ÖZLENEN TABLO!

ÖZLENEN TABLO!
04-10-2021

Yıllardır sporda hep yerimizde sayıyoruz…

Egolar, çekemezlikler bu şehri hep geriye götürdüğü bir aşikâr.

Pazar günü Petrolspor-Artvin Hopa maçında özlenen tabloyu gördük.

Taraftarı, İl yöneticileri ve takımıyla bir olan kent olmayı başardık…

Petrolspor’lu Akın Akman’ın attığı gol sonrası tribünlere takım arkadaşlarıyla koşması ve stadın o ambiyansı beni yıllar öncesi Ahmet Demirhanlı, Reşit Kaygulu, Emin Tosunlu, Okan Öztürklü, Mustafa Boztepeli,  Servet Sosyal, Tolga Paklı ve Okan Babahasanlı gibi futbolcuların dönemine götürdü.

Bir de o dönemin tribün emektarları; Şehmus Sencar ve Hacı Akyol gibi merhum ağabeylerimiz gözümün önüne geldi.

Petrolspor, Hopa maçında kaçırdığı bir gol sonrası halkın sevdiği Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın ayağa kalkıp üzüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

Gelelim saha içine…

Hopa maçında tribünlerden izlediğimiz Kırmızı-Beyazlı ekibimizin orta alanda hala sıkıntılarını gideremediğini gözlemliyoruz.

Evet, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldık. Sonuç iyi ama futbol hele hele ilkyarıdaki futbol bizi tatmin etmedi. Rakip Hopaspor’un neredeyse gol pozisyonu yok…

Kale ve savunmada iyi performans sergileyen Petrol, orta alanda ciddi sancıları var.

Kanatları çalıştıramayan, yan toplarla golcü Aykut’u buluşturmayan Petrolspor’un orta alanın göbeğinde oynayan futbolcuların aynı özellikte olması takım için dezavantaj.

Orta alanda Okan’ın mücadelesi gibi Orhan ve Ali Kemal’i de görmek isterdik. Orhan sahadaki futboluyla hocasına ‘hücumda değil, savunmaya yakın’ oynarım adeta mesajını verdi. Orhan ve Ali Kemal, daha erken oyundan alınmalıydı.

Devre arası orta alandaki kötü futbolu görünce Savaş Çakır’la ayak üstü sohbetimiz oldu.

Savaş’a sorduk: kadroda neden yoksun?

Savaşın cevabı: “Hocamın takdiri. Daha çok çalışıp kadroya girmek için mücadele etmeye devam edeceğiz takımla. Önemli olan takımımızın başarısı…”

Gol yollarında hep eksik kaldık. Aykut top almakta zorlandı.  Çünkü Aykut’a yakın oynayanlar, pekte yakın oynamadı!

Sezon başından bu yana Kırmızı-Beyazlı ekibimiz, takım halinde pres yapamıyor, orta alandaki geçişlerde çabuk çıkamıyor ve kanatları iyi kullanamıyor. Bu sıkıntıları soracağımız teknik heyetten kimseyi bulamadık.

Bu sezon Petrolspor’a ciddi bir destek veren Vali Hulusi Şahin’in maç sonrası takımı alkışlarken futbolcuların içinde o an statta bayram havası hakimdi.

Bu sezon 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Kırmızı-Beyazlı ekibimiz, 6 gol atarken kalesinde ise 2 gol gördü.

Ligin 2. Sırasındayız. Lider Arnavutköy’ün 2 puan gerisindeyiz ama henüz yolun başındayız. Daha bu ligde çok viraj var…

Kırmızı-Beyazlı ekibimiz, Cumartesi günü Osmaniyespor ile zorlu bir maça çıkacak.

Petrolspor’a Hopa maçındaki futbol yetmez. Kadroya alınmayan diğer futbolcularında artık hazırlatılması ve kazanılması gerekir diye düşünüyorum.

Bu sezon 5 maçta 1 gol kalesinde gören Osmaniyespor’un başında bölgeyi ve grubu iyi bilen tecrübeli Teknik Direktör Namık Altunsoy var.

İki takımında henüz yenilgisi yok.

Zor maç ama gününde olan takım maçı kazanır.

Sözün özü: Petrolspor, Artvin Hopa maçında taraftarıyla maç sonrası ve gol sevincindeki özlenen tablo, geçmişe götürdü. Kırmızı-Beyazlı ekibimiz, Hopa maçında iç saha galibiyet özlemini giderdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?