Ramazan ve Fitre

Ramazan ve Fitre
14-04-2023

Ramazan ayı tüm güzelliğiyle devam ediyor.

Bizlere bu günleri yaşatan ve ibadetleri nasip eden Allah'a binlerce şükürler olsun.

Başı mağfiret, ortası rahmet ve sonu ise cehennemden Azat olan bu güzelim günleri ihya etmeye çalıştık.

Rabbim emeğimizi boşa götürmesin. 

Kıyamette amelimize değil rahmetiyle bizimle muamele etsin.

Artık Ramazan'ın son 10 gününe girdik. Cehennemden Kurtuluş yani azad olma fırsatının olduğu bu günlerde camiye gitmeyi sünnet-ül müekkede olan itikaf'a girmeyi ihmal etmeyelim.

Yine Ramazan ayına özel ve zekattan önce farz olan fıtır sadakamızı da artık Yavaş yavaş vermeye başlayalım.

Bayram namazından önce doğacak çocuklarla beraber tüm aile efradımızın  fitresini vermeyi unutmayalım. 

Fıtre'yi aile reisi erkek verir. 

Aile reisi baba kendisinden başlayarak sonra eşinin fitresini, küçükten başlayarak öncelik kız çocukları olmak üzere tüm aile efradının fitresini vermelidir.

Baliğ olan çocuklarının fitresini ise onlardan vekalet alarak vermesi doğru olandır.

Fitre miktarı; bu sene diyanetin belirlediği miktar 70 tl dir. İmkânı olmayanlar az verebileceği gibi imkânları olanlar daha fazla vermeleri doğru olanıdır. 

Fitre verilirken fakir olan yakın akrabadan başlamak sonra uzak akraba, yakın ve uzak komşuya vermeye özen gösterilmelidir.

Zekat kime veriliyorsa fitre de ona verilmelidir. Detaylı bilgi için Kürtçe hazırlayıp Türkçe alt yazılı videomu izlemenizi tavsiye ederim.

Filtrenizi özellikle IBAN numarasını gönderen hiçbir kurum kuruluşa vermeyin. 

Zaten İslam'la yakından uzaktan işi olmayanlar sıra Müslüman’ın fitresine gelince her türlü hillebazlığa başvurur. Bizlere iman numarasını adres göstererek fitrelerimizi almaya kalkışırlar. Onlara kanmayalım ibadetimizin tehlikeye girmesini istemiyorsak ve ibadetimizin makbul olmasını istiyorsak ıban'dan uzak durmalıyız.

Diyanet vakfı, Kızılay veya herhangi bir kuruluş olsun işin resmiyeti önemli değildir. İşin içerisine bankanın ve bu bankaların da faiz ile iştigal etmeleri dolayısıyla faizden yana olmaları bizim için büyük tehlikedir.

Fikrimizi verirken cömert olalım 70 TL ile kendimizi sınırlandırmayalım. Akrabalardan başlayalım öncelik onlara verelim tanıdığımız bildiğimiz deprem bize kadar varsa banka aracılığı ile değil bizzat kendimiz vermeye çalışalım.

Allah tuttuğumuzu oruçları okuduğumuz Kur'an tilavetlerini verdiğimiz sadakaları davet ettiğimiz ve ikram ettiğimiz yemekleri tesbihatları ve sağ ile dualarımızı dergahında kabul eylesin.

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?