Neden sadece Batman’da yok?

Neden sadece Batman’da yok?
18-01-2024

Batman genç nüfusa sahip bir kent.

Bunu da sporla fırsata çeviren bir kent olmalıyız.

Nerede eksiklerimiz var bunları da gidermek için kuşkusuz görev hepimize düşüyor.

Gençlerimizin daha çok sporla buluşması için kuşkusuz başka illerde takımı olup, sadece Batman’da spor kulübü olmayan takımları da görüyoruz.

Spor kulüp sayılarımızın artmasını istiyoruz.

Batman’ın nüfusuna göre spor kulüp sayımız yeterli değil.

Ne futbolda ne salon sporlarında liglere katılım sayımız istenilen düzeyde değil. Liglere katılım sayısının artması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü mücadele ediyor ama diğer kurum ve kuruluşlarımızın da desteği artması lazım değil mi?

İşte size bir örnek; 

Diyarbakır, Ankara, İzmir ve diğer illerde Devlet Su İşleri’nin spor kulüpleri var ama neden Batman’da yok? Diye üzülüyor Batmanlı gençler…

Şehrin en güzel yerinde olan DSİ’nin bırakın bir kulübü olması, futbol sahası var ama bakımsız!

Her gün o yoldan gidip-geldiğimizde o kaderine terk edilen spor sahasının bakımsızlığı ukde olarak kalıyor bizlerde...

Bazen yolumuz başka illere gider.

O İl’deki DSİ spor kulübün eşofmanlarını gençlerin üzerinde görünce neden Batmanlı çocukların üzerinde de kendi memleketimizde görmeyelim diyoruz?

***

BATMANLI GENÇLERİN,

DSİ VE TEİAŞ’TAN BEKLENTİLERİ VAR!

Batmanlı Yunus Emre Konak’ın Sivaspor’a ve ardından İngiltere’ye gitmesinde kuşkusuz Tüpraş ve Batman Belediyesinin katkısı unutulmaz.

Yunus’un transferi Batman’ın tanıtımı için önemli bir vitrin oldu.

Daha çok Yunusların yetişmesi için nasıl ki; antrenörlerimiz eğitim yuvalarında sporcu tarıyorsa bizlerde imkanı olup, spordan uzak kurum ve kuruluşlarımızı da göreve davet etmeliyiz. 

Sadece DSİ mi?

Geçmiş yıllarda bölge şampiyonluğu yaşamış TEİAŞspor’un bu sezon sahası ve ulaşımı olmasına rağmen 1. Amatör ligde yer almaması üzüntü verici.

Düşünün; DSİ ve TEİAŞ’ta bir kulüp için her türlü yemek malzemesi var yani; saha, ulaşım ve sıcak su var ama 1. Amatör ligine katacak neden kimse yok?

Sorunlara duyarlı sporsever sayın Milletvekilimiz Ferhat Nasıroğlu ve ilçelerden-mahalle programlarına kadar halkın içinde olan sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın, bu iki kurumun spora olan uzaklığını kente biraz daha yakınlaştıracaklarına inanıyoruz…

Batmanlılar için, elektrik ve su kadar sporda bir ihtiyaçtır!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hakan Demir
Hakan Demir 3 ay önce
Batman Üniversitesi Spor kulübü de vardı eskiden ama şimdi o da kapandı. Üniversite de Spor Fakültesi var dolayısıyla her branştan takımının da olması gerekiyor. Batman Üniversitesi rektörünün dikkatine
Hakan Demir
Hakan Demir 3 ay önce
Batman Üniversitesi Spor kulübü de vardı eskiden ama şimdi o da kapandı. Üniversite de Spor Fakültesi var dolayısıyla her branştan takımının da olması gerekiyor. Batman Üniversitesi rektörünün dikkatine