REKABET

13-12-2019

İyi ki maç sonrası kulis var. Hemen hatırladıklarımı aktarayım: Kuliste verilmeyen penaltılar ve faulleri konuştuk. Maç sırasında sinirler gerildi, hafif gerginlikler yaşandı; futbolda olabilecek olağan şeylerdi ama burada serinkanlılıkla gülerek değerlendirmeler yapıyoruz. Oturup terimizi atarken dinleniyor görevli Übeyt’in kantini açmamasını eleştiriyoruz.
      Takımlarda pek değişiklik olmamakla beraber sistem farkı vardı. İlk gözüme çarpan, aynı zamanda beni şaşırtan Dinçer H.’nın defansta görev almasıydı. Formasızların diğer stoperi güvenlikçi Serdar’dı. Remzi H. göbekte, Fırat sağ kanatta, Musa H. ileride ve lise öğrencisi İsmail kalede oynadı.
Formalıların kalesini güvenlikçi personel koruyor. Formalılarda defansta Yakup H. ile Mehmet H., sol koridorda Özcan H., ortada Habip H., forvet ise Şahin H. oynuyor.
Maçın kısaca kritiği şöyle:
      Bu tablo içinde topa sahip olan ve top yapan takım formasızlar daha ilk dakikadan itibaren etkili ataklar geliştirdiler. Tiki tak paslarla seri şekilde rakip ceza sahası içindeydiler. Kuşkusuz karşılaşmanın ilk golünü kaydeden Musa H. manidar bir gole imza attı. Dakika bir gol bir! Bu oyun mentalitesiyle bol gollü bir karşılaşma izleyeceğimiz aşikardı. Ve bunu maç sonuna dek azimle sürdürdüler. Bu arada kış soğuklarının etkisini göstermesi seyirci kitlemizi azaltmış. Tribünde 3 kişiydik: Ben, lise öğrencileri Nasır ve Furkan. Asistanlarımın epey yardımı dokunuyor bana.
Formasızların as kalecileri İsmail’in  ve defansın geçit vermezliği galibiyeti sağlamlaştırdı. Ayrıca Remzi H.’nın göbekteki etkili performansı arkadaşlarını ileride hızla çoğaltırken, onların erken ve rahat goller atmasını sağladı. 25 dakika gibi bir sürede üst düzey bir oyunla formasız takım 5-0 öndeydi. Oyunun merkezini ileriye taşıyan Remzi Hoca ve Dinçer Hoca ortayı işleterek forvetlere olumlu paslar atıp skor farkını korudular.
      Musa H. 7 golle maçın gol kralı. Maçın yıldızı Remzi H. asist krallığında rekabetini sürdürürken 4 golle gol krallığında ben de varım, dedi. Fırat takımı adına 3 gole imzasını çakmış. Güvenlikçi Serdar ‘ son golü babama bile yedirmem ‘ dercesine, yine son golü atıp hanesine bir gol daha eklemiş. Dinçer H. bu akşam gol atmadı ama yüreği ve ciğeri ile sahada boy gösterdi. Övgüyü hak ediyor, tam bir futbol emekçisi, görev adamı. Takımı için, kazanmak için ‘ Her yerde oynarım abi ‘ dedi.
      Formalılarda defansın hazırlıksız yakalanması, kalecilerinin kötü performansı, gol ayaklarının ağır kalması ve şansızlıkları ( çok kaçırdılar ve bir iki topları direkten döndü ) ile rakip kaleci İsmail’in müthiş kurtarışları mağlubiyeti kaçınılmaz kılarken oyunu onlar için bir drama dönüştürdü. Formalılar kaliteli kadroya boyun eğdi. Formasızlar hızlı tempo ve tek pas alışverişiyle sahayı formalılara dar etti. Formasızlar  ileriye çıkınca kaptırdığı toplarda formalılar kontratak yapıyordu. Kontrataklar cılız, vuruşlar etkisiz ve pasifti.    Özcan Hoca gol kaydediyor ama kalesi (Kalecinin son bir şansı var hala.), defansı ve orta sahası işlemiyordu; o da oyundan pek bir şey anlamadı. 3 golde payı var. Maçın kötüsü Habip Hoca ortada yalnız kalıyor, bundan yakınıyordu, defansa yardım edemiyordu. Takımı adına o da 3 gol atmış. Şahin Hoca küskünleri ve kaybedenleri oynuyordu. Bir gol attığını düşündüğü halde takımının ilk ve son golünü kaydetmiş. Mehmet Hoca nihayet mücadelesini golle taçlandırdı. Maçta iki gol yazmış. Defansın bel kemiği Yakup Hoca stoper görevini layığıyla sürdürürken tatlı sert faullerinde bile centilmence davranıyor.
      Okulumuz personelinin kendi arasında oynadığı maçı formasızlar 16-10 kazandı. Bu neticeyle ezeli rekabet, ezeli veya rekabet olmaktan çıkacak neredeyse…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?