PETROLSPOR’UN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

PETROLSPOR’UN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ
29-12-2022

16 yıllık özlemin ardından merhaba dediğimiz 2.Lig maçları öncesi şampiyon kadrodan Cihan Şentürk, Okan Toprak, Berkant Şahin Kök dışında teknik heyet dahil tüm futbolcularla yolları ayırarak hata demeyeceğim büyük bir yanlış yaparak başlayan yönetim sezona baştan aşağı yenilenmiş bir kadroyla start verdi.

Takımın başına daha önce de kırmızı beyazlı ekibimizde görev yapmış ancak başarısız olduğu için gönderilen namazında niyazında özünde iyi bir insan olan Teknik Direktör Ahmet Yavuz'u getirdi.

İYİ BAŞLADIK FAKAT!

Sezona tarihinde ilk kez gece maçlarına çıkarak başlayan Petrolspor inanılmaz taraftar desteği ile henüz hazır olmayan (Oturmayan) takımlara karşı ilk 6 haftada 4 galibiyet 2 mağlubiyetle 12 puan toplayarak iyi bir giriş yapsa da daha sonra kadro kalitesi ve derinliğine sahip rakip takımların yavaş yavaş oturmaya başlamasıyla özellikle deplasmanlarda kazanamayan kırmızı beyazlı ekibimiz sonra ki 12 haftada 2 galibiyet 5 beraberlik 5 mağlubiyetle sadece 11 puan toplayarak devreyi düşme hattına 5, Play-off hattına ise 7 puan uzakta orta şekerli bir sırada tamamladı.

Çoğu şehir takımlarının oluşturduğu dev bütçeli zorlu beyaz gruba düşen Petrolspor en düşük bütçeli 3-4 takımdan biri olarak başladığı sezonun ilk devresini 6 galibiyet 5 beraberlik 7 mağlubiyet topladığı 23 puan puanla 11.Sırada tamamlayarak bana göre başarısız sayılmayacak bir yerde tamamladı.

Daha iyi futbol oynanır daha iyi sonuçlar alınabilir miydi?

Kısıtlı bütçe dar kadroya rağmen 'Evet '

Daha cesur futbol, kadro istikrarı ve taktiksel beceri ile bu mümkün olabilirdi

18 haftalık süreçte geriye düştüğümüz hiç bir maçtan puan alamadığımız gibi ilk hafta henüz hazır olmayan Somaspor maçı haricinde 'Öne geçip' Çoğu 90+larda yediğimiz basit gollerle 10 puan kaybettiğimiz Menemenspor, Çorumspor, Bayburtspor, Ispartaspor ve Erokspor maçları trajik sonuçlar aldığımız maçlar arasında ki yerini aldı.

Şimdi gelelim kadro yapılanmasına;

Kale ve savunma hattı genel itibariyle başarılı isimlerden oluşurken özellikle orta sahada Ebu Sıddık Çelik dışında ki tüm transferlerimizin defansif oyunculardan oluşması topu hem ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşımada hem de hücum hattını besleme, pozisyonlara girme adına ciddi sıkıntılar yaşamamıza neden oldu.

Kadro mühendisliği yaparken bir takıma mutlaka ofansif yönü kuvvetli kreatif on numara, tecrübeli forvet ve skorer kenar oyuncuları transfer edememenin ceremesini bir hayli çektik diyebilirim.

Puanların aslanın ağzında olacağı oldukça zorlu geçecek ikinci devre öncesi ekonomik problemlerden arınmış, ihtiyaç duyulan üretken orta saha, iki kenar ve bitirici forvet transferlerinin bir an önce yapılıp hazırlıklara sorunsuz bir şekilde başlanmasını, küme düşme korkusunu yaşamadan sezonu tamamlamamız, gelecek sezon hedefini TFF 1.Lig olarak belirleyen bambaşka bir takımla yepyeni umutlara yelken açma umuduyla...

Esen kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hakan Erdem
Hakan Erdem 1 yıl önce
İlk devreyi kısa net anlaşılır ve cesur bir şekilde özetlemiş kalemine sağlık.Inşallah güzel günler bizimle Petrolsporla olur