NİHAYET

21-02-2020


Petrolspor zorlu Diyarbekirspor deplasmanında uzatmaların son dakikasında bulduğu golle nihayet galip gelmesini bildi. 
Hem derin bir nefes aldık hem de düşme hattındaki girdaptan şimdilik çıktık. 
Bir de galip geleceğine ümidini kesenlere; “Biz buradayız, galip geleceğiz ve düşmeyeceğiz” mesajını çok güzel bir şekilde verdiler.
Beni de mahcup etmemeleri ayrıca mutluluk verdi. 
“Diyarbekirspor derli toplu takım ve Play off İçin oynuyorlar. Petrolspor’un işi çok zor” dediklerinde, ben de “Petolspor enteresan bir takım. Zorlu maçlarda farklı bir oyun sergiliyorlar. Noksanlıklar var,takım bunları aşar ve iyi motive olurlarsa puanla dönerler” dedim ve öyle de oldu. 
Karşılaşmanın ilk yarısı bitince eğer 2.yarı da böyle verimsiz ve temposuz oynarlarsa yazacak bir şey yok deyip hiçbir şey yazmayacaktım.
Ancak çok farklı bir son devre izledik. 
Basan, koşan ve rakibine fırsat vermeyen bir Petrolspor vardı sahada. 
Takımdaki herkes işini yaptı dersek yanılmış olmam ama orta alanda Sabahattin Usta ve Okan Toprak’ın ekstrem performansları görülmeye değerdi. 
Hocamdan ricam Sabahattin’i orta alan dışında bir yerde oynatmaması. 
Kanatta olması gereken etkiyi veremediği apaçık ortada. 
Bu futboluyla orta alanda hücuma daha fazla katkı yaptığını herkes görüyor. 
Umarım bu oyununu sezon sonuna kadar devam ettirir. 
İki haftadır yaptığı kritik kurtarışlarla takıma hayat veren Kalecimiz Cihan Şentürk’e nazar değmez umarım. Yüreğimizin ağzımıza geldiği anlarda bize can suyu oldu. 
Takımı ayakta tuttu ve umutları hep yeşertti. 
Nazarlardan ırak. 
Bu hafta önünde oynayan defans adamları da bir kaç pozisyon dışında hata yapmadılar. 
Kart cezaları ve sakat oyuncuların yokluğunda savunmada görev alan İbrahim İnal ve Emre Kars rakiplerine fırsat vermediler. 
Büyük risk alıp böylesi önemli bir maçta görev alan ve hocasını mahcup etmeyen Umut Çakar’ında mücadelesi alkış aldı. 
Daha da çalışarak eksiklerini kapatacağına inandığım genç Umut, Petrolspor’un geleceği olduğunu hep hatırlamalı. 
Ona bu fırsatı veren ve ayrıca oyun içinde yaptığı değişikliklerle yerinde hamleler yapan Ahmet Yavuz hoca ve ekibini tebrik etmek gerekir. 
Daha hafta sonu eleştirdiğimiz ama beklentilerimizin olduğunu söylediğimiz hocanın, en az futbolcular kadar konsantre olması doğru işler yapmasına vesile oldu. 
Hücum hattında özellikle gol bölgesinde ise sorunlarımızın devam ettiğini söylemek isterim.  Bu maçta mücadele etmesine rağmen yine etkili olamayan Ahmet Güven’in artık patlama yapmasının vakti geldi de geçiyor. 
Çoğu pozisyonda yalnız kaldığını görsem de, son bölgede yerini iyi ayarlamasını ve hızlı gelişen ataklarda daha seri olmasını öneririm. 
Diğer taraftan Ardahan ve Buğra’nın Diyarbekirspor maçındaki oyunlarını unutmaları ve kalitelerine yakışır şekilde önündeki maça konsantre olmaları gerektiğini altını çizerek belirtiyorum. 
Takımın direnci, bulundukları bölge itibariyle çok değişebiliyor. 
Hafta içi derken yarın da oynanacak Pazarspor karşılaşması ile üst üste maçlara çıkacağız. Sarf edilen performans itibariyle umarım Pazarspor karşısında yorgunluk emareleri görmeyiz. Zira kırmızı hattın en yakınında biz bulunuyoruz ve henüz işimiz bitmiş değil. 
Son maça kadar her maçın Final maçı olduğunu tüm şehir gibi eminim ki takımda farkında. Gereken tedbir ve önemin alındığını düşünerek son sözümü yine bu takıma gönlünü veren taraftara ayıracağım. 
Komşu şehir Diyarbakır’da deyim yerinde ise stadı inlettiler. 
Coşkuları ve destekleri ile bu galibiyetin en büyük pay sahibiydiler.  
Biz de şehir olarak onların yanında bulunmamızın tam zamanı değil mi? 
Takım yenilmezlik serisine girdi. Bu motivasyon serisine şahit olmaya ve Petrolspor’umuzun galibiyetlerine ortak olmak için yarın hep birlikte stattaki yerimizi alalım. Sonrası hep birlikte izleyelim. 
Başarı, mutluluk ve coşkuyla. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?