımıza geldiği son dakikaları da gol yemeden bitirmeleri herkese derin bir oh çektirdi.

Çok kritik bir dönemde bu galibiyet önemliydi.

Play of hesapları yaparken arka arkaya kaybedilen puanlar sonunda düşme potası civarında gezen Petrolspor, bir nebze de olsa rahatladı.

Kalan maçlarda sistem ve oyuncularda değişiklik olmaz ise ve bu hırs her müsabakaya yansıtılırsa kolay maç kaybedileceğini düşünmüyorum.

Haftaya grubun dibindeki Derincespor deplasmanında umarım bu tezimizi çürütmezler.

Son olarak maçın sonrasında futbolcuların takım halinde çevre binalarda maçı izleyen taraftarlarla galibiyet keyfini çıkarması da günün en güzel karesiydi bence.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?