NEREDE O YENİ BAYRAMLAR

29-07-2020

Merhaba değerli okurlarım sizlerle bu hafta Kurban Bayramı’yla ilgili değerlerimizi anlattığımız sevinçlerimizi paylaştığımız yazı kaleme almak isterdim fakat öyle bir duruma geldik ki ne bayramın tadı nede tuzu kaldı. 
2020 ile ilgili 1 kişi de görmedim ki mutlu olduğunu belirtsin hatta 2019’da telefon açıp 2020’yi şikayet edip  çağıranlar bile oldu hatırladınız değil mi?  Peki niye böyle hisler oluştu millette bayramlar bile hüzünlü olmaya başladı. Eskiden normalde derdik ya “nerede o eski bayramlar” şimdi de monoton ama yine de az çok zevk aldığımız yeni bayramları bile mumla arar olduk.
Önceleri büyüklerimizin elini öperken şimdiyse pandemiden dolayı bunu yapamıyoruz. Uzaktan uzağa bayramlaşıyoruz. Aile ziyaretlerimiz bile yok olma seviyesine geldi. İletişim diye bir şey kalmadı somut anlamda. Hatırlarsanız düğünler olurdu gider doyasıya eğlenirdik, sevdiklerimizin yanında olurduk. Taziyeler olurdu gider taziyelerde akrabaların arkadaşların acısına ortak olur, beraber üzülürdük. Şimdi geriye ne kaldı ki. 
Düşünün çocuk anneye sarılamıyor. Anneme, arkadaşlarıma sevdiklerime kaç ay önce sarıldığımı tokalaştığımı bile hatırlamıyorum. Belki bizden bir şey kaparlar diye büyüklerimizin evine bile gidemiyoruz. Bayramlarını uzaktan kutluyoruz telefonla arıyoruz en fazla gerçekten. 2019’da “nerede o eski bayramlar?“diyorduk. Fakat şimdi “nerede o yeni bayramlar?“der olduk. Özledik, gerçekten ne çok özledik beraber vakit geçirmeyi sinemaya gitmeyi film seyretmeyi, halı sahada maç yapmayı, beraber sevdiklerimiz ile aynı ortamda kalabalıkta bulunmayı, konsere gitmeyi, kalabalık ile müziğin etkisiyle dilediğince zıplatmayı, maça gitmeyi, kazanınca tanımadığın renkdaşlarına sarılmayı. Yeni tanıştığımız biriyle memnun oldum deyip tokalaşmayı. İnsan olmayı gerektiren ne varsa hepsini özledik. Kendi değerlerimizi özledik açıkçası bu bizim DNA’mızda var çünkü. Sevmeyi sevilmeyi yardım etmeyi bile çok özledik. Yardım etmeye getiriyorum sözü. 
Çünkü pandemi sürecinde bile bu değerli zor koşullarda hâlâ sürdürmeye çalışan değerli bir platformumuz var Batman'da ismi “BİR KALP BİN UMUT PLATFORMU”. Onlar gerçekten birer kanatsız melek. Bende onlara her zaman manevi destek veriyorum. Çünkü yüreğe dokunan her ne varsa bu tip oluşumların daima yanındayım onlar yüreğe dokunuyorlar. Yetimlerin başını okşayıp eksiklerini bir nebze olsun gideriyorlar. Son olarak ilçelerimizdeki 300 aileye destek oldular. Normalde sağ elin verdiğini sol el görmemeli. Ancak bu tip faaliyetleri yazmamız gerekiyor ki çoğalsın ilham olsun. Umarım daha da güzel yerlere gelirler. Bu olumsuz günleri atlatıp milletçe bundan sonra kötülükte değil de iyilikte yarışırız. 
Bildiğiniz gibi toplum olarak zor süreçler geçiriyoruz. Çevremizdeki herkes birer birer korona virüsüne yakalanıyor. Son olarak büyük dayım ve ailesi de bu sürecin bir parçası oldu. Ailece evde süreci geçirip sağlıklarına kavuşmayı bekliyorlar. Yömen ailesine sağlık diliyorum. Hepinizden benim aileme ve kendi çevrenizdeki süreci yaşayan kim varsa onların sağlıklarına kavuşmaları için dua etmemizi rica ediyorum.
Lütfen, lütfen, lütfen kişisel temizliğe maske kullanımına dikkat edelim. Biliyorum çok zor bir süreç maske takmak alışmak sabır gerektiriyor. Ama yapmak zorundayız. İnşallah bu günleri de atlatacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bayram, sağlık mutluluk huzur getirsin.
Bana ulaşabileceğiniz, soru, sorun ve yorumlarınızı iletebileceğiniz resmi Instagram adresim (fatiherdoganresmi)’dir. Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle. Sağlıcakla kalın…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?