PETROLSPOR KALDIĞI YERDEN

03-09-2018

Uzun bir aradan sonra yeni sezona merhaba dedik.

Yeni teknik ekip, yeni yöneticiler, yeni transferler, yeni atılımlar, yeni umut ve hayallerle.

Evet her şey yeni ama Petrolspor’un etkisiz ve ruhsuz futbolu aynı.

Anlayacağınız fikstür jesti ile ilk maçını seyircisi önünde oynamanın avantajını iyi değerlendiremedi.

***

Rakip Şanlıurfa Ekibi Karaköprü Belediyespordu. Çoğumuz bu ekibi yeni tanıdı. Zira Bal liginden 3.lige geçen sene yükselmiş bir takım. Malûmunuz 3.ligin gediklisi olarak çoğu takımı tanıdığımız için yeni arkadaşı tanıyamamız anormal olmaz sanırım.

Misafir eder tecrübemizle bir güzel yener göndeririz diyorduk  ama olmadı. Ha Misafirperverliğimiz de sıkıntı yoktu. Altın tepside 1 puanı servis ettik bir güzel. Ruhsuz, isteksiz ve sistemsiz oyun anlaşımız sağ olsun. Hücumda, orta alanda, kanatlarda istenilen futbol hak getire!

Bölgeler arasındaki boşluk, oyun kurmakta takımı zorladı. 3 top yapmaya hasret dakikalarımız oldu. Etkili bir atağımız olsun da yerimizden hoplayalım diye bayağı bekledik. Hücumda Hasan Ahmet Sarı, Orta alanda Emre Aydın, Kanatta Samed Kartal yalnızları oynayan isimlerdiler. Yardımlaşma ve organizasyon olmayınca etkisiz kaldılar.

Teknik Patron Mehmet Ak, bu eksikliği gideremeyince cezayı onlara kesti. Emre Aydın ve Samed Kartal kulübeye oturdular. "Değişiklikler faydalı oldu mu?" derseniz ben;"hayır" derim ama hocanın takdiri bu şekildeydi deyip susuyorum. En büyük sorun aslında takıma (bu maç için konuşmak gerekirse) fayda vermeyen futbolcuları görememekteydi. Mesela sol bekte görev alan Mehmet Bağlı. Hücuma katkısı olmadığı gibi, rakip oyunculara kanadını koridor etmesi örnek gösterilebilir. Kaldı ki son dakikalarda yine benzer bir pozisyonda kademeye giremedi ve rakibin zorlamasıyla eline çarpan topla penaltı yaptırması gibi. İyi oyuncu ve takıma yeni adapte oluyor. Bu eksikliklerini elbette giderecek ama puan veya puanlara mal olacak oyun da sergilenmemeli.

Başka bir örnek ise özellikle ilk yarıda sağ açıkta oynayan Nurullah Dağaşan. Kendisine gelen topları hücuma olması gerektiği gibi koyamadı. Yedek kulübemiz önünde Mehmet hocanın bile "bindirsene" dediği çoğu pozisyonu heba etti. İkinci yarı karambolden attığı gol dışında etkisizdi. Orta alanda koşan ve çırpınan Halil Aşut ve savunmada kritik müdahaleler yapan Celal Aras dışında göze çarpan oyuncu olmadı.

Takım olarak kötüydük ve sonucunda 1-1'lik beraberlik, orta alan mücadelesi şeklinde geçen maç için adil bir skor olsa da, son dakikalardaki şansız pozisyon sonrası yenilen gol içimize sinmedi.

İyi başlangıçlar, iyi motivasyon doğurur ama biz bunu gerçekleştiremedik. İlk maçın günahı olmaz, hava çok sıcaktı, yeni stat yetişmedi motive olamadık, 1 puan puansızlıktan iyidir gibi teselli unsuru düşünceleri bir tarafa bırakıp bu maçtan dersler çıkarmak gerekir. Yeneriz dediğimiz Karaköprü Belediyespor'a puan verdiysek bir sonraki zorlu Silivrispor deplasmanı için hemen önlemler alınmalı.

Bu konuda teknik heyete çok iş düşüyor. Taktik, moral ve motivasyonun yanı sıra ilk 18'e alınacak isimler iyice gözden geçirilmeli. Lig dediğim gibi uzun bir maraton ve bu kayıpların telafisi iyi sonuçlar sonrası çıkarılır.

Yeter ki içimizde o arzu ve istek olsun.

Bu şehrin yıllardır hayal ettiği üst lig hasretini düşünün ve ona göre oynayın.

Sonrasını yüreğini ortaya koyan Petrolspor sevdalılarına bırakın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?