REFERANDUM YANKILARI...

18-04-2017

16 Nisan Referandum seçimleri tarih itibariyle geldi ve geçti bile.

Ancak yankıları devam ediyor ve devam da edecek gibi.

Mühürsüz oy pusula zarfları, çalınan oylar, geçersiz oylar ve YSK’nın yapmış olduğu kanuni hatalar yahut taraf tutmuş söylentileri günlerce hatta haftalar devam edeceğe benziyor.

Bunlar bizim iç meselelerimiz olduğu halde harici olarak da art niyetli dış ülkelerin ellerine inanılmaz koz olarak geçmiş olmuyor mu?

İşin bu yönüne bakan var mı? Böylesi önemli bir konuda bu tür hatalara söylemlere fırsat verilmeli mi?

Yazık değil mi?

Günah değil mi?

Bizler bu prestij ve saygınlık kaybını bir kaç kendini bilmezlerin yüzünden çekmek zorun damıyız?

Neden hak ettikleri ceza verilmiyor o kendini bilmezlere kim olursa olsunlar ülkemizin ve milletimizin prestiji saygınlığı bu tiplerden daha üstün olması gerekmez mi?

Tüm Dünya kamuoyunun dikkatleri üstümüzdeyken her kesin bu seçimleri dikkatle izliyor olduğunu bilmelerine rağmen titiz bir çalışmayla aşırı dikkatle hukuk çerçevesinde ve sıfıra yakın bir hatayla sonlanamaz mıydı bu referandum seçim sonuçları?

Hayırcılar oylarımız çalındı aslında biz kazandık mahkemeye başvuracağız gerekirse AİHM’e kadar gideceğiz diyorlar.

Seçimler iptal edilmeli gerekirse tekrarlanmalı ve daha birçok alternatifler sunuyorlar.

Milletin kafası bulandı bu konuda Siyasi irade çıkıp tatmin edici açıklamalarda da bulunmuyor.

Bu hale gelen veya getirilen bu tür sonuçların mantıklı yasal ve haklı açıklaması olamaz mı? Olmamalı mı?

Ne olacak şimdi pişmiş aşa su katılmış olunmadı mı?

Anayasa mahkemesine gidilecek zaten ülkemizde gerçek ve adil bir hukuk’un olmadığı yazılıp çizilirken böyle lanse edilirken bir takım siyasiler tarafından ve dış güçler tarafından hal böyleyken Anayasa mahkemesinin vereceği karar ve sonuçlara nasıl inanılacak velem ki adil karar verse bile?

Atı alan Üsküdar’ı geçti diyen Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu Referandum seçim sonuçlarının bu hale gelmesi nedeniyle ve kafa bulandıran tartışmalı konuları çıkıp tüm Türk milletine açıklama yapması daha iyi olmaz mı?

Ben şahsen bekliyorum.

Balkon konuşması yapıldı.

Devlet bahçelinin yazılı açıklaması bir formaliteyi yerine getiren açıklamadan öteye geçmedi. Eğer Evet sonuçlarıyla zafer kazandığını ve seçimin galibi olan siyasi iktidar ile Partili Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bile kazanmış olduğu zafere gölge düşmemesi için yapılması gereken her ne varsa yapmalıdır.

Tüm kafa karıştıran soruları cevaplamalı bulanmış kafaları rahatlatmalı aksi halde ülkemiz ve kitleler rahat etmeyecekler.

Bu iç acıcı olmayan söylemler ve düşünceler dalga boyu yayılması halinde yine bizler zarar göreceğiz. Diye düşünüyorum. Sıcağı sıcağına bu önemli konuya el atılmalı.

Mutlak surette hiç kimsenin karşı koyamayacağı hatta alkışlayacak nitelikte olumlu ve yasal olarak bu mesele hal edilmeli diye düşünüyorum.

Kalın sağlık ve saygıyla siz değerli Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?