Petrolspor'un bursaspor sınavı

Petrolspor'un  bursaspor sınavı
09-09-2022

Geçen hafta ligin güçlü ekiplerinden Nazilli Belediyespor karşında aldığı 3-0'lık sükseli galibiyetin ardından liderlik koltuğuna oturan kırmızı beyazlı ekibimiz Cumartesi günü deplasmanda Bursaspor ile 43.000 kişilik Timsah Arena Stadı'nda tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Yarın saat 19:00'da puan savaşı vereceğimiz rakibimizi daha yakından tanıyalım.

BURSASPOR'U TANIYALIM

Mazisi başarılarla dolu yeşil beyazlı ekip geçen sezon sonunda düştüğü 2.Lig'de ki ikinci sınavında taraftarı önünde Batman Petrolspor'umuza karşı önemli bir sınav verecek.

2009-2010 sezonunda Süper Ligi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde 75 puanla şampiyon tamamlayan Bursaspor sonra ki sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmişti.

Yönetimlerin yanlış bütçe planlamaları ve transfer politikaları yüzünden borç batağına giren Bursaspor kendini bir türlü toparlayınca 2.Lige düşmekten kurtulamadı.

Mevcut borçları yüzünden transfer yasağı bulunan Bursaspor bu sezon transfer yapamadığı gibi tecrübeli futbolcularının da takımdan bir bir ayrılmalarına engel olamadı.

Sezona hemen hemen tamamı gençlerden oluşan bir kadroyla başlayan ve fikstür gereği İlk haftayı BAY geçen yeşil beyazlı ekip ikinci haftada ise deplasmanda Afyonspor'a karşı iyi mücadele etse de tecrübesizliğinin kurbanı olmuş son dakikalarda kalesinde gördüğü golle 1-0 mağlup olmuştu.

Yarın ki Petrolspor maçıyla birlikte ilk kez taraftarıyla buluşacak olan Teknik Direktör Tahsin Tam'ın ekibi Bursaspor'un en büyük kozu da taraftarı olacak.

YAŞ ORTALAMASI 21

Geçen sezon Niğde Anadolu FK'ya kiralık gönderdikleri 20 yaşında ki sol kanat oyuncusu Çağatay Yılmaz, Ispartaspor'dan 21 yaşında ki ön libero Ozan Koç ve 20 yaşında ki stoper Ertuğrul Kurtuluş'un takıma dönmesi dışında transfer yapamayan Bursaspor'un yaş ortalaması 21 olsa da kadrosunda 1.90 boyunda ki milli kaleci Canberk Yurdakul, 28 yaşında ki tecrübeli orta saha oyuncusu ve kaptanı Kubilay Sönmez, 27 yaşında ki başarılı sol kanat futbolcusu Hasan Ayaroğlu, Süper Lig tecrübesi bulunan sağ kanat oyuncusu Enver Cenk Şahin ve golcü Berat Altındiş gibi önemli ve skora etki edebilecek dikkat edilmesi gereken isimleri bulunduruyor.

Futbolcularımızın sahada rakip tribünleri ateşlemeden agresif bir oyun oynayarak Bursaspor'un tecrübesiz futbolcularının yapacağı hataları iyi değerlendirmelerini ve Batman'a 3'te 3 yapmış bir Petrolspor olarak dönmelerini umuyor zorlu deplasmanda başarılar diliyorum...

Hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?