PETROLSPOR ZORU SEVER

21-02-2016

Bazen bir şey yazmak istersin ama bir türlü giriş yapamazsın ya işte öyle bir durumu yaşadım bu kelimeleri dökmeden önce. Bu takım beni çok şaşırtıyor ve şaşırtmaya devam edecek arkadaş. Sen gel geçen hafta mutlaka yener dediğimiz Vanspora yenil, bu hafta da grubun lideri Kastamonusporu sahanda 3-1'lik net skorla yen. Gerçi neden şaşırdım onu da anlamadım. Zira ben yazılarımda defalarca kullandığım ve artık klişeleşmiş bir cümlem var. ''Petrolspor Zoru Sever'' diye.

Çoğunuz eminim benimle aynı düşüncedeydi. Maç öncesi bile tribünlerde aynı hava solunuyordu. Hatta fısıltılardan anladığım kadarıyla biz lideri yenemezdik. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen, Türkiye Kupasında zorlu maçlarda gösterdiği performansla parmak ısırtan bir rakibi vardı Petrolspor’un. ‘Bay’geçtiğimiz haftanın ardından, ertelenen Bergamaspor maçı ve akabinde Van deplasmanı derken iç sahada 3 haftadır takımını bekleyen ve özleyen bir taraftar vardı. Tüm bunların birleşimi ile Kapalı tribünler, Şeref ve Basın tribünlerinde iğne atsanız yere düşmezdi. Etrafıma şöyle bir bakınca; ''Ne de çok özlemişim bu ambiyansı'' diye iç çektim. Bu güzel görüntüleri görünce bu maçtan puan veya puanlar alacağımızın, almamız gerektiğini hissetmedim desem yalan olur. Bu şehre bu güzel taraftara da bu yakışırdı. ''Haydi Petrolüm'' diyerek maçı izlemeye koyulduk.

***

Petrolspor bu sezonun en güzel futbolunu oynamasa da en temiz futbolunu oynadı diyebiliriz. Rakibi, ilk dakikalardan itibaren özellikle Sabahattin Usta'nın kanadından yaptığı ataklarla şöyle bir sarstı. 12. dakikada sağ kanattan Tolgan’ın verdiği pası gole çeviren Sabahattin Usta hem takımı öne geçirdi hem de bizleri tribünlerde sevince boğdu. Bu golle takımın özgüveninin artacağını ve erken gelen golle daha rahat bir futbol sergileyeceğimizi düşünürken ibreler tamamen Kastamonuspor lehine dönmeye başladı. Ayağında daha fazla top tutan, ataklar geliştiren ve Petrolspor’u kendi yarı alanında hapseden bir futbol oynuyorlardı. Bunun nedeni ise golden sonra takım halinde geriye yaslanmamız oldu. Onlar saldırıyor biz de konta ataklar ile bir kaç pozisyon kovalıyorduk. Yarı devrenin bitimiyle akıllarda kalan ne biliyormusunuz? Savunmanın göbeğinde rakibine geçit vermeyen bir adam! Kritik müdahaleleri, kademe anlayışı ve savunmadaki duruşu ile Onur Şirin. Ramazan ile olan uyumu görülmeye değerdi. Rakibe fırsatlar vermedi desek yeridir. Zaten yediğimiz golü de ikinci yarının başında kendi kalemize Tolga'nın ters vuruşu ile biz attık. Ancak savunmanın sağında oynayan Süleyman Baykuş için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kendi kanadını rakip hücum oyuncuları için koridor yaptı desek abartmış olmayız. Pozisyonlara zamanında müdahale edemediği, rakibi karşılamada yavaş kaldığı ve aldığı pasları düzgün değerlendiremediği gözlerden kaçmadı. Daha iyi performans göstereceğine inanarak belki bu maçlık eksiklerini gidereceğine inanıyorum. Dikkatimden kaçmayan diğer bir unsur ise orta sahamız oldu. Neredeyse orta alanda hiç top oynamadık desem yeridir. Karşılaşmaya ön liberoda başlayan Veysel Kılıç ilerleyen dakikalarda, Muhammet Kalkan'ın oyuna girmesiyle orta alanda kendine yer bulsa da yine merhem olmadı. Maç boyunca tüm oyunu kanatlara yığan bir takım görüntüsündeydik. Petrolspor bu görüntüde iken Kastamonuspor öne geçmek adına önde oynamaya çalışınca ileride boş alanlar buluyorduk. Cengiz Seçsev hocanın yavaş kalan Habip Uzun'un yerine Samet Taş'ı oyuna alması ile bu kontralardaki etkinliğimiz hız kazandı. Bu değişikliğin meyvesini de 76.dakikada aldık. Samet'in güzel plasesi ile yeniden öne geçmenin mutluluğunu yaşıyorduk. Dile kolay lideri yavaş yavaş deviriyorduk. Maç bitiyor derken maça damga vuran adam Tolga Yıldız sahneye çıktı. İlk golde yaptığı asist, kendi kalesine attığı gol ve maçın son dakikalarında farkı getiren golle adından söz ettirdi.

Evet böylesi zorlu bir karşılaşmayı geride bıraktık. Lideri yenmenin yanı sıra geçen hafta alınan mağlubiyetin telafisini de yapan temsilcimiz,umutlarımızın yitirilmemesine de vesile oldu. Eksik maçlarımızdan gelen puanlarla ve ligde alacağımız galibiyetlerle yolumuza dolu dizgin devam edeceğimize inancım tam.

Yazıma nokta koymadan önce her zamanki gibi Petrolsporumuzun taraftar grubu Yarasaları tebrik etmek istiyorum. Günler öncesinden hazırladıkları pankartlarla ve takımlarına olan sevdalarını karşılaşma boyunca haykıran bu yürekleri tebrik ediyorum.

Bu galibiyet size gelsin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?