PETROLSPOR SEVGİSİ BİTMEZ!...

31-05-2015

Batman yerel basınında ilklere imza atmaya devam eden Sonsöz Gazetesi’nin, geleneksel Cumartesi Buluşmalarını duymuşsunuzdur.

Şehrin daha yaşanır bir hale gelmesi için sorunların, önerilerin ve yapılması gerekenlerin konuşulduğu bu kahvaltı sohbetlerine kimler geldi kimler gelmedi ki?

Mülki amirler, kurum müdürleri, STK temsilcisi ve başkanları, Siyasi Partilerin İl Başkanları ve Milletvekili Adayları bu güzel projenin misafirleri oldular.

Takipçilerim belki köşemde bu sohbetlere neden yer vermediğim konusunda veryansın etmiş olabilir.

Ona da şöyle açıklama yapalım. Davet ettiğimiz misafirlerimizin konum ve görevleri icabı futbola ve spora dair pek açıklamaları olmadığı için burada yer vermedim.

Bir spor adamı olarak aylar sonra beklediğime değdi diyebileceğim bir konuğumuz vardı bu hafta.

Şehrimizin profesyonel ligde oynayan tek takımı Petrolspor’umuzun Başkanı Aydın Gülmez misafirimizdi.

Çok sıcak ve samimi bir havada geçen sohbetimizde hazırladığımız sorular başkanı hiç de terletmedi.

Rahat ve kendinden çok emin bir duruşu belki de buna sebepti. Ben ise günler öncesinde hazırladığım sorularımla bir hayli heyecanlıydım.

Neden olmayayım ki! Tüm sene yazdığım, çizdiğim, eleştirdiğim takımın kulüp başkanı hemen yanı başımda.

Herkesin merak ettiği soruları soracak, cevaplarını alacaktım.

Bir Batmanlı olarak şehrine hizmet etmeyi görev bilen ve Petrolspor’a olan sevgisini sık sık dile getirerek cümlelerine başlayan Gülmez ile neler konuştuğumu soru-cevap şeklinde yazmanın daha zevkli olacağını düşündüm.

Bu vesile ile Cumartesi Sohbetimize iştirak eden ve sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Aydın Gülmez’e şahsım ve Sonsöz Gazetesi ailesi adına teşekkür ediyorum.

Ayrıca büyük nezaket göstererek gazetemizin tüm çalışanlarına Petrolspor forması hediye ettiği için Başkana bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.

İşte hazırladığım sorularım ve sizden gelen maillerle SOHBETİMİZ…

• Sayın Başkanım, sohbete şu soruyla başlamak istiyorum. Geride bıraktığımız sezon ile ilgili bir genel değerlendirme alabilir miyiz? Size göre neden başarı gelmedi?

Gülmez “Sene başında iyi bir ekip kurmak için güçlü transferler yaptık. Daha öncede söyledim ve yine söylüyorum. Yanlış transfer yapmadık. Futbol enteresan bir dünyadır. Aldığımız futbolcuya bakıyorum, geçmişine bakıyorum, daha önce oynadığı takımlardaki performansına bakıyorum. Sonra diyorum ki bu futbolcu tam bizim takıma göre. Ama bize transfer olunca her nedense oynamıyorlar. Buraya gelen futbolcular çok farklı düşüncelerle geliyorlar bu da bir gerçek. Doğu takımlarında oynamanın farklı düşüncesi ve bununla birlikte talep ettikleri ekstra paralar. Onca iyi transfere rağmen beklediğimiz başarıyı yakalayamadık. Hep bahsini ettiğim uyum sorunu bu oyuncular aşamadı”

***

• “Yeni hocaya ben karar veririm. Ne yönetim ne de başkasının önerisiyle yeni hocamızı belirlemiyoruz” demişsiniz. Bu açıklamayı yapmanızın nedeni var mı?

Gülmez “Var tabiî ki. Birileri Petrolspor’u kullanarak takımı yönetmeye çalışıyor. Bu takımın başarısız olmasını isteyen ve bundan mutluluk duyan insanlar var. Onlara bu fırsatı vermemek adına bu açıklamayı yaptım”

***

• Petrolspor bu sezon MHK’nın atadığı hakemlerden çok çekti. Çok kritik maçlarda kritik puan kayıpları geldi. Bu yetmedi seyircisiz oynama, para cezaları vs. gibi cezalar geldi. Kulüp olarak toplam ne kadar ceza ödediniz. Futbol Federasyonuna bu konu ilgili görüşmeler yaptınız mı?

