ÖZDEMİR VE AK PARTİ

05-11-2015

Siyaset her zaman vefalı olmuyor.

İçinde bulunduğunuz siyasi hareketin halk desteğini kaybetmesiyle de siyasi arenanın dışında kalabilirsiniz, siyasi tercihler sonucunda da…

Siyasi kimliğinizin halk nezdinde yeterli puan alamamasında da aynı şey yaşanabilir.

Çok iyi bir siyasetçi olabilirsiniz, çok önemli yerel ve ulusal işlerin altında imzanız da olabilir, ancak siyaset her zaman kazandırmıyor veya halk her zaman sizinle olmuyor. Halkın tercihi yadırgayamazsınız da… Demokraside halktır yegâne belirleyici kudret.

1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran seçimlerini saymazsak Batman’ı temsil eden tüm vekiller değişti. Batman’ı temsil edecek yeni vekilleri aslında çok iyi tanıyoruz, siyasi arenada her zaman ön planda olmuşlardır. Hem AK Parti adına hem de HDP adına seçilen vekilleri STK’lardan, gazete manşetlerinden veya kanaat önderi olmalarından, siyasi bir maziye dayanmalarından tanıyoruz.

İnşallah Batman için bu yeni simalar faydalı olacaktır. Özellikle Ataullah Hamidi’nin geçmiş dönemlerde Batman ve Batmanlıya ettiği hizmetler nazara alındığında gönül rahatlığıyla bunu ifade edebiliyoruz.

***

Bunun yanı sıra vekilliği son bulanlar da oldu. Sivil toplum kuruluşlarında bu isimleri yeniden ön planda göreceğimizi düşünüyorum veyahut partilerinin yol kat etmesi için siyasi hareketleri içinde illa ki her birini çalışırken göreceğiz.

24. ve 25. dönem Batman milletvekili olarak görev yapan Ziver Özdemir 1 Kasım Genel seçimlerinde seçilemedi. Özdemir, aslında kendini halka net olarak anlatamadı.

Hizmetler noktasında çok büyük bir icraatına, hizmetine de şahit olamadık.

Belli bir dönem belki de Bakan Mehmet Şimşek’in gölgesinde kalmıştır. Onu da bu şekilde de değerlendirebiliriz. Ancak partisine ve davasına her zaman bağlı kaldığını, her seçimde yoğun bir tempoyla çalışmalar yürüttüğünü hepimiz gördük.

Vatandaş bazen Ziver Özdemir’i eleştirdiği noktalar oldu. Özdemir’in yeterince atak olamadığı veya tuttuğunu koparamadığı noktasında. Halkın umumi veya hususi beklentilerine cevap veremedi diyenlerde oluyor. Ama halk aynı şekilde şunu da ifade ediyor; Ziver Özdemir bunları yapmadığı gibi çalıp çırpmadı da… Veya ihalelere fesat karıştırmadı. İltimas yaptığını da duyan olmadı.

Özdemir’i belki önümüzdeki dönemlerde tekrar temsil yetkisiyle görebiliriz, ancak kendisinin de vekillik yaptığı dönemlerin analizlerini yapması gerekir.

Bu şekilde daha güçlü ve halkın takdiriyle daha kudretli bir siyasetçi olarak onu görebiliriz.

Şunu da belirtmek gerekiyor. Kendisi seçim sonrası çok olumlu sözler sarf etti.

Partisine küsmediği gibi daha çok çalışacağının sinyallerini verdi.

Önümüzdeki dönemlerde Sayın Özdemir’i belki tekrar vekil olarak görürüz. Daha tecrübeli ve başarılı bir şekilde…

Seçim sonuçları da hayırlı olsun. Hoşça kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?