Petrolspor’umuzu tanıyalım-3

Petrolspor’umuzu tanıyalım-3
04-08-2023

2013-2014 sezonunun devre arasında kapanma noktasındayken, sivilleşen  Petrolspor’umuz 10 yıl aradan sonra çok daha güçlü bir yapılanma ve büyük hedeflerle  yeniden ait olduğu TPAO’ya devredildi. Devrin gerçekleşmesinde, kulübün kurumsal yapıya geçişinde emeği geçen herkese tüm Batmanlı futbolseverler adına ayrı ayrı teşekkür ederek önümüzde ki sezonlara şampiyonluk hedefiyle girecek olan kırmızı - beyazlı takımımızın yeni transferlerini daha yakından tanımanız için siz değerli okurlarımıza analiz etmeye çalıştım.

 

 HALİL YILMAZ

Geldiği Takım : Karaköprü Belediyespor

Mevkii : Sol Kanat

Yaş : 30

Futbola doğduğu İzmir'in köklü kulübü Altay'da başlayan Halil Yılmaz 2012-213 sezonunda  bu takımla 20 yaşında profesyonel kariyerine ilk adımını attı.

Altay kulübünde 5 sezon boyunca forma giyen Halil daha sonra sırasıyla Niğde Anadolu FK,  İstanbulspor, Erzincanspor, Bergama, Karaman FK ve son olarak Karaköprü Belediyespor formalarını terletti.

Karaköprü Belediyespor'dan kadromuza kattığımız Halil Yılmaz geçen sezon Urfa temsilcisinde attığı 19 golle pik sezonunu yaşadı ve 3.Ligde gol kralı olmayı başardı.

TFF 1.Lig ve 2.Ligde de görev yapan 30 yaşında ki başarılı solak çabukluğunun yanısıra bileklerine son derece hakim ve kıvrak bir oyuncu.

Birebirde kolay adam geçebilme rakip eksiltebilme gibi özelliklere sahip olan oyuncu bu sezon atacağı gollerle tribünleri sık sık ayağa kaldırarak taraftarın sevgilisi olacaktır.

Hücumun bir çok bölgesinde görev yapabilen kreatif oyuncuya kırmızı beyazlı forma altında başarılar dilerim.

Hoşgeldin Halil Yılmaz

 

MERTCAN DAĞLI

Geldiği Takım : Karaman FK

Mevkii : Kaleci

Yaş : 22

Geçtiğimiz sezon 2.Lige yükselen Karaman FK'den yeni transferimiz 22 yaşında 1.95 boyunda ki genç kaleci 16 maçta forma giydi.

Futbola alt yapı anlamında Türkiye'de örnek gösterilen ve bir çok yıldız ismi ülke futboluna kazandıran Altınordu'da başlayan ve tüm kategorilerde görev yapan Mertcan 2018-2019 sezonunda ilk kez 17 yaşında profesyonel olarak 3 maçta görev yaptı.

Daha sonra 2.Lig ekibi Niğde Anadolu FK takımına kiralanan Mertcan Dağlı 8 maçta görev yaptı.

Kariyer sıçramasını geçen sezon kiralık gönderildiği Karaman Futbol Kulübünde yapan başarılı kaleci 16 maçta görev yaptı ve kalesinde sadece 10 gol görerek şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu.

Orduspor AŞ ile deplasmanda oynanan Play-off ikinci turunda muhteşem bir performans sergileyerek kalesini gole kapatan Mertcan 2-0'lık galibiyetin mimarı olarak bir çok takımın transfer listesine adını yazdırdı.

Alt yapısı son derece sağlam uzun boyuna rağmen refleksleri ve çevikliği ile dikkat çeken genç file bekçisi ismini gelecek sezonlarda üst liglerde sık sık duyuracağını düşünüyorum.

Profesyonel futbol hayatının henüz başlarında olan ve şampiyonluklara giden yolda uzun yıllar kalemizde başarıyla görev yapmasını umduğum Mertcan Dağlı'ya TPAO Batman Petrolspor'umuza hoşgeldin der başarılı sezonlar dilerim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hakan Duman72
Hakan Duman72 9 ay önce
Harun beyın yazılarını ıkı yıldır zevkle okuyorum.Her yıl yenı oyuncuları tanıtması cok faydalı alt lıglere çok hakım kendısıne basarılar dılıyorum