Onkoloji hastalarını sevindiren haber

Onkoloji hastalarını sevindiren haber
03-02-2023

Yıllardır üzerinde titizlikle üzerinde durduğum ve Batman’ın en büyük eksiklerinden biri de Onkoloji hastalarının tedavi öncesi ve sonrası girdikleri Pet-CT cihazıydı.

Onkoloji hastası olan emektar bir babanın oğlu olarak en büyük arzularımdan biri de babam ve diğer Onkoloji hastalarını, komşu İl Diyarbakır’daki Pet-CT randevularından kurtarmaktı.

Onkoloji hastalarının en çok yaşadığı sıkıntılardan biri de batman-Diyarbakır yol çilesiydi…

Zaman zaman babamı da Diyarbakır’a Pet-CT çekimine götürdüğüm için hem orada hastanede bekleme hem de yol çilesi…

Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Av. Akif Gür’e ve sosyal medyadan Sağlık Bakanlığı’na bu konuyu zaman zaman ilettik ve sorunun üzerinde duran herkese teşekkür ederiz. 

Geçen Salı günü Çalışan Gazeteciler Derneği’nde sayın Valimiz Ekrem Canalp ile ‘Batman’a dair’ sohbetimiz oldu.

Cemiyet Başkanı ve meslek büyüğümüz Ercan Atay’dan tutun da diğer Dernek üyelerine kadar herkes Batman’ın birikmiş sorunları üzerinde Vali Canalp ile konuşuyordu.

Söz döndü-dolaştı sıra bize geldi.

Vali Canalp’a ilk sorumuz ilimizdeki Onkoloji hastalarının Diyarbakır’a Pet-Ct çekimi için giden hastalarımızın ne zaman Batman’da Pet-Ct cihazını görecekleri yönündeydi.

Batman’da 4 Onkoloji doktorumuz 3 hastanede görev yapıyor.

2000 civarında tedavi gören kanser hastası olan bir İl’iz ama Pet-CT cihazımız yok.

Sorunlara duyarlı Vali Canalp, Onkoloji hastalarının Pet-CT cihazına bu yıl ilimizde kavuşacağının müjdesini vererek;

“Batman’dan Diyarbakır’a Onkoloji hastalarımız bu yıl gitmekten artık pek yakında kurtulacak. Sağlık İl Müdürlüğümüz de bu çalışmayı yakından takip etmekte” dedi. 

Eğitim ve Araştırma hastanesinin bahçesinde yapılması planlanan Pet-CT cihazının yeri için Sağlık Bakanlığından ihale onayı ve projesi de ilimize geldi.

İhale tarihi de pek yakında belli olacak.

O zaman ne diyelim; Onkoloji doktorunun birkaç yıl önce hiç olmadığı ilimizde hep birlikte mücadele ederek 4 Onkoloji doktoru oldu. Şimdi de Pet-CT cihazı geliyor…

İnşallah bu ihale sürecinde herhangi bir sıkıntı olmaz ve bu işte zamanında biter…

Sağlık İl Müdürü Dr. Semih Canpolat, bugünlerde Ankara’da Sağlık Bakanlığında Batman’ın birikmiş sağlık sorunlarının çözümü noktasında mekik dokuyor.

Halk istiyor, büyüklerimizde Batman’a kazandırıyor. Bundan daha güzel bir mutluluk olur mu?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?