PETROLPSOR PAZARI SEVDİ

13-02-2017

Bir yerde kötü gidişe dur demek ve tehlike bölgesinde yüzmemek gerekiyordu.

O da nihayet bu hafta oldu. Hem de fobimiz olmasına rağmen iç sahada. Rakip mi?

Puan sıralamasında hemen üstümüzde yer alan ve sezonun ilk yarısında deplasmanda yine yendiğimiz Rize temsilcisi Pazarspor’du.

Kötü zemine rağmen zorlu maçtan 1-0’lık skorla ayrılmasını bilen Petrolspor, derin bir nefes alarak kötü seriye son verdi.

Art arda kaybedilen puanlar sonrasında küme düşme potasına iyiden iyiye yaklaşan temsilcimiz mutlak kazanması gereken maçı kayıpsız geçti ve alt sıralarla mesafesini korumayı bildi.

Çiçeği burnunda teknik direktör Mustafa Ceviz ilk iç saha maçında tabiri caizse görücüye de çıktı diyebiliriz.

Herkesin gergin olduğu bu dönemde sınavı geçtiğini düşünenlerdenim.

Sahaya olması gereken kadro ile çıktığını altını çizerek belirtmek istiyorum.

Özellikle ön liberoda Halil Aşut ve Veysel Kılıç ile başlaması takımı diri tutmasına neden oldu.

Saha zeminin çamurlaşarak berbat bir hal alması ile iki takımın oyun kurmakta zorlandığı anlarda Petrolspor adına Halil ve Veysel çalışkanlıkları ile galibiyette büyük rol oynadılar. Savunmada Ensar’ın yanına Mehmet Eksik’i monte eden Ceviz burada da yerinde bir hamle yaparak güven verdi.

Yaptığı 3 oyuncu değişikliği de olması gereken değişikliklerdi.

Ayrıca karşılaşma boyunca bir an olsun yerinde oturmayan ve kritik düdüklerde çılgına dönen teknik adam heyecanını futbolculara yansıtarak tarzını ortaya koymuş oldu.

Bu sistem ve kadro ile kalan 12 maçın çoğundan galibiyet ile ayrılacağını düşünüyorum. Takıma dönecek olursak, hücum hattında halen olması gerektiği gibi üretken değiliz.

Son toplarda rakip kalede etkili olamıyoruz. Sahanın zemini ağır evet ama ileri uçta gol bölgesinde Serhan’ın da çok ağır kaldığını düşünüyorum.

Kanatlardan Gökhan ve Mustafa’nın,Serhan’ı biraz daha beslemeleri gerektiğini ve onu gol bölgesine yakın yerlerde topla buluşturmaları sonuç adına daha etkili olacaktır.

Bir pozisyon dışında rakibe fırsat vermeyen savunmaya diyecek bir şey yok.

Yazımın başında da dediğim gibi çamur deryasında büyük efor harcayarak takımı ayakta tutan Halil Aşut ve ayrıca bu performansını golle süsleyen Veysel Kılıç maçın adamıydılar.

Dört hafta aradan sonra bu galibiyet çok iyi oldu.

Umarım bu üç puan güzel galibiyet serilerine vesile olur.

Puan sıralamasında enteresan bir yerde olmamız bir şeyler dilememize engel olsa da biz yine Petrolspor’un kazanması için o güzel düşüncelerimizi ayakta tutmaya devam edeceğiz.

Aynı duygu ve düşünce içinde olan ve kırmızı beyaz renklere gönül vermiş taraftarlarda soğuk havaya aldırış etmeden tribünde yer almaları bunun göstergesi.

Sezon başında hayalini kurdukları yerden uzaklaşmaları umutlarını kırmış olmalı ki golden ve maçtan sonra yönetime sitemde bulundular.

Daha birkaç maç öncesine kadar birlik ve beraberlik ruhu taşıyan kulüpte bu sorunlara çözüm bulacaklarını düşünüyorum.

Taraftar yönetim ve takımın birlik ve beraberliği şart.

Umarım ilerleyen haftalarda alınacak güzel galibiyetler ve doğru adımlarla tekrardan aynı havayı solarız. Zira burada önemli ve asıl olan Petrolspor’dur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?