Okur ne ister?

Okur ne ister?
20-07-2022

Gazetecilik zor meslek.

Emek ve fedakarlık ister.

Değirmen gibidir gazete… Her gün yeni haber ve makaleler ister…

Bilinçli okur, gündemin her alanındaki gelişmeleri takip eder.

İlimizde de bilinçli okurlarla zaman zaman karşılaştığımızda sohbet, konudan konuya geçiyor…

Dile kolay 20 yıllık yerel basın tecrübemizde hep halktan ve haktan yana çizgimizden dolayı gittiğimiz yerlerde insanların sevgi ve saygısıyla karşılaşıyoruz. Bu da bize moral veriyor. Hatta ‘vefa borcu’ diyerek, ilimiz için daha çok sorumluluk almayı bir görev biliyoruz.

Yıllardır spor makaleleriyle ve sosyal medyada ilimize daha çok yeşil alan vb. gibi projelerimi gündeme getirip bir nebze de olsa katkı sunmaya çalıştım.

Bundan sonra da sosyal medya yerine artık bu köşeden okurlarımızın bir sesi olarak daha yaşanılabilir bir Batman için zaman zaman bu köşeden yerelle ilgili konuları gündeme getireceğiz.

Bu şehir, birlik ve beraberliğiyle daha çok şeyi kapabilir. 

Bazı yerel gazetelerimizin web sayfalarını ve halkın içinden izlenimlerle, okurun ne tür haberler istediğini hep önemsedim.

Asayiş haberleri ve projeler, en çok okunan haberler arasında yer alıyor.

Örneğin; Batman Sonsöz Gazetemizin hafta başında alt manşetinden duyurduğu; “Gözler iki projede” başlıklı haberin detayında

“Batman’ın en büyük semtlerinden biri olan Gültepe’de Batman Belediyesi’nin projeleri arasında 30 dönümlük park ve Bıçakçı (Kerike) Köyüne kadar çift yönlü yol projesinin kış mevsimine girilmeden başlaması bekleniyor. Gültepe-Bıçakçı yeni yol güzergahı, Batman trafiğini rahatlatacaktır. Toplu taşlamaya da nefes aldıracaktır. Gültepe’de sanayi sitesinin karşısındaki 30 dönümlük yeşil alan da Batman’a nefes verecektir. Bu iki projenin kış ayları gelmeden başlaması elzemdir” diye açıklama vardı.

Bu haberin okuma oranı 30 bini bulmuş. Haftanın ilk gününde en çok okunan haber arasında olmasından şu sonucu çıkarabiliyoruz; okur artık rutin ziyaretlerden çok proje haberlerini takip ediyor.

Eski İçişleri Bakanı ve eski Batman Valisi Efkan Ala; “Yerel basın benim müfettişimdir. Bizim olmadığımız yerde yerel basının haberlerinden de faydalanıyoruz” diyordu.

Evet bir şehrin gelişmesinde önemli sorumluluğa sahip olan yerel basın, bir şehrin sesi ve nefesidir. Okurun da ne tür haber-makaleler istediğini bilmekte lazım…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?