Nerden Başlasam Yazmaya…

Nerden Başlasam Yazmaya…
14-12-2022

Zaman zaman sokağın nabzını dinliyoruz…

Vatandaşın gündeminde neler var?

Halkın sorunlarına eğilmek önemli…

Halkın gündeminde ulaşım, hastane, marketler, kiralar ve ev fiyatları var…

Batman yeni imar alanlarıyla daha çok hizmet istiyor.

Kimden?

Tabii ki yerel yönetimden…

Hasankeyf yolu…

Havaalanı yolu derken şimdi de Tilmerç mahallesindeki Memur-Sen konutların önündeki boş arazilerde de inşaatların yükselmesi ve okulları bölgesi olması nedeniyle Çamlıtepe-Belde-Tilmerç yol güzergâhlarındaki 8,17 ve 18 numaralı halk otobüslerinde görülen balık istifi gibi yolculuklar, halkı memnun etmiyor.

Sadece yukarıda dile getirdiğim semtler de tek değil diğer mahallelerde toplu taşımacılıkla ilgili sıkıntılar var. 

Kapasitesinin üzerinde yolcu almak zorunda kalan Belediyenin fedakâr otobüs şoförlerinin görev başlarındaki sıkıntılarına da tanık oluyoruz.

Halk otobüslerine talep var hem de öyle böyle değil…

Bazen Turgut Özal Bulvarında duraklarda gördüğümüz otobüslerdeki balık istifi gibi yolculuklara çözüm zamanı demekten başka bir şey diyemiyoruz halka…

Yerel yönetim bugün kentte bir anket düzenleyip ‘en çok hangi hizmete cevap veremiyoruz’ dese kuşkusuz ulaşım ve toplu taşımacılık birinci sırada yer alır.

***

YENİ BİNALAR DA TAMAM DA YA AKSAYAN HİZMETLER…

Sorunlara duyarlı sayın Valimiz Ekrem Canalp sabahın erken saatlerinde kalkıp köy köy halkı dinlemeye gidiyor.

Her türlü sorunu yerinde dinliyor.

Fakat yerel yönetimin birimlerinde tempo daha da artmalı.

Özellikle yeni imar alanların olduğu güzergâhta biriken sorunlar çözüme kavuşmalı…

Uzun süredir halkın içinde Gültepe’den Bıçakçı’ya kadar ve devamında bağlanacak çevre yolundan söz ediliyor ama bu çalışma o kadar yavaş gidiyor ki sormayın gitsin…

Yeni sanayi sitesinin karşısından açılacak yeni bir yolla Sanayi kavşağına bağlanacak diye ikinci bir kısa projeden söz edildi ama nerede?

Yeni sanayi sitesinin karşısındaki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi önünde dere geçiyor.

Yeni binaların olduğu bu güzergahta beton yığınları arasında nefes aldıracak bu güzel alanda park projesi de nefes aldırır.

Önce menfez boruların döşenmesi için Belediye’de çalmadık kapı bırakmadık ama birimden birime topu atan atana ve hala sonuç yok!

Sayın Valimiz Ekrem Canalp kadar keşke yerel yönetimdeki diğer birim yetkilileri de halkın taleplerine kulak vermek için hızlı olsa…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?