PEMBE FİLLER KADINLAR,ÖTEKİLER VE 8 MART......

05-03-2021

 

Bir Kadın
Sen yoksun
Evren küçülüyor
Karanlık basıyor her yanı
Sonra her şey
Başladığı o ana dönüyor
                 Cengiz Gümüş

Sen gittiğinden beri içimde bir ülke kaldı....


Neden konuşuyoruz?
Ya da 
Neden konuşmuyoruz?

Yazacaklarımız yazdıklarımızdan  çok....

Konuştuklarımız  konuşacaklarımızdan çok....

Erkek:
Ben pembe fili düşünmeden edemem ki uyumam ki ;ama yine de  Sizden ricam, zihninizde pembe bir fil canlandırmanız. Canlandırabildiniz mi? 

Evet, şimdi bu pembe fili unutuyoruz. Kesinlikle ama kesinlikle aklımıza getirmiyoruz.  Dakika tutalım. Bakalım üç dakika içerisinde ne kadar aklımıza getirmeyeceğiz?


Kadın; 
–"Pembe filimiz vardı bir de deneyci kedimiz çıktı. Schrödinger'in kedisi var ya.Başka deney hayvanlarını da dahil edip bir buzdolabına nasıl sığdırırız diye sormayacaksınız umarım.İşte o buzdolabı deneyi  var ya insanlığımızın bittiği gün."dedi 

Erkek:
–"İsterseniz yüreğinizden tutmak için demiştim dostum.Bu hayat kadınlar için sonsuz kere sonsuz zor.Birlikte düşünelim,sırf tek başına düşünerek yorulmayasın diye."

 Kadın:
–"Çok iyi oldu. Pembe fil düşünmekten daha fenası ne biliyor musun , tek başıma pembe fil düşündüğümü düşünmekti." Ve ardından Why diye sordu..

Erkek:
–"Why not, dedi...Biz her şeyden önce insanız ve sadece duygulardan ibaret değiliz; düşüncelerimiz var ve düşünce birlikleri ;hatta kolonileri oluşturabiliriz....Çünkü  ne sen kadınsın ne de ben erkek. Biz her şeyden önce insanız...Ve insan olarak omuz omuza , el ele birlikte düşünce mücadelelerimizle insanlığımızı var  edebiliriz.... Ama her şeyden önce biz erkekler haddimizi bilmeyi öğrenmeliyiz."


Biz  yokluk sahasında yok olmaya ve hâlâ susmaya and içmişsek..

Şişeler,
"Lingo lingo şişeler
Irakı mı içtin sen bensiz
Çamura mı düştün a densiz
Yar yar, yar yar, yar yar aman."

 Lingo lingo şişeler , kendimizi vuralım ilaçlara....Allah ne verdiyse bir kolumuza Sino vak,
bir  kolumuza Biontech, götümüze de çin aşısını yapalım  sonra ver elini uzay...Çalsın sazlar, oynasın kızlar ; umurumda mı 8 Mart Emekçi Kadınlar... Kıskananlar çatlasın, vur patlasın;çal  oynasın....

Sanskritçe dilinden bilinmeyen bir dile. Oradan uzay diline varoluşsal bir yaratık olmamın hedonist hazzı içindeyim bugün.

Bugün 8 Mart emekçi  kadınlar,pembe filler,karıncalar var mı,yok mu?

Elimde bir papatya dilimde bir papatya zikri.... Var yok.Var,yok.Var,Yok.Var,yok........

Bir gün utanıyorum sen varsın diyorlar . Ertesi gün sen yoksun diyorlar.
 Sonra şaka yaptık aslında varsın. Sonra yine ceeeee deyip  aslında yokmuşsun...

Elimde bir papatya dilimde bir papatya zikri.... Var yok.Var,yok.Var,Yok.Var,yok........

İnsanlar kimliklerinden cinsiyetlerinden veya  tercihlerinden dolayı varlık ve yokluk sahasında çalışmamamalı.Yokluk sahasının köleleri olmamalı diyordu bir kadın bir cumartesi sabahında.

Kadının adı yok,Kürdün adı yok,ve bütün diğerlerinin adı yok. Çünkü iktidarların varlığının sebebi senin yok olmandır...Ama inkara dursun diller.İnkara gelinmez bu sevda elbet.İnkara  durdukça kalp , gökkuşağı gerçeği her gün yeniden doğuyor....Kültürel emperyalist politikalar hep  yok sayma üzerine hep yek...

Yok sayanlara,var saymayanlara çare bizden...

Erken seçimden, erken iktidardan erken rezervasyondan aile saadeti bozulanlar için  üç alana üç kavanoz bedava. Hem de tam altı kavanoz şeyhi şifa macunu ile her derde kesin çözüm... Yakut narı,kavanoz dipli dünya sarı sarı...Dört kavanoz fiyatına, altı kavanoz. Üstelik fiyat da aynı...Sizin prostatınız şifa bulsun , siz bize dua edin...Amacımız asla  ticaret yapmak değil...Amacımız gönül birliği sağlamak...Herkes alsın, herkes kullansın.... Şikayetler,yok saymalar,sayıklamalar  tamamen kaybolsun....Bir bilardo topunun üstünde oturuyormuş gibi hissetmeyeceksin artık kendini.Kalamış'ta kalmış bir bebek gibi hissedeceksin kendini 

Turist para getirir, ahlak götürür kafasındasın da ahlak nerde? Ahlak var mı, yok mu?Ahlak tune.Ahlak yok.Ahlak çu çu ,nema.Ahlak kalmadı, taze bitti...

 Bir hikaye vardı.Demir el, dört anahtar sözü verdi. Bir araba, bir işyeri,bir  ev, bir de sen..Biz en güzeli senin kalbinin anahtarı deyip seni seçtik.Üç anahtar da dört anahtar da bizim için hep yalan oldu. 

Bize kalan yine sen, yine sen yine sen...Ve bir avuç toprak....

İstersen var de İstersen yok de o senin bileceğin iş... Ama unutma bir şarkı  vardı. Hani der ya , bu ne dünya böyle kardeşim s ....... S....Yani yanlış anlamayın ;ama  seven sevene diyordu ya, işte o baptan. Seve seve kabul edeceksin varlığın yok olmadığını...Yoksa bir de  Jean Paul sartre varoluşsal iğneyi  cızzzzz yapar, gözünüze gözünüze. Demedi demeyin sonra.


Panax kullan ,aroma  özlü. Ultra Panax ,kalp damar karaciğer fazla kilo sorunları için kıllan.Toplumun genel sağlığı için,yüksek tansiyona,şekere birebir.Aşırı faşist yok saymalarına mantarlarına kesin çözüm olur.Üstüne de aşı yap,işlem tamam.. Ben kullandım rahatladım aşırı kıllandım,damarlarım açıldı, beynim  de açıldı...Hem unutma kalp damarın,damar da beynin anahtarıdır.

Üfff neyse ya, yine çok gevezelik yaptım. Affoluna....Sahi pembe filler,kadınlar ve ötekiler var mıydı ,yok muydu????

Ya da şimdi senin Allah yok demenle,var olmuyor mu şimdi Allah???

Not:Why(neden)
Why not(neden olmasın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?