PAMUK ELLER CEBE LÜTFEN

PAMUK ELLER CEBE LÜTFEN
19-09-2021

Bilindiği üzere 2021 eğitim öğretim yılı başladı ve her il’de ilçelerde çok fakir ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamayacak olan fakir aileler mutlaka vardır.

Çoğu öğrenciler burslu da değillerdir.

Veya başvuru yaptıkları halde maalesef burs alamadılar.

Üstelik üniversiteyi de ikamet etmiş oldukları il’in dışında yürütmek durumundadırlar.

Yurtlar öğrenci ihtiyaçlarını yeterince karşılayamıyor.

Kiralık evler de çok pahalı durumda.

Anlatmak istediğim şu ki : Zenginler veya mali durumu çok iyi olanlar öğrencileri desteklemelidirler en azından öğrencilikleri sürece kendilerine burs verebilirler hem de isteyerek ve sevinerek burs vermeliler.

Eğitimini başarıyla bitirip mezun olacak bu öğrenci kardeşlerimiz; ailelerine ülkeye çok olumlu katkıda bulunmuş olacaklar.

En azından zamanla ülkemizin makamlarına yetkili ve bilgili olarak atanacaklar o halde bu zor dönemlerinde kendilerine burs vermek ve eğitimlerine katkı da bulunmak gerekmez mi?

İnanıyorum ki an itibariyle ülkemizin önemli makamlarında görevlerini ifa eden birçok Devlet adamı da zamanında burs ve yardım almışlardır.

Bunlardan çok az bir sayı da olsa da göğüslerini kabarta kabarta itiraf ediyorlar.

Burs aldıklarını ve ülkeye millete borçlu olduklarını da söylüyorlar.

Türk toplumu fedakâr ve yardım sever bir milattır bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

O halde bu gerçeğin teorisini pratiğe de uygulayarak; Fakir ve mali durumu iyi olmayan öğrencilere burs olarak ve ya nakit olarak eğitimlerine gerek direkt gerekse dolaylı olarak katkılarda bulunulmalı diye düşünüyor ve bunu köşeme taşıyorum.

Eğitim ve öğretimle ülke aydınlanır, her konuda bilim insanları yetişir ve dönüşümü ifade edilemeyecek kadar mega boyutta kazanan cennet vatanımız kazanmış olur.

Tüm zengin iş adamlarından saygıyla öğrenci kardeşlerimize eğilmelerini ve kendilerine yardımcı olmalarını istiyorum dilerim bu önemli ve masum isteğimiz ses getirir katılaşmış yürekleri yumuşatıp vermek istediğim mesaj yerini bulur istek ve dileklerle…

Kalın sağlık ve mutluluklarla Sonsöz okurları ve Batmanlılar…

Saygılarımla efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?