PARTİ GENEL BAŞKANLARI VE BATMAN

07-04-2021

Son dönemlerde Parti Genel Başkanları Batman’ı mesken tutmaları ilimiz açısından önemli olarak görüyorum. 
Sayın Ali Babacan geldi gitti ve Sayın Mustafa Sarıgül ise Pazar günü Batman’da olacak. 
Genel başkanların ilimize gelip nabız yoklamaları siyasette Batman’ın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Son yıllarda kurulan tüm partilerin Batman’da teşkilatlandığını görmek Batman siyaseti adına önemli bir gelişme olarak görüyorum. 
Dileğin o dur ki, tüm siyasi partilerin genel başkanları ilimize gelip, nabız yoklarlar. Çünkü Batman siyaseti her zaman için Türkiye siyasetinde önemli bir yer edinmiştir. 
Yalnız demem o ki, İlimize gelen genel başkanlar eli boş gelmemesidir. Hele yerine getiremeyeceği vaad’lerde hiç bulunmasınlar. 
***
Gelmiş oldukları şehir Batman Güneydoğumuzun güzide bir il’i ve kalkınması halen devam etmekte olan bir kenttir. Özellikle de bu Coronalı ay’larda doğal olarak her anlamda en çok da pandemi ve artan vakaların adeta pik yaptığı bir zaman diliminde sorunları artmış Batmanımıza umut versinler.
Sayın parti genel başkanları Söz versinler ve sözlerinde dursunlar. Hatta parti bazında da yardımcı olarak gelsinler yani öğrencilere, fakirlere çeşitli kampanyalar yaparak denizde damla misali faydaları olsun.
Çok fakir öğrencilere tablet dağıtmak, kitaplar hediye etmek, sosyal yardımlarda bulunmak ağanın eli tutulmaz misali gerçekten damlaya damlaya göl olurcasına yardım etmelerini bekliyoruz. 
***
Önümüz mübarek ramazan ayı. Bu muhterem oy avcıları Kentin valisinden izin alarak hatta onunla istişare ederek Batmanlıların en acil ihtiyaçları konusunda bilgi alarak ellerinden gelen yardımları yapmanın iyi olacağına inananlardanım.
Gelip seçmeni dinlemek çeşitli sorular sorarak yaralarını ve yaşadıkları travmaları tazelemek olmamalı. Eğer gelişleri kendi yararlarına değil de gerçekten Batmanlılara yar olmaksa sorunları ve ihtiyaçları birebir yerinde görmekse eğer tıbbi terimlerle ifade edecek olursam: Tespit-teşhis-tedavi etme anlamında yapmaları gereken yararlar varsa yapsınlar.
Gerçi kendimi fazlasıyla hayalperest olarak görür gibiyim. Neden mi? Bilinen salt bir hakikat var ki siyasiler gelir ve oy isterler oy’larını alıp giderler bir daha da gelmezler. Bu şimdiye değin hep böyle olmuştur.
Yanılmıyorsam siyasilerin böylesi bir taktikleri vardır. Tecrübeyle sabittir bu taktikler. Ancak seçmenin de yeni bir taktiği oluşmuş durumda. Bu taktikle gelenler geldikleri gibi giderler. Havalarını alırlar almalılar da. Vatan bir bütündür bölünmez gerçeğini sadece sözde değil de icraat ve eylemde de pratikte de icra etmeliler diye düşünüyorum sadece söylem ve bunun edebiyatını yaparak değil.
İsterim ki bu köşem tüm siyasi partilerin genel başkanları için kayda geçsin bu zaman aşımına uğramayacak bir köşe olsun. Onları Batman Sonsöz gazetemizin bir köşe yazarı olarak yakın takibe alacağım. Doğruların yazdığım gibi, varsa yanlışlarını da bu sütünlar da dile getireceğim. 
Dervişe demişler ki Irak’ta etli pilav pişiyor. Derviş de ‘’Eğer yalan değilse Irak bizim için Irak değil.’’ Misali.
Gelecekler gelsinler ama hayal satmasınlar. Batmanlı seçmenleri dinlesinler, dilek ve temennilerini alsınlar, sıkıntılarına ortak olsunlar. Batmanımızın kalkınmasında etken olsunlar. 
Bizde Batmanlılar olarak kendilerine hoş geldiniz hoşumuza geldiniz diyebilelim. 
Kalın sağlık ve mutluluklarla SONSÖZ okurlarımız ve saygın Batmanlılar.
Yaklaşmakta olan ramazan ay’ınız mübarek olsun hayırlara vesile olsun dilek ve dualarımızla şimdiden hayırlı ramazanlar demeyi uygun buluyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?