PETROLSPOR’UN YENİ SEZON ANALİZİ-3

PETROLSPOR’UN YENİ SEZON ANALİZİ-3
19-08-2021

 

Petrolspor'u verdiği maddi manevi destekle ayakta tutan Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in şampiyonluk istiyorum açıklamasından sonra kesenin ağzını açarak iddialı transferler yapıp yarışta bende varım diyen kırmızı beyazlı ekibimizde bir yandan kamp diğer yandan eksik mevkilere transfer çalışmaları devam ederken A.Vahap Akbaş başkanlığındaki yönetim kurulumuz bakalım şehrin üst lig beklentilerine karşılık verebilecek mi?

Oldukça dengeli bir gruba düşen Petrolspor'umuzda kadroya dahil edilen futbolcularımızı geçen sezon olduğu gibi bu sezon da sizler için analiz etmeye çalışacağım;

 

AYKUT ÇİFT

Kırmızı beyazlı ekibimizin Kırıkkalespor'dan kadrosuna kattığı ligin önemli ve sezonun flaş golcülerinden Aykut Çift geçen sezon kariyer zirvesi yaparak aramıza katılan bir futbolcu.

Samsunspor, Gümüşhanespor, Vanspor,  Diyarbekirspor gibi önemli takımlarda forma giyen 28 yaşında ki başarılı golcü geçen yıl Kırıkkalespor formasıyla oldukça başarılı bir sezonu geride bırakarak biri kupa, 17'si lig olmak üzere attığı 18 golle 3.Lig 4.Grupta gol kralı olmayı başardı.

1.88 boyuna rağmen oldukça atletik bir yapıya sahip olan tecrübeli forvet rakip defansların arkasına yaptığı koşularla savunma oyuncularını zor durumlara sokarak gol atan ve attırabilen bir isim.

Hızı, son vuruşlarda ki becerisiyle kendine üst lig hedefi koyan takımların aranılan golcüleri arasında yer alan Aykut Çift'i umarım yönetimimiz geçen yıl adaşı Aykut Sevim'e yaptığını yapmaz ve kaliteli bir forvet takviyesi daha yaparak üzerinde oluşacak psikolojik baskıyı azaltır ve kendisinden maksimum verim alır.

Aykut Çift'e kırmızı beyazlı formamız altında şampiyonluklar diliyorum.

Hoşgeldin Aykut Çift

 ***

ONUR KÜÇÜK

Kırmızı beyazlı ekibimize Zonguldak Kömürspor'dan katılan 23 yaşından ki kaleci geçtiğimiz sezon hiçbir karşılaşmada forma giyemedi.

2016-2017 sezonundan bugüne 1461 Trabzon, Hekimoğlu, Ofspor ve son olarak  Zonguldak Kömürspor takımlarında yer alan Onur geride kalan 5 sezonda sadece 7 karşılaşmada forma giyerken kalesinde tam 13 gol gördü.

As kalecimiz Cihan Şentürk'e alternatif olarak kontenjan olmayan kaleci tercihini hiç maç oynamamış bir isimden yana kullanmak şampiyonluk hedefleyen bir takım yönetiminin yapmaması gereken bir hata olduğunu düşünüyorum. Evet, kontenjan olmasın ama Cihan'ın kalitesine yakın ve oynamış bir kaleci transferi rekabet açısından kırmızı beyazlı ekibimize daha çok fayda sağlardı.

Haklı olarak istatiksel verilerine göre analizini yaptığım Onur'a forma giymesi durumunda bu şansı en iyi şekilde değerlendirmesini diliyorum.

Hoşgeldin Onur Küçük

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?