ÖZE DÖNÜŞ

14-03-2018

Kur’an-ı Kerimi tefekkür etmiyormusun? Gelecek; Kur’an-ın  inşası ile aklını iradesini kullananların olacak. İradeyi aktif ve aktüel kullanan ayakta kalacak. Evlatlarımıza böyle dünya bırakabiliyor muyuz

İçinizden bir topluluk maya topluluk bulunsun. İnsanları aktif iyi haline getiren, kötülüklerden engelleyen. Rad suresi 11.ayette; toplum kendini değiştirmedikçe ALLAH(c.c) degiştirmez buyurmakta Rabbim; bizleri hak ve hakikatin temsilcisi kılsın. Amin.

Bu günkü toplum; özel bir şekli, belirli bir amacı olmayan, nasıl bir toplum olduğunu bilmeyen, halkı ve düşünürleri ne için yaşamakta olduklarını, hedef, gelecek ve inancının ne olduğunu anlamayan mozaik medeniyet toplumu. Kendine ait bir miktar malzeme kalmış olan, batıdan bir miktar şekilsiz, yüzsüz malzemeler girmiş olan yarı modern toplum görümünde mozaik kalıplara girmiş toplumuz.

Bilim ve tekniğin makineye girmesiyle, üretimin artması, tüketimi tetikleyerek olağan dışılığa, sevk etmektedir. Buda beşeriyetin şeklini değiştirmektedir. Üretilen mallara göre insanın şahsiyeti oluşturulmaktadır. Modernizim adında yeni kültür dünyaya pazarlanmaktadır. Avrupalı olmayan insanı kendi kalıp, düşünce ve şahsiyetinden çıkarabilecek, en etkili darbe modernizimdir. Her şekilde, her yerde, her dinde modernleşme vesvesesi oluşturulmaktadır.

Batının gayesi; İslam ülkelerinde modernleşme kuruntu ve şeklini oluşturmaktır. Kendi üretimini tükettirmektir. Toplumların: yediklerine, içtiklerine, giyindiklerine batı karar vermektedir. Tüketimi modern olan toplum moderndir dayatması, toplumları maymunlaştırmakta, ruhsuz, şuursuz, erdemsiz robot toplum haline getirmektedir.

Modernizim; klasik, eskiden, kopuşu temsil ediyor. Batının Hıristiyanlığı doğa, insan ve tabiat karşıtlığını temsil ediyor. Hıristiyanlığa karşı yapılan mücadele, modernizmi oluşturmuştur. Topluma şahsiyet kazandıran dini tarihi zevk, maneviyat, düşünce tarzı edebi ve sanat birikimleridir. Bu etkenler sulandırılır, başkalaştırılırsa o toplum özelliğini kaybeder. Bu günkü toplumda özelliğini kaybetmiş, maneviyatsız ruhsuz, idealsiz, şuursuz toplum haline gelmiştir. Müslüman görünümlü toplum kendini ifade etmekten aciz hale gelmiştir. Beğendiğini veya beğenmediğini dile getiremez hale düşmüştür. Bulunduğumuz çağın sorumluluğundan mükellefiz. Safını doğru belirlemek gerekir. Müslümanlar olarak mevcut dünyayı anlamaktan uzağız. Şu anda dünyada yapay zeka gündemde.

Nöro biyoloji alanında hızlı gelişme yaşanıyor, insan zihnini elektrotlar vasıtasıyla okuyup zihin yönlendiriliyor. Torunları bekleyen böyle bir dünya gündemi yakalayamadık. Nasıl alternatif oluşturabiliriz. Modern çağda insan savunmasız. İnsan nasıl insan olarak kalacak. İnsan anlam ve amacını nasıl temsil edecek. Burada din gündeme giriyor. İman insanı destekleyecek mi, din nasıl merhem olacak?

İnsan din için mi?

Din insan için mi?

Doğrusu Din insan içindir. Din akıllı mükellef ister. İslam modern insana nasıl yardımcı olacak. Ey insanlık diyen Kur’an, İnsanın tutan eli, konuşan dili, olmalı. Kur’anı tefekkür etmiyor musun? Gelecek Kur’an-ın inşası ile aklını iradesini kullananların olacak. İradeyi aktif ve aktüal kullanan ayakta kalacak. Evladımıza böyle dünya bırakabiliyormuyuz? İçinizden bir topluluk (maya topluluk) bulunsun hayra davet eden, insan aklının iyi gördüğünü yayan kötü gördüğünü engelleyen. Rad Suresi 11. Ayette şöyle buyrulmaktadır ’bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah o toplumu değiştirmez’.

Rabbim bizi hak ve hakikatin temsilcisi kılsın.

Selam ve dua ile

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?