ÖLÜYORUZ...

07-08-2017

Sevgili otomobil kullanan dostlar sizin otomobilinize ihtiyaç duyduğunuz kadar, biz de motosikletimize ihtiyaç duyuyoruz.

Sevdiklerimizi görmek, işimizi ve hayatımızı idame ettirmek için biz de, A noktasından B noktasına gitmek durumundayız.

Bunu yaparken trafikte birbirimizi kollamamız gerekmektedir.

Çok şey istemiyoruz sizlerden. Temennimiz, trafikte kendinize göstermiş olduğunuz hassasiyeti, biz motosiklet sürücülerine de göstermenidir.

Size trafikte motorcu ölümlerini azaltmak için, bir kaç öneri ve bilgi sunmak isterim, laf salatası yapmıyorum. 4 senedir motosiklet kullanan ve Ankara'da türlü badireler atlatmış birisi olarak, üzülerek söylüyorum ki bunları da siz öğrettiniz bize. Belirttiğim durumlara dikkat ederseniz emin olun biz motosiklet sürücüleri yaşamaya devam edeceğiz...

* Lütfen ama lütfen sinyal kullanın. (sizin nereye döneceğinizi bilemeyiz. Bunu yapmanız trafikte insanlara olan saygınızı gösterir ve karmaşa yaratmamış olursunuz)

* Ayna kullanın. Bizim şeridimize gireceğiniz zaman bizi görmenizi kolaylaştırır. Ve trafiği daha iyi okursunuz, kaza riski en aza iner. Siz de zarar görmemiş olursunuz.

* Sapağı kaçırmak üzereyseniz aniden yan şeride geçmeyin. Bırakın kaçsın o sapak. Çünkü o sırada sizin kör noktanızda motosiklet ile seyir halinde olabiliriz. Sizin kazanacağınız 10 dakika bizim ömrümüzü noktalıyor ya da geri kalan hayatımızda engelli bir insan olarak yaşıyoruz. Sırf siz o sapağı kaçırmayın diye. Bu haksızlık değil mi sizce de?

* Sürücü kapısını açacağınız zaman Lütfen sağ elinizi kullanın ve önce aynadan sonra da bir kez sola dönerek arkanızı kontrol edin. Bunu yapmak 2 Saniye sürüyor. Denedim. Sadece 2 saniye ayırarak, o sırada arkadan gelen motosikletliyi fark edebilir ve kapınızı o geçtikten sonra açabilirsiniz.

* Bizi sıkıştırmayın, trafikte dibimize gelip gaza basmak ve popomuzdan ayrılmamak size bir şey kazandırmaz. Tehlikeli bir durumda sizin otomobilinizin frenleri iyi çalışacaktır ama bizim iki tekerimiz vardır ve asla sizin ki kadar iyi kaçış manevrası yapamayız.  50 km hızda bile, Bir kez temas ettiğiniz anda işimiz biter. Sahi, gerçekten işimizi bitirmek istiyor musunuz?

* Şerit ihlali yapmayın. Arkadanız da ya da o sırada kör noktanızda sizi geçmeye hazırlanan bir motosiklet sürücüsü olabilir. Sizin yaptınız ihlal onun canına mal olabilir.

* Trafik ışıklarına riayet edin. Kırmızı ışıkta geçtiğinizde ve çarpıştığımızda sizin kaportanız, farklarınız ve tamponunuz kırılabilir. Ama o sırada bizim kaburgalarımız, ciğerimizi çoktan delip geçmiş, kanımız ciğerlerimize doluyor ve kendi kanımızda boğuluyor olabiliriz. Boynumuz kırılabilir, kollarımız ve ayaklarımız parçalanabilir.  Kırmızı ışıktan geçmek size 45 saniye kazandıracak, bize bir ömür kaybettirecek.

* Ve Lütfen unutmayın. Bizim de ailemiz var. Sevdiklerimiz. Hayallerimiz ve mutluluklarımız.

Ama siz otomobil sürücüleri kurallara uymadığınız sürece biz çoğunu daha tam yaşamadan gidiyoruz bu hayattan, hem de feci bir şekilde. Bunu bize yaşatmaya hakkınız var mı? Peki sizin sevdiklerinizi üzmeye hakkınız var mı? Çok küçük detaylara dikkat ederseniz katil olmazsınız. Kimseyi de üzmezsiniz. Hepimiz Motosikletlere biraz daha dikkat edip, kurallara uyalım.

Bırakın motorcular yaşasın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?