Nihayet

Nihayet
07-11-2022

Petrolspor 5  hafta aradan sonra nihayet kazanmasını bildi. Hem kazanamama baskısını üstünden attı hem de kara bulutları bir nevi dağıttı. Rahat nefes aldılar bizleri de mutlu ettiler.

 Hafta arası sosyal platformlarımda ve geçen spor programımızda bu maçın önemini altını çizerek söyledik. Her açıdan kritik bir karşılaşma olacağını, olası puan kaybında radikal kararlar alınacağını, puan sıralamasında geriye düşeceğini ve sonraki maçlara güvensiz çıkılacağı öngörülüyordu. Çok şükür maç kazanıldı ve tüm kötü senaryolar çöpe atıldı. Bu maçın ehemmiyeti ve  maçtan bir iki gün önce yapılan sponsorluk anlaşması takımda ekstra bir motiveye sebep olduğu sahada net görülüyordu. Takım olarak karşılaşma boyunca oyunun tüm kontrolü Petrolspordaydı. Maçın 2.yarısı ilk yarısına göre daha keyifliydi. Zira ilk yarıda iki takım adına pozisyon yok desek abartmış olmayız. Ama son yarı devrede İnegölspor kalesinde özellikle sol kanattan gelen toplarla etkili olan ve bu baskı sonucunda kazanılan bir penaltı ile sonuca giden bir Petrolspor vardı. Takımın penaltıcısı stoper Şahin Şafakoğlu görevini yapıp takımına üç puanı kazandırdı. 

Bu maçta dikkat çeken aslında ana unsur Ahmet Yavuz’un önceki haftalara göre farklı bir dokunuş yapmasıydı. Sanırım hoca yayınlarımızı ve yazdıklarımızı yakından takip ediyor. Şöyle ki geçen Pazartesi “Sporda Sonsöz Bizde” programımızda yorumcu arkadaşım Harun Katmaz ile birlikte hedefte olan Ahmet Yavuz’a takıma dokunuşlar yapması gerektiğini, kadro mühendisliğini iyi planlaması ve takımı artık iyice sirkelenmesi gerektiğini söyledik.  Hatta forvet arkasında 10 numara pozisyonunda neden kimse değerlendirilmiyor deyip örnek olarak oraya dokunuş yaptık. Bu maçta tamda bunları gördük. Sol açıkta Fatih Gök’e şans veren Yavuz, Berat Satılmış’ı geçen haftaların aksine 10 numara pozisyonunda çoğu zaman da serbest oynattı. Osman Işıklı yedek oturtulmuş, Okan ve Ebu ön liberoda biraz daha geride oynatıldı. Solda bana göre Fatih işini layıkıyla yaptı. Arkasında Ferdi Konak ile sol kanadı iyi kullandılar. Fatih ‘in erken değişikliği hatalıydı bana göre. Sakatlık yok neden değiştirildi sorusu burda kalsın. Kazandık ama performansı düşüşe geçen ve istediğimiz performansı gösteremeyen isimler de var. En başta da Ebu Sıddık geliyor. Kaç yazımın kahramanı Ebu ortalıkta yok. Sebebi hikmeti ne ola! Bunun üzerine gidilmeli ve var ise sorunu çözülmeli. Ve golcümüz Mehmet Küçükdurmuş! Bir türlü kendisinden istediğimiz patlamayı yapamadı.  Maç sonunda moral bozukluğunu fark ettiğim Mehmet’in kendi noksanlıklarını düşünmesini gerektiğini düşünüyorum. Tamam takım uçup kaçmıyor ve kanatlardan istediği gibi toplar alamıyor ama yakaladığı net pozisyonları da artık değerlendirmeli. Çok istiyor çok mücadele ediyor ama gol atamayınca ne kendisine ne de takımına bir şey kazandırmıyor. Son olarak hocanın Berkant Kök tercihini kendisine mutlaka soracağım. Bireysel yetenekleri iyi olduğunu düşünebilir ama maalesef takım oyuncusu profili çizmiyor. Hamle olarak alınan maçlarda takıma en ufak bir katkı sunduğunu görmedim.  Bir de şu lüzumsuz sarı kartlar mevzusunu yine yenileyeyim.  1-0 öndeyiz gereksiz bir tartışma sonucu Ebu sarı kart görüyor. Bu kart aynı zaman da onu cezalı duruma düşürüyor. Sonuç; Zorlu Erzincan deplasmanında takımını yalnız bırakacak. Gerek varmıydı sınırda olduğunu bildiğin halde!. Bu hassas konuyu da yine teknik heyetin ve yönetimin insiyatifine bırakıyorum .

 Evet sonuç olarak kazandık ve mutluyuz . Sakın kimse “İnegölspor kolay takımdı, bir zahmet yensin “ demesin. Bu ve daha üst liglerde kimin kimi yeneceği belli olmuyor. Önceki maçta Bayburt’u rahat geçeriz diyenler de gördü ki böyle göründüğü gibi olmuyor. Takımımızı aldığı galibiyetten dolayı tebrik etmek ve motivasyonu artırmak gerek . Aşağılardan iyice uzaklaşıp, Play of hattına yaklaşmak hatta yakalamak gerek. 2-3 maç kazanıldımı nerde olduğumuzu göreceğiz. Kolay mı? Değil elbette! Doğru planlama, iyi çalışma ve inanmış bir takım olarak maç maç devam etmeliyiz. Eksik ve noksanlıklar ortada. Devre arasına kadar futbolcular da ekstra çabasını göstermeli, teknik heyet oturan isimlerden bir kaç tanesinden faydalanmalı. Şimdi rota 24Erzincanspor deplasmanı. Petrolsporun 1 puan üzerinde bulunan rakibimizi yendiğimiz takdirde iyi bir hava yakalayacağımızı düşünüyorum.  

Biz inanıyoruz, siz de inanın. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?