Petrolspor çorum sınavında

Petrolspor çorum sınavında
24-09-2022

Geçen haftayı maç yapmadan (Bay) geçiren Petrolspor, pazar akşamı ligde şampiyonluk hedefleyen Çorumspor karşısına puan veya puanlar parolasıyla çıkıyor.

Bir yandan Hes İlaç Afyonspor galibiyetinin morali ile zorlu deplasmandan da istediği sonucu almak isteyen kırmızı beyazlı ekibimiz, diğer yandan taraftarı önünde alternatifsiz 3 puan bekleyen Çorumspor mücadelesi büyük bir heyecana sahne olacak gibi.

Geride kalan 5 hafta sonunda topladığı 10 puanla averajla üçüncü sırada bulunan kırmızı siyahlı rakibimizi tanıyalım...

ÇORUMSPOR'U TANIYALIM

Geçtiğimiz sezon play-off'u 1 puanla kaçıran Çorumspor bu sezon yaptığı flaş transferlerle işi play-offlara bırakmadan direk şampiyonluk parolasıyla yola çıktı.

Teknik Direktörlüğe bir dönemler Fenerbahçe'de forma giyen Brezilyalı Mert Nobre'yi getiren Çorumspor maçlarını 15 bin kişilik Çorum Şehir Stadyumu'nda oynuyor.

Kulüp başkanlığı ve takım kaptanlığını Murat Yıldırım'ın yaptığı Çorumspor geçen sezon ki kadrosunun büyük bir bölümünü yenilerken kaleci Erdi Yokuşlu, başarılı stoper Berkay Değirmencioğlu tecrübeli golcüler Mehmet Akyüz, Burak Çalık ikilisinin yanında sağ bek Serkan Yavuz ve sol bek Emre Öztürk gibi önemli futbolcularıyla yola devam ederken kadrosunda önemli kayıplar da verdi.

Bunların başında geçen sezon takımı adına 15 gol kaydeden başarılı kanat oyuncusu Halil İbrahim Sönmez Iğdır FK'ya Kaleci Hasan Hüseyin Akınay Adanaspor'a stoper Hakkı Can Aksu Nazillispor'a golcü Batuhan Er 52 Orduspor'a ve başarılı sol bek İsmet Benli Serik Belediyespor'a kanat oyuncusu Mahsun Çapkan ise Petrolspor'umuza transfer oldu.

PAHALLI TRANSFERLER YAPILDI

Takımdan ayrılan futbolcuların yerine kadrosuna Iğdır FK'dan tecrübeli kaleci Bayram Olgun, stoper Zafer Kurşunlu, sağ kanat oyuncusu Suat Kaya, Bayburt Özel İdarespor'dan sol bek Mehmet Taşçı, Şanlıurfaspor'dan eski golcüsü Sinan Kurumuş, deneyimli sol bek Erkan Kaş'ın yanısıra Somaspor'dan başarılı merkez orta saha oyuncusu Ali Akkuş, geçen sezon grubumuzda 17 gol kaydeden sol kanat oyuncusu Enes Nalbantoğlu, Kırklarelispor'dan golcü Berat Ali Genç, Serik Belediyespor'dan ön libero Atakan Cangöz ve İstanbulspor'dan ligin başarılı orta saha oyuncularından Ferhat Yazgan'ı katan Çorumspor FK şampiyonluğu ne kadar çok istediğini gösterdi.

ÇORUM'DA 3 PETROL'DE 2 EKSİK

Yarın ki zorlu maçta ev sahibi ekipte cezalı kaleci Bayram Olgun ve sakat forvet oyuncusu Burak Çalık ve başarılı savunma oyuncusu Berkay Değirmencioğlu forma giyemezken kırmızı beyazlı ekibimizde ise sakatlıkları bulunan golcü Mehmet Küçükdurmuş ve sakatlığı devam eden kanat oyuncumuz İlter Ayyıldız takımdaki yerlerini alamayacaklar.

YENİLMEYECEK TAKIM DEĞİL

Yarın akşam oynanacak zorlu maç öncesi öncelikle şunu belirtmek isterim ki yenilmeyecek takım yoktur. Yeter ki rakibimizi gözümüzde büyütmeden ne istediğimizi bilerek olabildiğince mücadele edelim.

Kanatları çok iyi kullanan Çorumspor'un orta sahadan Ferhat Yazgan, Murat Yıldırım ve Ali Akkuş ile kanatlara pas geçişlerini keser yan toplarda dikkatli olursak zorlu deplasmandan isteğimiz sonuçla döneceğimize inanıyorum

Çorumspor'un önemli kozları Sinan Kurumuş, Mehmet Akyüz, Suat Kaya, Ali Akkuş ve Ferhat Yazgan'a dikkat diyerek takımımızın bireysel hatalar yapmadam, duran toplardan veya özellikle kontradan ağır rakip savunma oyuncularını eksik yakalarsak gol veya goller bulabileceğimizi düşünüyor kırmızı beyazlı ekibimize başarılar diliyorum...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?