Gülmez “Bu yıl hakemlerden çok çektik. Bir önceki sene Bursa Nilüfer maçının son dakikasında rakibe verilen penaltı ile şampiyonluğumuz gitti. Taraftarımızın bazı karşılaşmalardaki yanlış tutumu yüzünden saha kapatma ve para cezaları aldık. Kulüp sadece bu yıl yani 2014–2015 sezonunda yaklaşık olarak 60.000 TL ceza ödedi. Yazıktır günahtır. Bu cezalar kimseye bir şey kazandırmaz. Takımını şehrini seven bilinçli taraftara ihtiyacımız var. Genel bir görüşme için Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ile önümüzdeki hafta bir görüşmem olacak. Bu konuları başkana ileteceğim”

***

• Sezon başından beri en çok sıkıntı yaşadığınız konuların başında taraftarın belli dönemlerdeki tutumu ve yanlış davranışları oldu. Size göre bu tutumların nedeni ne? Yeni sezonda neler bekliyorsunuz taraftardan?

 

Gülmez “Dediğim gibi bilinçli bir taraftar kitlesine ihtiyacımız var. Ben defalarca tribünleri uyardım hatta bazı maçlarda sahaya bile indim. Ama yinede belli dönemlerde bunun önüne geçemedik. Kendini bilmez üç beş kişi bu takıma zarar veriyor. Ben olduğum sürece bu takıma zarar veremezler. Petrolspor ve Batman’ı seven herkes takıma olan desteğini kulübe zarar vermeden yapmalı. Tribünlerin küfürden uzak olması gerekmektedir. Sonrasında bayan seyircilerimizin sayısının artacağını düşünüyorum. Buna vesile olmak içinde kulüp olarak yeni sezonda maça gelecek bayan taraftarlarımızdan herhangi ücret talep etmeyeceğiz”

***

• Bir Batmanlı olarak size göre Batmanlılar Petrolspor’a sahip çıkıyor mu? Gerekli desteği aldığınızı düşünüyor musunuz?(maddi veya manevi) Gold kart yine olacak mı? Bu yılki bütçeniz ne kadar?

Gülmez “Bitirdiğimiz sezonda şeref tribününü revize ettik. Spor İl Müdürlüğünden İzin aldık. Gold Kart alan üyelerimiz şeref tribününde oturabilsin diye. Ama maalesef gold kart konusunda gerekli katkı gelmedi. Şeref tribününde 102 koltuk var ama sadece 17–20 Gold Kart satabildik. İşin ilginç tarafı bu koltukların tamamı her maç dolu oluyor. Bazen ben bile oturacak yer bulamıyordum. Anlayacağınız gerekli desteği Gold Kart konusunda alamadık. Diğer ilginç bir durumda bu kartları alıp da ödemeyi yapmayan kurum, kuruluş ve kişiler var. Onlardan ricam bu kartları iade etsinler.

Bu sezon için de Vali Beyden destek istedik. Vali Beyin “Elimizden geleni yapacağız” açıklaması bizi mutlu etti.

Belediye Başkanımız Sabri Özdemir ile haftaya görüşme yapacağız. Ondan da gerekli maddi destek isteyeceğiz. Şehir olarak maddi destek yok ama bu şehir bu takımı seviyor.

Onların manevi desteği bize güç veriyor. Unutmadan şunu söylemek istiyorum.

Kulübe maddi ve manevi destek Muzaffer Nasıroğlu’ndan geldi. Bu sene de destekleri olacak.

***

• Önümüzdeki sezon için nasıl bir transfer politikası izlemeyi planlıyorsunuz? Ve önümüzdeki sezon için batmanlı sporseverleri nasıl bir Petrolspor bekleyecek. Hedef elbette 2.lig ama batmanlı taraftarın hayal kurduğu şampiyonluk gelecek mi?

Gülmez “Transfer döneminde çok aceleci olmayacağız. Önce hocamızı bekleyeceğiz. Sonra mücadele eden ve koşan bir takım kuracağız. Transfer içinde bazı görüşmelerimiz var ama dediğim gibi hocamızı bekliyoruz. Bu yıl geçen sezon yaptığımız hatayı yapmayacağız. Şampiyon olacağız dedik ve ona göre ekip kurduk. Olamayınca çok eleştiri aldık ve yanlış anlaşıldık. Hayaliniz nedir derseniz Petrolspor’u şampiyon görmek derim”

***

• Son olarak taraftarlardan Başkana sorularınız var ise sorun iletelim dedik. Yukarıdaki açıklamalarda çoğu sorulara cevap verdiniz ama genel çoğunluğun ortak bir sorusu var. Altyapıyı ne kadar önemsiyor? Amatör takımlarından oyuncular dikkate alınıyor mu?  Bir taraftarımız da Muhammed Gönülaçar’ı geri alabilir miyiz?

Gülmez “Biz iki kamp dönemi geçireceğiz. Birinci kamp döneminde kendisine güvenen tüm genç yetenekli futbolcularımıza kapımız açık. Hocalarımız dener, gerek altyapıya gerekirse A takıma takviye yaparız. Amatör liginde oynayan bazı isimleri takip ediyoruz. Hocalarımızın direktifleri doğrultusunda görüşmelerimiz olacak. Muhammed Gönülaçar arkadaşımızı hoca ve transfer heyetinin karar vereceği bir konudur”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?