Parklarımıza namazgâh yapmak çok mu zor?

Parklarımıza namazgâh yapmak çok mu zor?
01-06-2022

Son zamanlarda şehrimizin dört bir yanında park ve bahçe yapımına önem veriliyor. İyi de yapılıyor. Dinlenmek ve nefes almak için şehrin ortasında yeşil alanın bulunması elzem.

Şimdilerde çalışmaları devam eden ve Batman için çok önemli ve bir o kadar da marka olacak bir alandan bahsedelim.

Gültepe Okullar Bölgesi…

Valilik ve Belediye bu alanda birçok çalışma yapmış ve yapıyor. En çokta okullar yapılmış. İyi de olmuş.

Burada ona yakın okul ve yurt bulunuyor. Burası binlerce öğrencinin gezip dolaştığı bir yer. Batman halkı için yazın sıcağında serinleme ve dinlenme mekânı…

Vakit geçirmek için şehrin hermahallesinden buralara gelenler var. İkindiden sonraları buraları Diyarbakır caddesinden sonra en kalabalık alan haline geliyor. Bu alan ne kadar kontrol ve denetim altına alınabilirse o kadar faydalı olacak.

Bunun içinde “Esentepe Çevre Düzenlemesi, Nasıroğlu Cami ve Külliyesi ile Kent Park”ın bir an önce bitirilmesi gerekiyor.

Nitekim bundan önceki Valimiz Hulusi ŞAHİN döneminde bu alanın tamamen park ve bahçe yapılması kararı alınmış fakat ödenek nedeniyle de peyderpey parklaştırma çalışmaları yapılacağı belirtilmişti. Öyle de yapılıyor.

Tam ortada öğrencilerin de nefes alabileceği “KARABAĞ ZAFERİ” anısına bir park yapıldı.

Karabağ Parkı…

Şimdilerde bu parkın diğer kısımve bölümleri de yapılmaya çalışılıyor.

Bunlar güzel çalışmalar…

 

Tamda olması gereken yerde çok güzel ve faydalı bir o kadar da mükemmel bir park yapıldı. Devamı da geliyor. Burası Batmana değer katacak, kalite oluşturacak bir alan.

Batman’ın gelecekti ki Reklam ve yaşam yüzü…

Parkın içerisinde tam da neyi temsil ettiği sormadan anlaşılamayan birçok anıt var. Hepsi de atıl durumda. Saydım… Tamda altı tane odacık inşa edilmiş. Hiçbir amaç gütmüyorlar. Hiçbir şekilde de faydalanılmıyor. Sanki boşuna yapılmış ya da bana öyle geliyor veya yapıcısına para kazandırma amacı güdülmüş.

O kadarını ben bilemem…

Şimdi asıl üzerinde duracağım şu…

Bu koskoca alanda insanların hem ihtiyaçlarını gidereceği hem de İbadetlerini yapabilecekleri bir NAMAZGAH, bir İBADETGAH, bir namaz kılma yeri düşünülmemiş.

İnsan buraya bir NAMAZ KILMA yeri yapmaz mı?

Hiç mi düşünülememiş?

Allah aşkına” parklarda her türlü masraf yapılırken, hayvan Kulübelerine kadar düşünülürken, hiç mi Müslüman olan halkımızın en zaruri ihtiyacı olan Namaz için bir yer düşünülmüyor?

Hadi, hepsini geçtim…

Buraya gelecek aileler ki ikindi ile yatsı vakitleri arasında buralara geliyorlar, en az üç vakit namazın geçtiği bu süreç içesinde ibadetlerini nerede ve ne şekilde kılacaklar?

Şeytanın her yönden saldırdığı bir dönemde,şeytanın tuzaklarını boşa çıkaracak tedbirler almak gerekirken,şeytanın işini kolaylaştırmanın kime ne faydası var?

Oysa buraya bir NAMAZGAH, bir İBADETGAH yapmak o kadar zor da değil…

O, ne idiğü belirsiz odalardan bir veya iki tanesini saydam olmayan kristal veya benzeri bir madde ile estetiki ve güzel manzaralı camlarla kapatıp yerlere bir sergi serilmesi yeterli…

 Hem de hiç masrafa gerek kalmadan. Bu çok zor bir şey değil…

Boşa para harcamak göze gelmezken harcanan paranın hayırlı işe yönlendirilmesi daha hayırlı değil mi değerli hayırsever yöneticilerimiz.

Sayın Yöneticilerimiz!

Uyanma zamanı gelmiştir. İktidarolduğumuzu idrak etme zamanı gelmiştir. Bulunduğunuz yerin icraat makamı olduğunu bilme zamanı gelmiştir. İcraatları gerçekleştirecek olanlar sizlersiniz.

Sizler yaptığınız işlerde şimdi hayrı gözetmezseniz daha ne zaman gözeteceksiniz? Bundan sonra elinize bundan daha iyi bir fırsatın geçeceği ne malum? Bu işleri bugün sizler yapmazsanız bu ülke de sizden başka yapacak kimse olmayacak…

Biliniz ki seçilmiş “Asımların Nesli” sizlersiniz.

Sayın Valimiz, Sayın Belediye yetkililerimiz!...

Sizlerden KARADAĞ Parkına halkın ibadetlerini yapacağı birer Namazgâh oluşturmanızı istiyoruz. Ki dileyen dilediği şekilde ibadetini yapabilsin. Milyonlarca lira masrafın yapıldığı bir yerde İbadetlerimiz için cüzi bir maliyet bile oluşturmayacak İbadethane ve Abdest yerinin yapılması deve de kulak mesabesindedir. Kaldı ki bunun için artı bir masraf ve gidere de gerek yoktur. Var olan imkânların faydalı hale getirilmesi yeterlidir.

Bu isteğimizin bir an önce gerçekleştirilmesini diliyor, gerekli girişimde bulunmanızı bekliyoruz.

Unutmayınız ki

Hayırlı bir kapı açan kimse için o kapıdan yapılan tüm hayırlar, yapandan eksiltilmeksizin kapıyı açan için de yazılmaktadır.” Diyor “Alemlere rahmet olan...

Vesselam…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?