ÖZGÜR BASIN

15-01-2016

Nihayet basın da kutuplaştı mıknatıstaki “N”, “S” kutupları gibi.

Gündemi, güncelliği yakından izlemek için, neler olup bittiğini öğrenmek için izliyorsunuz, okuyorsunuz ne yazık ki objektif ve özgür yanlı taraf olmayan ne TV kanalları kaldı ne de özgür basın.

Medya da taraf veya karşı taraf olunca objektif, hür tarafsız bir haber ya da görüntü bulamıyorsunuz.

Bilim adamlarını, akademisyenleri dinliyorsunuz onlar da kutuplaşmışlar.

Siyasal iktidarın çıkarlarını savunanlar, onların avukatlığına soyunanlar her şekilde her kararlarını -ki bu kararlar ne olursa olsun- canla başla savunanlar, bir de tam tersi olanlar…

Peki, ne olacak bu kutuplaşmanın, taraf olmanın sonu?

Bu hoş olmayan ve toplumda gerginlik yaratan sınıflar arası ayırım yapan sosyal sosyoloji beraberinde neler getirir veya götürür araştırıldı mı? İncelendi mi?

Elbette ki şu içinde bulunduğumuz ortam ve olaylar hiç hoş değil. Benimsenir hiç değil.

İnsanın tüylerini ürpertecek nitelikte işte böylesi durumlarda devlet adamlarına, parti liderlerine, en aşağıdan en tepeye kadar düşen görev, yapıcı olmak, itidalli davranmak, mevcut gerginliği en aza indirgemek olmalı.

Toplumun, kamuoyunun ihtiyacı, beklentisi budur.

Yüksek moral, ümit etmek ve kara bulutların dağıldığını görüp etrafı güllük gülistan olarak görmektir.

Birlik dirlik olmanın tam zamanı. Maalesef üzülerek belirtmeliyim ki taraf olanlar, kutuplaşanlar, yapıcı, onarıcı şekilde davranmıyorlar, kışkırtmalar, bölmeye çalışarak mevcut durumun daha da kötü bir halde gelmesini tetikliyorlar.

Gün taraf olma günü değil. Kutuplaşmak, mevcut yangını büyütmek hiç değil aksine ateşi söndürme günüdür.

Olaylar ve eylemler kontrolden çıkarsa, engellenemeyecek boyutlara gelirse telafisi mümkün olmayan yaralar alınır. Yazık olur hem de çok yazık… Bu hoş olmayan mevcut durumun, hallerin kazananı olmaz, her şekilde hepimiz kaybederiz.

İçinde olduğumuz bu kara kışı en az tahribatla atlatıp bahara, baharlara girmemiz gerekiyor.

Etraf güllük gülistanlık olmak zorunda… Mutlaka olmak zorunda. Bu birilerinin koltuğuna, mal olsa bile… Birey yok millet önemli, Devlet önemli, gerisi egoizm ve bencilliktir. OL-MAK-YA-DA-OL-MA-MAK sorun buysa olmasın ama ülkemiz cennet, halkımız mutlu olsun, birileri kaybetse de telafi edilir yeter ki Türkiye kaybetmesin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?