Petrolspor’da Toros dönemi

Petrolspor’da Toros dönemi
14-09-2023

Sezon başı Mustafa Reşit Akçay ile şampiyonluk için söz kesen kırmızı beyazlı ekibimiz tecrübeli teknik adamın hastalığının uzaması nedeniyle yol ayrımına giderek takımı geçtiğimiz sezon Nazilli Belediyespor'u çalıştıran bir başka deneyimli çalıştırıcı Mesut Toros'a emanet etti.

Mustafa Reşit Akçay hocamıza Sonsöz ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor en kısa zamanda eski sağlığına dönerek ülke futboluna hizmet etmeye devam etmesini diliyoruz.

MESUT TOROS KİMDİR

1969 İzmir doğumlu Mesut Toros 1997-98 sezonunda TPAO Batman Petrolspor'da futbolcu olarak görev yapmış bir isim.

Teknik Direktörlük kariyerine Bal ligi temsilsi Aydınspor 1923 takımında başlayan Mesut Toros Aydınspor'u şampiyon yaparak 3.Lige taşıdı.

Daha sonra Bornovaspor, Bucaspor, Altay Karşıyaka, 24 Erzincanspor, Amedspor, Fethiyespor ve son olarak geçtiğimiz sezon Nazilli Belediyespor'da görev yaptı.

Düşük bütçeli takımları alıp ligde tutan play off'lara taşıyan tecrübeli teknik adamın kariyer zirvesi olarak 2020-2021 sezonundan söz etmemek olmaz.

TOROS'TAN NAZİLLİ MUCİZESİ

2020-2021 sezonuna Fethiyespor'da başlayan başarılı teknik adam Ege temsilcisini liderliğe taşıdı. Son 10 haftaya lider giren Fethiyespor evinde Tepecikspor ile 1-1 berabere kalıp puan kaybı yaşayınca tecrübeli teknik adam ile yollarını ayırarak büyük bir hata yaptı.

Lider bir takım bırakmak zorunda kalan 54 yaşında ki tecrübeli teknik adam şampiyonluk yolunda şans tanınmayan aynı grupta ki Nazilli Belediyespor ile anlaştı. Son 6 haftaya lider Kütahyaspor'un 9 puan gerisinde giren Toros'un Nazilli Belediyespor'u 6'da 6 yaparak Kütahyaspor'un 1 puan önünde mucizevi bir başarıyla şampiyonluk ipini göğüsledi.

11 sezonluk Teknik Direktörlük kariyerinde 206 maça çıkan Mesut Toros  95 galibiyet 51 beraberlik 60 mağlubiyetle %46'lık galibiyet oranı 1.63 puan ortalaması tutturdu.

Alt ligleri iyi bilen agresif yapısı taktik becerisi ve disipliniyle tanınan tecrübeli teknik adama TPAO Batman Petrolspor'umuza hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?