Petrolspor düşerse ne olacak?

Petrolspor düşerse ne olacak?
04-05-2023

Bu başlığı hiç atmak istemezdim ama görevimiz icabı istemeden de olsa bazen yüreğimiz buruk bir biçimde böylesi başlıklar atabiliyoruz, üzgünüz ama yapacak hiç bir şey yok, oturup kaderimize rıza göstereceğiz başka çaremiz yok.

Amedspor meselesinde biraz gerçekçi olmalıyız işi şansa bırakmak kimin fikri ise o düşünsün. Başkalarından medet ummanın kaçınılmaz sonucu bu olsa gerek.

Paranın yüzü sıcak derler, para var ama kullanan yok. Baksanıza İnegöl ne de güzel parayı kullanıp, paranın sıcak yüzünden istifade etti, para babaları Petrolspor’un soyunma odasına giderek, milyon liralardan bahsederken bu işin nereye varacağını bildikleri halde kıllarını dahi kıpırdatmadılar. Olsun yeri geldiğinde nasıl olsa doğal tepkiler mutlaka sonuç verecektir. Kimse sırtını yaslayıp rahat oturacağını sanmasın bu halk dolayısı ile taraftar yeri ve zamanı geldiğinde gerekeni mutlaka yapacaktır.

Olaya birazda farklı pencereden bakmak itiyorum; Belki bazı kesimler beni yanlış anlayacak veya yadırgayacak ama yapacak bir şey yok eğer Batmanı ve Batman sporunu seviyorsak bazı gerçekleri yazmak zorundayız.

Bildiğiniz gibi Petrolspor bundan 3 yıl önce 3. ligden amatör lige düşmüştü ama pandemi can simidimiz olmuş ve o yıl 3. Ligde küme düşme kalkmıştı. Daha sonra dönemin Valisi Hulisi Şahin takıma sahip çıkmış, yeni şirket kurmuş ve bu takımı 2. Lige çıkarma başarısı göstermişti. Takımın başına da Ak Parti İl Genel Meclis Başkanı Vahap Akbaş’ı getirmişti. Akbaş Başkandı ana perde arkasında Milletvekili Ziver Özdemir vardı. Neyse işler iyi gidiyordu ama Vali Şahin’in tayini Malatya’ya çıkınca işler iyiden iyiye değişti.

İlimize atanan Vali Canalp futbolu sevmiyor ve uzak durmayı tercih ediyordu. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin Petrolsporu geri almak İçin harekete geçti ve çok ciddi bir bütçe ile takıma talip oldu. Allah var TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir de bu girişimi çok desteklemişti hatta Vali Canalp bile bu konuda çok ısrarcı olmuştu. Petrolspor yönetimi bile bu devir işlemini istiyordu ama sayın Akbaş ile perde arkasındaki Milletvekili Özdemir ‘Nuh dedi Peygamber demedi’ takımı TPAO’ya devretmediler.

Zamanında bir Batman sevdalısı olarak ben de bu projeye çok destek verdim ama kimi çevreler sanki bir çıkarım varmış gibi beni haksız yere eleştirdiler o zaman sakalımız yoktu derdimizi kimseye anlatamamıştık..! Sanırım bundan sonra sakal bırakacağım.

Neyse olan oldu ve Akbaş ile yönetimi ayrıca perde arkasındakiler bu işin altından kalkamadılar ve takım şimdilerde düşüyor. Ak Parti adayı Ferhat Nasıroğlu ve sözüm ona bazı akıl hocaları “Petrolspor’u kurtarma harekatı” başlatıldığını işkembelerinden atsalar da hayaller gerçek olmadı. Gerçek olsaydı koltukları kabarıp “takımı biz kurtardık” diyeceklerdi. Realist düşünmeyen bu zavallılar şimdilerde neyin peşindeler bilemem ama “ya tutarsa” ile bu işler yürümez.

‘Önümüze bakmak gerek’ diyeceğim ama takım düşerse gerçekten çok kötü olacak ve bir daha 2. lig Batman için hayal olacak. Kaybeden de biz futbolsever ile güzelim memleketim olacak.

Keşke herkes kendi çıkarını, koltuğunu değil de Batman’ı düşünebilse. Bunu becerebilirsek çok daha iyi olacak. İnşallah. Bundan sonraki süreçte daha akl-ı selim hareket edilirse Batman futbolu, gençliği ve psiko-sosyal gelişimi zarar görmez.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?