Ramazan Sohbeti:29

Ramazan Sohbeti:29
09-04-2024

  İNFAK VE CÖMERTLİK, (3)

Değerli Okurlar; İnfak ve yardımlarımızı Nerelere, kimlere ve nasıl harcadığımızı da iyice tahlil etmemiz gerekiyor. Hayır işliyoruz ve işleyeceğiz, fakat tam anlamıyla bu hayırların yerini bulması ve yüce Allah’ın bizlere yüklemiş olduğu bu mesuliyetin hakkını verme adına, o mesuliyetten kurtulma ve sonsuz hayırların sahibi olmak adına azami hassasiyeti göstermeliyiz.

Bu konuda yüce bizlere yol gösteriyor ve nasıl davranacağımızı bildiriyor bizlere. Şöyle buyuruyor:

"Ey Muhammed! Sana, Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. Oysa asıl, kimlere harcamak gerektiğini sormalıydılar. Onlara de ki:

“Harcayacağınız mallar, ana baba başta olmak üzere akrabalar, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Öyleyse az çok demeyin iyilik edin, çünkü her ne iyilik yaparsanız, Allah onu mutlaka bilir ve karşılığını mutlaka verecektir.diye buyurmaktadır yüce yaratıcımız. (Bakara.215)

Bunları görmek ve merhamet etmez zorundayız. Yüce peygamberimiz sav buyuruyor:

" İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez." buyurmaktadır. Yeryüzündekilere merhamet edelim ki, göktekilerde bizlere merhamet etsinler.Bunu yapmakla Malımızdan ve mülkümüzden de bir şey eksilmeyecektir.Tam tersine artacaktır.Ve mükafatıda Allah tarafından kat kat verilecektir.Yüce Allah buyuruyor yine:

"Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, tıpkı buğday tohumu eken bir çiftçinin durumuna benzer: Toprağa atılan bu tek tohum, her başağında yüz buğday tanesi olmak üzere, tam yedi başak filiz verecektir. Yani, Allah yolunda harcama yapan kişi, mükafatını yedi yüz katıyla alacaktır. Hattâ Allah, dilediğine, bundan kat kat fazlasını da verir. Çünkü Allah, lütuf ve merhametiyle sınırsızdır, her şeyi bilendir." buyurmaktadır. (Bakara.261)

*Mahşer günü durumları nasıl olacak

*İşte böyle erdemlice bir davranışı sergileyenler mahşer gününde  ne korkacaklar nede endişeleneceklerdir.

Yüce Allah buyuruyor:

"Mallarını gece gündüz, gizli açık demeyip hangi zaman ve durumda olursa olsun, ihtiyaç sahibini görür görmez derhâl harcayanlar var ya, onlar için Rableri katında nice ödüller vardır ve mahşer günü onlar ne korkuya kapılacak, ne de üzüleceklerdir." (Bakara.274)

  Mevlam o gün hiç endişe duymayıp, bunu yapmaktan ötürü alnı dimdik olanlardan eylesin. Mallarını Allah yolunda öncelikle mesul olundukları kişilere verenlerden kılsın. Ve bundan ötürü de Cennet’i hak edenlerden ve girenlerden eylesin. AMİN

Tüm kardeşlerimin mübarek Ramazan bayramı mübarek olsun.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?