NE UMDUK NE BULDUK?

10-12-2020

Meclis bütçe görüşmelerinde CHP li Sn. Tuncay ÖZKANIN konuşması beni hayalen eskiye götürdü ve "ne umduk neler bulduk?" Sorusunu kendime soramadan edemedim.
Benim kuşak fanatik denilecek derecede siyasetle iç içe yaşadı.
Yürüyüşler, boykotlar, sokakları inleten "tek yol devrim", "Türkiye komünistlere mezar olacak", "hak yol İslâm" ve benzeri sloganlar.
İmam Hatip lisesinde okuduğum için Sağcı ve de Milli görüşü savunan biriydim.
Bize göre; adaletin, hakça paylaşımın, insan haklarına saygının, iş ve aşın yegâne çaresi milli görüştü.
Prof. Erbakan hocanın kısa dönem iktidar ortaklığı ve icraatları bize umut oluyordu.
28 Şubat süreci, demokrasiye ayar için ordunun siyasete müdahalesi, irtica ile mücadele adi altında dindar kesime baskı, turban mağduriyetleri ve nice haksızlıklar bizi yıldırmıyordu.
Bu baskı aklı selimle düşünme yerine tarafsızlığımızı yitirmemize ve milli görüş gömleğini çıkaran Ak Parti'ye sorgusuz, sualsiz destek vermemize sebep oldu.
CHP İzmir Milet vekili Tuncay ÖZKAN konuşmasında: "yirmi yıl önce idi. Kanal D'yi yönetiyordum. Programımda Sayın Erdoğan beyaz bir mendili açıp yüzük ve bileziği göstererek 'varoşlardaki hanımlar bunları bize vererek: bizi kurtarın diyorlar' demeleri..." 
O dönemde yaşayan hepimizin beklentisini dile getirdi.
Kollardaki bilezikler, parmaklardaki yüzükler, harçlıklar ve duaların Ak partiye vermenin sebebi; umut ve beklentinin sonucuydu.
Umutlar boşa gitmişti.
Milletvekilleri iktidarın icraatlarını anlatma yerine o dönemdeki türbanlı kesime zulüm sembolü olan "İkna odaları" ile sayın Özkan'a sözlü sataşmaları Ak Partinin tükenişini haykırmaktan başkada mana ifade etmiyordu.
ÖZKAN konuşmanın devamında "toplanan paraların köşkler ve saraylara harcandığı" iddiası ise yabana atılacak bir durum değildir.
Tarafgir siyasetle CHP ye kızabilirsin ancak bütçede "faiz gederleri için 139,9 milyar, tarima 33.4 milyar lira ayrıldığı(aa)" gerçeğini değiştiremezsin.
İşsizliğin 3.970 binden fazla olduğu, köşklerin, sarayların, koruma ordularının, uçak ve araç filolarının artığı, israfın sınır tanımadığı durumu düzeltemezsin.
Mahşerde, Allah huzurunda "Ak parti iktidarına destek vermedin?" yerine "Faize, israfa... bu kadar para ödeyene neden destek verdin" hesabını sorulacağı görüşündeyim.
Türbanın bir rant aracı, mücahitlerin müteahhit olduğunu, yandaşlar dışında adaletin mumla arandığını, işe yerleşmede liyakate önem verilmediği de ayrı bir gerçek.
Ne ummuştuk, maalesef neler gördük.
Uyanmak ve tekrar umut olmak zamanı. Mevcut iktidarın; Bakanları, il, ilçe ve diğer birimlerdeki kişileri değiştirerek bir sonuç elde edileceği devri çoktan geçmiştir.
Onun için önce kendimizi sonra yapılacak ilk seçimde umutlarımızı boşa çıkaran, "ikna odaları" ve CHP ile bizi tehdit eden iktidarı değiştirerek işe başlamalıyız.
Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?