ORTAYA KARIŞIK

ORTAYA KARIŞIK
26-01-2022

3.lig 1. Grupta şampiyonluğa hedefleyen Batman Petrolspor, emin adımlarla şampiyonluk yolunda ilerliyor. Çünkü bu şampiyonluk ruhunu kendinde görmeye başladı. 

Şehirde her ne kadar yeteri kadar Petrolspor bayrakları açılmazsa da tribünlere gelen fedakar taraftarın şampiyonluğu haykırması önemli. Kırmızı-Beyazlı ekibimizde beklenen ortam gerçekleşmeye başladı.

Nedir bu ortam?

Herkesin kendi alanındaki mücadelesi…

Yöneticilerin, teknik heyetin, futbolcuların, kulüp çalışanların, basının, taraftarın ve yeteri kadar olmazsa da bazı iş insanların kendi alanındaki çabası başarının anahtarlarını oluşturuyor;

Sabır,

Güven ve

Destek.

Artı ve eksilerimizi her Pazartesi saat 20.00’de Sporda Sonsöz Bizde programında yorumcu arkadaşlarım Harun Katmaz ve Hakan Tufan’la gündeme getiriyoruz.

Yöneticilerin ve hocanın alanıyla ilgili sorularda bağlantılar yaparak, daha iyi bir iletişim için adeta köprü görevinde bulunuyoruz. Sağlıklı bilgi, birçok güzel şeyin önünü açtığı bir aşikar.

Bu güzel iletişim ortamını sağlayarak, birlik ve beraberlik yolunda güzel yayınların oluşmasına da vesile oluyorsak ne mutlu hepimize…

BİRLİK-BERABERLİK RUHU…

Yarasalar taraftar grubumuzun soğuk havaya rağmen maçlarda takımını yalnız bırakmaması ve 90 dakika desteklemesi takdire şayan. 

Fatsaspor maçında güzel bir aile ortamı gördüm.

Yöneticilerin çoğu bir aradaydı.

İstenen tablo da bu…

Cezalı olmasından dolayı Zafer Hızarcı hocayla protokolde birlikte maçı izliyorduk. Zafer hoca yedek kulübesindekilere ve sahadaki futbolculara ısrarla: “Geriye yaslanmayın. Takımı ileriye çıkarın” diye sözleri istediğimiz Petrolspor oyun anlayışıydı.

Golden sonra futbolcuların yedek kulübesindekilerle, yöneticilerin yanlarındakilerle sarılması ve en güzeli soğuk havada galibiyet için gelen taraftarın birbirine sarılması hepimizin yüreğini ısıttı…

PETROL’ÜN BİR DERNEK YERİ OLMALI…

Batman Petrolspor’un yıllar önce dernek binası vardı. Merhum Şehmus Sencar’ın taraftarı topladığı dönemleri unutmadık. O dernekte toplandığımız küçüklüğümüzdeki Petrolsporla ne deplasman yapmak için Site kapısının önünde otobüslerle ne deplasman yapardık.

Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Van, Bingöl vs. bölgedeki deplasman maçlarına konvoylarla nasıl giderdik.

Neydi o günler?

Sencar, bu dünyadan göç etti ama hala onun bu şehir için yaptığından söz ediyorsak, insanlar gider ama izlerini bırakırı unutmamak lazım…

“Batman’da bazı Süper lig takımların dernekleri var iken neden Batman Petrolspor’un yok?” diye en çok karşılaştığımız sorulardan biri…

Batman lobisi bu kadar mı yok?

Gençlerimizin dernekleri olmuş olsaydı, bu soğuk havalarda parklarda toplanmalarına gerek kalır mıydı?

Maç sonrası stadın önünde soğuk havada araç bekleyen taraftarın, araçları alınması konusunda sosyal medya hesaplarımızda da bir çağrı yaptık.

Bunu yeterli görmeyip canlı yayın programımıza taraftardan sorumlu yönetici Fırat Özdemir dostumuzu alarak, stadın Petrolspor bayrak-atkılarla süslenmesi, bir dernek yeri, taraftarın stada gelip-gitmesi konusunda gerek Belediye gerekse de diğer kuruluşlardan destek alması için fikirleştik. Taraftardan sorumlu Özdemir’in bu sorunları çözecek kadar da çalışkanlığını biliyoruz. Özdemir ailesinin Batman’a yaptıkları fedakarlıkları hepimiz de çok iyi bildiğimiz için bu sorunların kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyoruz.

Kulüpte yönetim, teknik heyet, futbolcular ve kulüp çalışanların başarı için kenetlenmesiyle güzel bir aile ortamı oluştu.

Bu kulüpte iyisi de kötü de geride kaldı. Artık herkes takımın başarı için birlik ve beraberliğini göstermesiyle dikkat çekiyor.

Fatsa maçındaki güzel hava Petrolspor’u şampiyon yapar. Çünkü bu ışığı maç sonrası taraftarların, yöneticilerin, Zafer hoca ve karakterli futbolcuların ortak açıklamalarında: o sene bu sene diye bir pay çıkardık… 

O halde 16 yıl aradan sonra neden şampiyon olmayalım?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?