OYNA OYNA...

14-11-2017

Petrolspor kan kaybetmeye devam ediyor. Bunun da özellikle iç sahada yaşanması beni kahrediyor. Göz göre göre gidiyor puanlar ve biz sadece bakakalıyoruz.

Rakip Bayburt Grup Özel İdare, kolay lokma değildi evet ama beraberliği hak edecek futbolda oynamadılar. Onları böyle kötü yakalamışken işlerini bitirmeliydik ama olmadı.

Hafta başından beri 6 puanlık maç deyip durdum. Zira puan sıralamasında 2 puan üstümüze olan bir rakip ile karşılaşacaktık. Deplasmanlarda öyle ya da böyle puan veya puanlar getiriyoruz. İçerdeki maçları mutlaka kazanmalıyız diye düşündüğümden bu maçın öneminin farkındaydım. Ancak Petrolsporlu futbolcular benimle aynı düşünce değildiler sanırım.

Etkisiz, korkak ve üretkenlikten yoksun bir oyun sergilediler. Bu seyre teknik heyette katılıp enteresan müdahaleler yapınca sonuç kaçınılmaz oldu.

Her hafta benzer veryansınlar da bulunuyoruz ama sanırım mesajlar yerine gitmiyor ya da yazılanlar umurda olmuyor. Bu takımın kemik kadrosu ve oturmuş sistemi olacak arkadaş. Bir hafta olmayacak, 2 hafta olmayacak, 3 hafta olmayacak ama sonrasında taşlar yerine oturdumu tamam olacak.

Sistemde aksayan bölgelere müdahaleler yapılacak ve bu kez farklı sistemler üzerine çalışmalar geliştirilecek. Sezona bu mantalite ile girilseydi belki şimdi farklı şeyler konuşuyor olurduk.

Tarık Hocanın bildiği vardır deyip maçta yapılan müdahaleye değinelim. Petrolspor ilk yarı Bayburt temsilcisi karşısında bulduğu önemli pozisyonlar var. Bunların ikisi direkte patladı. Şans bizden yana olsa bir golden sonra maçın seyiri ve sonucu farklı olabilirdi ama olmadı . Karşılaşmanın 2. devresinde de iki takım da vasatı geçemedi. Dakikalar 55'i gösterdiğinde sonucun 0-0 biteceğini tahmin etmek zor olmadı. Cılız ataklar, orta alanda karşılıklı top kayıpları, zeminin berbat olmasından dolayı koşuların az oluşu, maçtaki sertlikler ve oyunun çok durması gibi etkenler tahmine destek oldu. Peki, kafada galibiyet var mıydı? Rakibi bilmem ama Petrolsporumuzda yoktu. Uyuyan ve korkak futbol oynayan takıma teknik heyet ne müdahalede bulundu? Zorunlu değişiklik dışında kalan iki değişikliğe bakalım.

Önce Oğuzhan'ı oyundan aldılar yerine Samed'i koydular. Kanat adamı Samed göbekte gitti geldi. Sonrada dakikalar 77’i gösterdiğinde hücumdan yani ileri uçtaki Reha Kurt'u oyundan aldılar yerine Ramazan Kaya'yı koydular . Kulübeden Serhat'a önde oyna, Samed kanada geç talimatı gitti. Oldu mu peki hayır elbette!

Ne oyunda ne skorda bir değişiklik olmadı. Ne yapılabilirdi peki derseniz şunu derdim: 2.yarının başında formsuz Oğuzhan oyundan çıkarılmalı yerine Ramazan Kaya alınmalıydı. Tek başına kalan Halil Aşut ile birlikte orta alanda mücadele gücümüz artardı. Takımın ayağında top tutan oyuncusu Emre Aydın da rakibi karşılamak yerine, hücuma dönük oynar takımı pozisyona koyardı. Diğer değişiklik ise sağ kanattan yapılabilirdi. Yorulan ve gününde olmayan Serhat Özyılmaz’ın yerine Batuhan Kurt sahaya sürülmeliydi. Hızından ve etkili oyunundan faydalanılır en azından maça hareket kazandırılırdı. Pozisyona giremeyen ve top alamayan Reha da belki güçlenen orta alan ve kanat ile kendine fırsat yakalardı. Tarık Hoca ve teknik heyet farklı planlar kurmuş olabilirler ama etkili hamleler olmayınca sonuca da etki edemezsiniz.

***

Olmadı yapacak bir şey yok ama kaybedilen puanlar olunca insan veryansın etmeden duramıyor. Tam toparlandık diyoruz olmuyor. Biran önce ayağa kalkmamız gerek. Maçı birlikte izlediğim Ekrem Konaç ve Latif Gökdemir başkanların heyecanının bir kısmı futbolcularda olsa bize yeter artardı da.

Peki taraftara ne demeli. Maçtaki tek güzel kare onlardı. Son düdüğe kadar susmayan yürekler vardı tribünde. Özellikle tüyleri diken diken eden "Oyna oyna" tezahüratı da çok güzeldi. Petrolspor’un taraftar grubu Yarasalar her geçen gün kendilerini aşıyorlar. Hafta içi ulusal basında "Burası Batman Burda Küfür yok" sloganı konuşuldu. Efendilikleri ve centilmenlikleriyle kendilerinden söz ettirdiler. Her gelen rakip taraftarı misafir edip ağırlamaları da takdire şayandır. Bayburt'tan gelen taraftarlara gösterdikleri misafirperverlikte son örneği. Bu şehre ve bu takıma çok yakışıyorlar. Umarım uzun yıllar bu güzel hava devam eder.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?