RADYOLAR MİCHAEL JACKSON ÇALMIYOR

26-03-2019

Michael Jackson’a yönelik çocuk istismarı iddialarının yer aldığı ‘Leaving Neverland’ belgeseli, olay oldu.

Sundance Film Festivali’nde ilk gösterimini yaptı, daha sonra Amerikan HBO kanalında yayınlandı.

Peki neydi konu?

Yönetmen Dan Reed’in çektiği belgeselde şimdi 30’lu yaşlarda olan üç isim cinsel istismara uğradıklarını anlatırken anneleri, eşleri ve kardeşleriyle yapılan röportajlarla olay derinleştiriliyor. 2009 yılından bu yana Jackson’la ilgili bu iddialar konuşuluyordu. Belgesel yayınlandıktan sonra, şarkıcıyla ilgili yeni gelişmeler oldu.

Radyolar yayınlanmıyor

Bazı İngiliz ve Norveç radyolarının bir bölümü Jackson şarkılarını kısmen, bir bölümü ise tüm şarkılarını ‘playlist’lerinden çıkarmış. Mesela BBC 2 radyosu... Kanada’da Montreal şehrinin önemli üç radyo istasyonu, Yeni Zelanda’da Media Works grubuna bağlı radyolar, ‘Michael Jackson şarkılarını, dinleyiciden gelen tepkiler üzerine’ yayınlamama kararı aldı. Bir de durum değerlendirmesi yapanlar var.

Bizde ne olur?

Açıkçası öyle çok tantana filan olmadı. Twitter yıkılmadı, mitinglerde konuşulmadı, RTÜK pek ilgilenmedi. Çok fazla da yabancı müzik çalan radyomuz yok! Arada kaynar gider diye düşünüyorum.

Star olmak sıradan vatandaş olmak!

[https://i-milliyet-com-tr.cdn.ampproject.org/i/i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2019/03/20/fft16_mf13512770.Jpeg]Dünyaca ünlü kartivizitiyle dolaşırken, birden çocuk istismarcısı olarak karşımıza çıkması, çok ünlü bir oyuncuyken mesela ‘Me Too’ listesinde adını görmemiz, dizilerde beğenerek izlediğimiz bir ismin aslında sabahın ilk ışıklarında sette içki içerek, etrafa bağırıp çağırdığını öğrenmemiz ya da en son Ahmet Kural örneğinde olduğu gibi gülmekten kırıldığımız bir oyuncunun aslında şiddet eğilimli olabildiğini okumamız. Bu belgesel tüm bu tartışmaları da beraberinde getiriyor. “Siz, onları sahnede izleyin, fazla da bulaşmayın” dedikleri gerçekten çok doğru bir söz. Belirteyim, belgesele Jackson ailesi büyük tepki gösterdi. Hayranları HBO kanalı aleyhine 100 milyon dolar tazminat davası açmış. Bazı radyolar, “Seveni çok çalıyoruz” diyor.

D-Smart’ta yayınlandı

130 ülkede yayınlanan belgeselin bizdeki adresi D-Smart dijital platformu oldu. Geçtiğimiz cumartesi ve pazar iki bölüm halinde ekrana geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?