PETROLSPOR’A DESTEK ÇAĞRIMDIR

06-08-2015

Defalarca dile getirdim ve getirmeye devam edeceğim.

Petrolspor hak ettiği yere gelinceye kadar, bu şehrin insanlarının umutları gerçekleşinceye kadar yazacağım.

Yeniden haykırıyorum ve çığlığımı duyan yok;

Petrolspor’a destek yok yok yok…

Bir kulübün kaderi başkanına, yönetimine ve teknik heyetine bırakılamaz.

Evet, onların asli görevleri var.

Bunları da yerine getirmek zorundalar.

Ama inanın şehir olarak bize de en az onlar kadar görev düşüyor.

Malumunuz bir takımın ayakta kalması için ekonomik yönden çok güçlü olması gerekir. Kaliteli transferler, deplasman giderleri ve futbolcuların moralini maksimum seviyede tutmak için harcanacak performans giderleri olmazsa olmazdır.

Bu açıdan sezona başlamadan önce maddi kaynakların bir an önce bulunması gerekir. Geçen seneki yardım fiyaskosu gibi olmaması şartıyla!

Hatırlarsanız kulüp önceki sezon “Gold Kart” uygulaması başlatarak takıma katkıda bulunmak isteyenlere çağrıda bulunmuş hatta kapı kapı dolaşarak kart satışları yapılmıştı. Ancak gerekli destek beklenildiği gibi olmamıştı. Hatta kartı alıp ta ödemesini yapmayan ve bu yüzden Başkan Aydın Gülmez tarafından bir çağrı ile kartların iadelerini istediği de olmuştu.

***

Böyle geçen bir sezondan yeni başlayacak bir sezon öncesi gerekli dersleri çıkarmamış gerektiğini düşünüyorum. Hali hazırda herhangi bir desteğin ve çağrının olmadığını görüyorum.

Başkan Gülmez ve yönetiminin bazı kapıları çalarak destek taleplerini saymazsak... Zira o kapılardan da pek hayır geldiği söylenemez. 

Söz de politik söylemlerle “bu takımın yanındayız” deyip desteklerini esirgeyenler ileride bu şehrin umutlarına ışık yakmadıkları için çok pişman olacaklar. Bu insanlarla yüz yüze geldiklerinde gerekli hesabı alacaklardır. 

Bir şehrin temel dinamiğini yalnız bırakarak türlü türlü vaatlerde bulunmaları artık karın doyurmayacaktır.

Başka şehirlerde o şehrin takımlarına yürekten maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen iş adamları, kendi şehir takımına gelince Allah var lafta yalnız bırakmıyor ama iş icraata, konu desteğe geldi mi görene aşk olsun.

Bu bölgeye yapacağınız en büyük yatırım, profesyonel sporla ilgilenen takımlara yapacağınız katkılardır.

***

Düşünsenize Petrolspor üst liglere yükseliyor ve ulusal kanallarda maçları yayınlanıyor.

Şehir olarak neler kazanacağımızı düşününce heyecanım kat be kat artıyor.

Ekranlarda reklamlar, şehrin tanıtımı ve en güzeli de gençlerimizin her hafta sonu uğraş içinde olacağı sosyal bir ortam...

Bundan daha güzel bir şey olamaz herhalde. Boyunlarında sevdalı oldukları takımın atkıları, ellerinde bayraklar, şarkılar marşlar söyleyerek kenti renklendirmeleri gittikleri kapalı mekanlarda boşa zaman geçirdikleri zamanlardan daha iyi olmaz mı?

Esnaflarımız, işletmecilerimiz siz de her şeyin farkında olun.

Deplasman takımlarının ve taraftarlarının bu şehre geldiklerinde size ekstra bir kazanım getirdiğini çok iyi bilmenize rağmen neden sahipsiz bırakıyorsunuz takımınızı?

Kurumlar ve bu kurumlara bağlı müdürlükler, yaptığınız yatırımlar elbette takdir görüyor. Ama durmadan söylediğim gibi bu memlekete yapacağınız en büyük yatırımlardan biri bde bu şehre heyecan kazandırmak. Bunun yolu da Petrolspor’u üst lig yolunda yalnız bırakmamaktan geçiyor. Açın keselerin ağzını, ayırın ödenekleri… Emin olun bu millet size minnettar olacaktır.

Ey Batman! Zaman Petrolspor’a destek zamanı.

Yazıp çizdiğim gibi herkesin her kesimden vatandaşın, Batman’ı seven ve değer verenlerin yapacağı katkı çağrımın mutlaka duyulacağına inanıyorum.

Köklü ve güzide kulübümüzü, şehrimizin ileri gelen işadamları, siyasetçileri, mülki amirleri, kurum müdürleri, enafları ve işletmecileri, bu takıma gönül veren herkesin yalnız bırakmayacağını umut ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?