ORTAYA KARIŞIK

27-11-2016

Bugünkü konuyu siz değerli okuyucularımızdan gelen maillere ayırdım. İtiraf etmek isterim ki, gündemi bizden daha dikkatli takip ediyor ve sorunlara farklı yaklaşımlar sergiliyorsunuz.

Önemli konulara temas etmişsiniz.

Yerel gündemle ilgili görüşlerinizi eskiye nazaran daha net olarak ortaya koyuyorsunuz. Sesli olarak düşünmeye başlamanız ve düşüncelerinizi paylaşmanız çok hoş Batman’ın sorunlarına, eksikliklerine, yapılması gereken atılımlara vakıfsınız. Batman’da ikamet eden herkese düşen de budur. İlgili olmak, sorgulamak, hesap sormak. Öncelikleri sizleri bu duyarlılığınızdan ötürü kutlamak istiyorum.

***

Sizlerden neler geldi?  Talepler nedir? Sırayla aktaralım ve biz de fikirlerimizi beyan edelim.

Şehmus Ataş isimli arkadaşımızın maili okul sıkıntısıyla alakalı. Aydınlıkevler Mahallesinde ikamet eden Ataş, mahallede okul olmamasını eleştiriyor. Ataş’ın talebi mahalleye bir okul yapılması. AK Parti iktidarında halen Aydınlıkevler Mahallesine okul yapılmamasını anlayamıyorum. Eğitime bu kadar önem veren bir iktidar bu mahalledeki soruna da çözüm bulmalıydı. Ataş’ın talebi oldukça haklı. Koca mahallede okul olmamasında dolayı Aydınlıkevler Mahallesi öğrencileri 3 gruba ayrılmış durumda. Bir grup Petrol Ofisi İlköğretim Okulu, bir grup Cengiz Topel ilköğretim okulu, bir grup ise Yeni Mahalle İlköğretim okuluna gidiyor. Okullar uzak, Öğrenciler küçük, Yollarda araç trafiği var, Baliciler var, Ayyaşlar var, Hırsızlar var, çeteler var. Varda var... Mahallede uygun arsa bulunmadığı için okul yapılamıyor. Yani yetkililerin daha önce yaptıkları açıklama bu yönde. Peki, mahallede birkaç ev istimlâk edilerek bir okul yapılamaz mı? Yetkililerden bu konuda açıklama bekliyoruz.

***

Ahmet Şenses isimli okurumuz ise Belde mahallesindeki köprülü kavşak çalışmalarıyla alakalı sitemkar. Eve ulaşmak için 10 kilometre dolambaçlı yolları aşmak zorunda kaldığını belirtiyor bu vatandaşımız. Haliyle de AK Parti’yi eleştiriyor. Diğer şehirlerde köprülü kavşaklar veya yol çalışmaları 2-3 ayda biterken Batman’da bu çalışmaların neden bu kadar ağır aksak ilerlediğini soruyor. Söz konusu Batman olunca, bu tür çalışmalar maalesef hep gecikiyor. Sayın Başbakan gibi, bu ilin vekilleri veya yöneticileri müteahhide diyemiyor ki, kardeşim bak şu kadar ay ama şu kadar ayda bitireceksin. Başbakan veya bakanlar 5 aylık çalışmayı 3 aya indirirken, bizim yöneticiler sayesinde 3 ayda bitmesi gereken çalışma 8 ay’a çıkıyor. Eee Batman farkı işte, ne yapacaksın…

***

Belediyeye kayyum atandığından bu yana vatandaşın Belediye hizmetlerinden şikâyetleri azaldı desek yeridir. Belediye, taleplerin ivedi ulaşması konusunda sosyal medyadan da yararlanmaya başladı. Dilek, talep, şikâyetler değerlendiriliyor. Vatandaşlardan gelen taleplerden biri DDY Peronu ile alakalıydı. Peronun temizlenmesini ve bakımının yapılmasını isteniyordu. Ali Atak isimli vatandaşın talebini geçen hafta haberleştirdik. Bu konuda Belediye Başkanı Sayın Şevket Ertuğ Aksoy’dan bir yanıt alamadık. İnşallah birçok vatandaşın kullandığı peron biran önce temizlenir ve bakımı yapılır.

***

DDY demişken Akyürek Mahallesinde bulunan geçitin durumuna da birkaç kelime ayırmak istiyorum. Şehrin iki yakasını birleştiren geçitlerden biri olan Akyürek geçitinin bekçi kulübesinin hali içler acısı. Geri kalmış ülkelerde bile böyle kulübe yok!

Camları kırık, damı akıyor. Harabe bir görüntü içerisinde DDY personeli sağlıksız bir ortamda nöbet tutuyor. Artı Batman’ın göbeğinde görüntü kirliliği de oluşturuyor. DDY yetkililerine bir talebimiz daha var. TÜPRAŞ kavşağında yani zeki otelin bulunduğu kavşak kazalara davetiye çıkarıyor. Bariyer olmayışı kontrolsüz geçişlere neden olabiliyor. Bu da kazalara davetiye anlamına geliyor. Bu konuyu defalarca yazdık ama DDY yetkilileri hiç oralı olmadı. O kavşağımıza bariyer şart.

***

Bir mail de Emrah Aydın isimli vatandaştan. Aydın, belediye ile alakalı yazmış.

Ne yazmış bir bakalım: Bazı kesimler belediyeyi göz boyama hizmetleri yaptığı konusunda eleştiriyorlar. Valla şunu bütün kalbimle söyleyeyim ki, belediye ister göz boyama hizmeti yapsın ister kalıcı hizmet etsin. Hizmet hizmettir. Çünkü biz vatandaşlar yıllardır asfalt göremedik. Çöplerimiz düzenli toplanmadı. En azından yollarımız asfaltlanıyor ve çöplerimiz düzenli toplanıyor. Göz boyama hizmetlerine belediyenin devam etmesini temenni ediyoruz.

***

Sözün özü vatandaşın istekleri temennileri bitmiyor ve dünya var oldukça da bitmez. Vatandaşı memnun etmek yöneticilerin görevidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?