O SENE BU SENE

18-12-2017

Petrolspor, Play-off aşkının ateşi ile yarı devrenin son maçında Çatalcaspor'a gol oldu yağdı. 3-0'lık farklı galibiyetle hem yenilmezsizlik serisini 10'a çıkardı hem de play-off hattının içinde 5.sırada yerini aldı.

Maç öncesi kadrolara baktığımda gözüm öncelikle rakibimiz Çatalcaspor'un listesine takıldı. Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle Batman deplasmanına 16 kişilik isimle geldiler. Puan sıralamasında sondan ikinci olan misafir takım karşısında, önemli isimlerinde olmaması nedeniyle rahat bir karşılaşma bekleyenlerdendim.

Zira dakikalar 6'yı gösterdiğinde kazanılan bir faul sonrası Halil Aşut'un pas-şut karışımı vuruşu ile 1-0 önde başlaması bizleri haklı çıkarttı. Petrolspor önde başlamanın avantajını rakibin ilk yarıdaki savunma nedeniyle kullanamadı. 2.yarıda ise daha farklı bir Petrolspor vardı sahada. Saldıran, paslaşan ve üreten bir ekip vardı. Samed Kartal'ın asistiyle Yusuf Akbulut ve sonrasında Samed Kartal'ın güzel plasesi ile gelen gollerle sonuca gittik ve devreyi istediğimiz noktada bitirdik.

Kadro sistemi ve oyuncu değişiklerinde yerinde hamleler yapan Teknik heyet galibiyette pay sahibiydiler. Bir ara Emre Aydın ilk 11’de olsaydı daha iyi olmazmıydı diye hayıflandık ama karşılaşma boyunca önde olduğumuzdan bu düşüncemizi askıya aldık. Takımın geneli iyiydi ama orta alanda ruhunu ortaya koyan Halil Aşut, yaptığı asist ve attığı golle Samed Kartal, Hücum bölgesinde rakip savunmayı yıpratan ve bunu golle süsleyen Yusuf Akbulut, sağ açık oynamasına rağmen hocasının talimatıyla sağ bekte kendine yer bulan ve mücadelesi ile rakibine fırsat vermeyen Serhat Özyılmaz günün öne çıkan isimleriydiler. Celal, Ensar ve Atilla'yı söylenecek bir şey yok zaten. Ramazan Kaya ve Oğuzhan ise takıma katkı anlamında vasat isimlerdiler.

***

Sahada yürekleriyle oynayan ve ilk yarının son maçını farklı kazanarak güzel bir final yapan futbolcularımızı kutluyorum.

Bunun yanı sıra saha dışında bu takıma gönül verenlerin bu sezonki uyum ve centilmenliği fevkalade. Yönetim ve taraftarın hatta protokolün birlik içinde olması bu sezon için ümitlerimi daha da artırıyor.

Hep bir ağızdan "O Sene Bu Sene" tezahüratını daha gür bir sesle söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz.

Ve gerçekten o sene bu sene.

Başarının devam etmesi için yapmamız gerekenler var tabiki. İyi bir devre arası kampı, 3 yada 4 önemli transfer ve yeni stada geçilmesi için ciddi adımların atılması gibi. Vali beyin, politikacıların, il müdürlerinin, iş adamlarının, esnafın ve tüm şehrin desteğinin tam zamanı.

Bu kadar inanmışken ve bu kadar yakınken kaybedilecek başka bir sezon olmamalı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?