PERDE KAPANDI

02-05-2016

Petrolspor, ligin son maçında kendisi gibi prestij maçlarına çıkan Dardanelspor ile evinde karşı karşıya geldi. Sonucu çok ta merak edilmeyen maça seyirci de gereken ilgiyi göstermedi. Sonuca golcüleriyle giden temsilcimiz maçı 2-1 kazanarak sezonu kapattı.

Uzun bir aradan sonra çift forvetle çıkan takımımız bunun semeresini ilk yarıda bulduğu gollerle aldı. Habip Uzun ve Samet Taş birlikte de sırıtmadı. Bu düşünce keşke daha önce uygulansaydı. Niye mi diyeceksiniz? Oynanan 36 karşılaşma sonunda Petrolspor toplam 37 gol kaydetti. Yani ortalama neredeyse maç başı 1 gol. Tüm sezon boyunca fazla forma şansı bulamayan oyucuların da yer aldığı karşılaşma için fazla yazacak bir şey yok sanırım. İlgimi çeken bazı noktalara değinmek istiyorum. Öncelikle Petrolspor’un gönderdiği futbolculardan sonra maç kadrosundaki yedek oyuncu sayısı dikkatlerden kaçmadı. Kaleci dahil toplam 4 yedekle sahaya çıkıldı. Yani listeye yazılacak başka futbol yok. Diğer taraftan Dardanelspor’un kadrosuna bir göz attım. 17 kişilik liste ile Batmana gelen körfez ekibinin yaş ortalaması şaşırtıcıydı. 1999 doğumlu oyuncuların da yer aldığı listede, altyapıya ne kadar önem verildiğini görebiliyoruz. Sezon boyunca bu noktalara değindik ama umarım önümüzdeki sezon bir yapılanma oluşturulur.

***

Acısıyla tatlısıyla bir sezon geride kaldı.

36 maç sonunda 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 mağlubiyetle ligi 12.sırada tamamladı.

Attığı 37 gole karşılık kalesinde 42 gol gördü.

Ne tesadüftür ki geçen sezon da benzer istatistikle ligi 12.sırada tamamlamıştık.

Yani anlayacağınız 2 sezon da Petrolsolspor’da herhangi bir ilerleme olmamış diyebiliriz.

***

Bir sezonun hikayesi aslında çok uzun. Değişen teknik direktörler, giden gelen futbolcular, yönetimin taraftarlarla olan küskünlükleri, bölge olarak yaşanan olayların futbola etkileri ve kulübün yediği anlamsız cezalar akla gelen bazı başlıklar. Ama akıllarda kalan tek unsur bana göre şehrin profesyonel ligde buluna tek takımına olan ilgisizliği oldu.

Defalarca dile getirmemize rağmen kulübe neredeyse hiçbir maddi destek verilmedi.

Bunun sonucunda da hedeften uzaklaşan ve hayalleri erteleyen bir takım gördük. Yine temennilerim var! Umarım önümüzdeki sezon son iki yılda yaşanan ilgisizlik olmaz. Yönetim de gerekli çalışma ve altyapıyı oluşturarak hedefi büyük bir ekip oluştururlar. Perdeyi kapatmadan önce yine bir sezon boyunca büyük emek harcayan herkesi başta taraftar olmak üzere yönetim, futbolcu ve teknik ekibi canı gönülden tebrik ediyorum.

Bu formayı terleten ve kulüp ile yollarını ayıran futbolcularımıza da yolları ve bahtları açık olsun diyorum.

Bir sonraki sezonda yeniden görüşmek üzere…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?